Saturday, March 6, 2010
Size does matter! Το μέγεθος μετράει!
Ξεροψημένες πατατούλες φούρνου!
Μου αρέσουν λεμονάτες, με σκόρδο, με ρίγανη, με θυμάρι και δεντρολίβανο. Αλλά όποια συνταγη και αν διαλέξω, σημασία έχει το μέγεθος!
Για πατατούλες τραγανές, ξεροψημένες απέξω και μαλακιές και ζουμερές στο εσωτερικό!
Γι΄ αυτό την επόμενη φορά δοκιμάστε να τις κόψετε πολύ μικρές και όσο γίνεται το ίδιο μέγεθος... ενός καρυδιού! Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο και ότι άλλο προτιμάτε. Σημαντικό να ψήνετε τις πατάτες σας με μπόλικο νερό, σε φούρνο με αέρα και καθόλη τη διάρκεια που ψήνονται και να τις ανακατεύετε συχνά πυκνά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις αφήνετε να πιούν το νερό τους (ανακατεύοντας συχνά) μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Tip
Μια ωραία ιδέα, αν σας αρέσει το σκόρδο, είναι να πάρετε ολόκληρες ακαθάριστες σκελίδες σκόρδου (αφού τις έχετε τρίψει λίγο ανάμεσα στα χέρια σας για να φύγουν οι πολλές φλούδες) και να τις ρίξετε στο ταψάκι μαζί με τις πατάτες σας. Όταν ψηθούν τα σκόρδα, η γεύση τους θα αλλάξει εντελώς. Θα βγαίνει εύκολα το εσωτερικό τους και θα απογειώσει το πιάτο.
Crispy potatoes baked in oven!
Size does matter, so next time you want crispy potatoes, cut then very small... walnut sized! Then put olive oil, salt, pepper and whatever you wish, and baked them with much water. Τurn them often and when there is almost no water left, its done.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment