Μια υπέροχη συνταγή που βρήκα στο http://www.thekitchn.com/!
Μπισκότα με μαύρη σοκολάτα και χοντρό θαλασσινό αλάτι!
Μπισκότα με μαύρη σοκολάτα και χοντρό θαλασσινό αλάτι!
Συνταγή για 20 – 25 μπισκότα
1 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
120 γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα bittersweet
1/4 της κούπας χοντροκοπανισμένα ωμά ανάλατα αμύγδαλα (ή όποιο άλλο ξηρό καρπό θέλετε, καβουρδισμένο ή ωμό)
Χοντρό αλάτι (fleur de sel)
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Βάλτε λαδόκολα στο ταψί σας.
2. Χτυπήστε σε μίξερ για ζύμη, το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το κανονικό αλάτι σε ένα μικρό μπωλ και προσθέστε το σιγά σιγά στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια καλή ζύμη.
3. Πάρτε το ζυμάρι σας και τυλίξτε το καλά σε μια μεμβράνη. Αφήστε το στο ψυγείο για δέκα λεπτά.
4. Απλώστε το ζυμάρι σας σε μια επιφάνεια αλευρωμένη. Ανοίξτε το καλά με τα χέρια σας. Το κάθε μπισκότο που θα κόψετε δε θα πρέπει να ξεπερνά το ένα εκατοστό σε ύψος, οπότε απλώστε τη ζύμη σας οσο πιο λεπτή μπορείτε. Κόψτε σε κυκλάκια διαμέτρου 5 εκατοστών. Τοποθετήστε τα πάνω στην λαδόκολα.
5. Ψήστε τα για 11 με 13 λεπτά, μέχρι οι ακρούλες να ροδοκοκκινήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πάνω στην λαδόκολα. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, αλείψτε μια λεπτή στρώση σοκολάτας πάνω τους. Πριν η σοκολάτα αρχίσει να παγώνει, πασπαλίστε με τα αμύγδαλα (pecans, φουντούκι ή ό,τι θέλετε) και με λίγους κόκκους απο το χοντρό θαλασσινό αλάτι! Αφήστε τη σοκολάτα να στεγνώσει εντελώς. Τοποθετήστε τα μπισκοτάκια σε αεροστεγές μπωλ και σε θερμοκρασία δωματίου και θα διατηρηθούν για τρεις μέρες.
Salty Sweet: Toffee Coοkies with Dark Chocolate glaze!
A delicious recipe i found on http://www.thekitchn.com!
Makes 20 to 24 cookies
1 cup (2 sticks) unsalted butter
1 cup packed dark brown sugar
2 egg yolks
2 cups all-purpose flour
1 teaspoon sea salt
4 ounces bittersweet chocolate
1/4 cup chopped toasted pecans (see below)
Fleur de sel
1. Preheat the oven to 350F. Line baking sheets with parchment paper.
2. In the bowl of a stand mixer fitted with a paddle attachment, cream together the butter and brown sugar. Add the egg yolks one at a time and mix well. Combine the flour and salt in a small bowl, then add the flour mixture to the butter-sugar mixture, mixing until well combined.
3. Shape the dough into a disk, wrap it in plastic, and refrigerate for 10 minutes.
4. Roll the dough out on a lightly floured surface to about 1/4 inch thick. Cut out circles with a 2-inch round cutter and place the cookies on the baking sheet.
5. Bake for 11 to 13 minutes, until the edges are golden brown. Let cool completely on the baking sheet. Bring water to a simmer in a double boiler, or set up a heatproof bowl over a small saucepan with water in the bottom. Melt the chocolate over the simmering water. When the cookies are cool, spread them gently with a thin layer of melted chocolate. Before the chocolate dries, sprinkle lightly with the pecans and a few grains of fleur de sel. Let the chocolate set. The cookies will keep in an airtight container at room temperature for up to 3 days.
Yummmy!!
ReplyDeleteThose look amazing!
ReplyDelete