photo by Steve Brown, Taste.com
Μπεσαμέλ
Η πιο συνηθισμένη εκδοχή της είναι με αυγά. Παρόλα αυτά την παραθέτω, απλή, και στο τέλος θα βρείτε και τις παραλλαγές.
4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα ζεστό
8 κ.σ αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελαχιστο, και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς (προσοχή να μη σβωλιάσει το αλεύρι). Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το αλατι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Kατεβάζουμε απο την φωτιά.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1: Αν θέλουμε, στο τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε και τμηματικά 2 αυγά χτυπημένα, αφού έχει πήξει η σάλτσα και ενώ την έχουμε κατεβάσει απο την φωτιά. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν πλήρως.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ2: Μπορούμε να προσθέσουμε και ένα φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο.
Bechamel Sauce
Ingredients
4 cups of warm milk
8 tbs flour
3 tbs butter
Salt, pepper
1 teaspoon grated ground nutmeg
Melt the butter in a pot. Add slowly the flour, stir all the time.
Lower the temperature at minimum, and add milk, very slowly, and never stop stirring.
When the mixture becomes thick, add salt, pepper and guinea pepper.
After you take it of the heat, you may add 2 scrambled eggs if you want to, or a cup of grated cheese.
Stir the mixture well.
No comments:
Post a Comment