Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Sunday, May 8, 2011

ECLAIR AU CHOCOLAT WITH 3 DIFFERENT FILLINGS! ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΑΝΤΙΓΥ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ!












































Εδώ και 7 περίπου μήνες προσπαθώ να χάσω τα κιλά (αντί γι' αυτό συνεχίζω να παίρνω κι άλλα...) που πήρα την προηγούμενη χρονιά. Κι όλο κάτι συμβαίνει και αναβάλλω την δίατα. Μια έρχονται Χριστούγεννα, μετά έρχεται το Πάσχα, μετά έχω αγώνες ή κάτι αντίστοιχο οπότε πρέπει να τρώω... άσε που κάθε τόσο βγαίνουν καινούργια #$@λοίδια στο σούπερ μάρκετ ή στο περίπτερο και ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ παίρνω να δοκιμάσω... Αυτή τη φορά έφταιγε η Αθηνούλα. Η γνωστή στην φουντομπλογκοπαρέα Sugar Buzz που μας γλυκαίνει κάθε τόσο με τα απίθανα πράγματα που φτιάχνει... Κάπως έτσι είδα τα εκλέρ της με κρέμα πραλίνας μια μέρα στο γραφείο και έδωσα υπόσχεση πως θα τα φτιάξω, θα τα φάω και μετά τέρμα τα γλυκά μέχρι να χάσω τα κιλά. Η αλήθεια είναι πως τα πήγα δώρο. Κράτησα όμως και κάποια για να τα... δοκιμάσω. Ε ναι, τον αγαπώ τον Παρλιάρο και την Αθηνά... Τώρα όμως τέλειωσαν και οι γιορτές (και οι δικαιολογίες...). Άλλωστε το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά. Αυτό και μόνο φτάνει για να τρομοκρατήσει κάθε γυναίκα (έστω κάποιες από μας!). Ιδού λοιπόν τα αμαρτωλά εκλέρ... Όσο για την συνταγή για τα εκλέρ... κάντε κλικ στης Αθηνάς και χρεώστε εκείνη για τις θερμίδες!!!  








Εγώ έκανα κάποια με γλάσο σοκολάτας και κάποια με λιωμένη κουβερτούρα (καταλήγει τραγανή επικάλυψη σαν σοκολάτα). Επίσης έκανα απλή κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγύ νουτέλα. Σας παραθέτω μόνο όσα διαφοροποίησα στην συνταγή τη δική μου.




Κρέμα ζαχαροπλαστικής (του Στέλιου Παρλιάρου)

350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια, τον καρπό, κομμένο κάτα μήκος (ή δυο απλές βανίλιες)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε τo κλωναράκι βανίλιας και την φρεσκάρουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει απαλή.
Για το γλάσο σοκολάτας
Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη από το Food and the city!


400 γρ κουβερτούρα
400 γρ γάλα εβαπορέ


Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. 
































 












Για την ''σαντιγύ'' νουτέλα
1 κρέμα γάλακτος (250 γρ)
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 μπαστουνάκι βανίλια, το εσωτερικό της ή δύο βανίλιες κοινές εμπορίου
3 κουταλιές της σούπας νουτέλα

Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη και την βανίλια. Μόλις γίνει μια ελαφριά σαντιγύ σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την νουτέλα και χτυπάμε ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν χτυπήσουμε παραπάνω θα μας γίνει... σαν να έχει ''κόψει'' η κρέμα. 

Για την λιωμένη κουβερτούρα
Απλώς την λιώνουμε σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε πάνω απο τα εκλέρ. Παγώνει και γίνεται ξανά τραγανή σαν σοκολάτα.


ECLAIR AU CHOCOLAT recipe

When i saw these eye-candy eclairs, i decided to make them asap. And of course, as a chocoholic, i did it nasty! 

With pastry cream, Nutella pastry cream, Nutella Chantilly, with chocolate glaze, chocolate spread... you name it! They are delicious!



































 









for the Eclairs:

125gr fresh milk
125 gr water
110 gr butter
5 gr salt
5 gr sugar
140 gr all purpose flour
250 gr eggs (5 medium size eggs)

Method:
In a large saucepan heat together milk, water, butter, salt and sugar. When they reach the boiling point, start adding in the flour a bit at a time. Stir non stop with a wooden spoon to create an kind of dough. Remove from the heat and let it cool for 20-30 min. Use a stand mixer. Adjust the ''feather'' equipment on the stand mixer or use a wooden spoon. Add one at a time the eggs, until you have a shinny elastic dough.
Ρreheat oven at 200οC. Put an non stick paper on an oven pan. Use a pipping bag to make eclair long shapes, or just try to do it with a spoon (not so easy!). Bake the eclairs for 30-40 min until the eclairs turn deep gold colored. Do not open the oven door while they are baking. Take the eclairs off the oven, let them cool completely (a couple of hours) before you cut them lengthwise.

about the pastry cream and the pastry Nutella cream

350 gr fresh milk
150 gr heavy cream
80 gr regular sugar
1 egg
3 egg yolks
40 gr corn flour
1 vanilla seed, cut lengthwise 
2 tbls Nutella (optional)

At low temperature, mix together the milk, cream and the vanillas. Stir together the sugar, the corn flour and the eggs (keep stirring). Before milk come to boil add 1/3 of it, into the egg mixture. Stir well and fast and pour the milk/egg mixture back to the pot with the milk/cream mixture. Keep stirring until you have a thick cream.  IF YOU WANT A NUTELLA PASTRY CREAM, ADD NUTELLA NOW. STIR TO COMBINE. Pour the cream into a new clean and cold pot, cover with cellophane (it must touch the cream so the cream won't become hard on top) and let it cool. Once cold, remove the vanilla seed, and stir some more (you can also use a mixer to do that) to fresh it up.  



or if you want to make Nutella Chantilly 

240 ml heavy cream (1 cup)
50 gr icing sugar
1 vanilla extract
3 tablespoons Nutella

Beat the cream until soft picks form. Add the sugar and the vanilla. Add Nutella. Beat some more to combine. Keep refrigerated covered with a cellophane.Careful: Don't over beat the Chantilly because it will end up grainy.

about the chocolate glaze

400 gr dark chocolate
400 gr evaporated milk

Melt chocolate in bain marie, add milk slowly while you stir non stop.

about the melted chocolate spread
400 gr Dark Chocolate

Melt chocolate in bain marie, and spread it while it is still melted on the eclairs.




2 comments:

  1. Εγώ πάντως ένα τσουνάμι θα το σηκώσω στο Ιόνιο φέτος...το έχω πάρει απόφαση οπότε ας το απολαύσουμε τουλάχιστον...χαχαχα!!!
    Κόλαση τα εκλαιράκια σου Φοίβη!!!

    ReplyDelete
  2. Foivi, ta Eclairs sou einai to 'real deal'...bravo kai sthn photographisi.

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails