Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, October 3, 2011

Flourless, Bakeless, Truffle Chocolate cake! Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο!










































Hello you! How was your weekend? Mine was full of cooking, sleeping, eating and then the same procedure all over again ! Did you have a terrific unbelievable meal? Did you cook something special? Or did you spend the whole time in the house in front of  your pc? Well, today is Monday and unfortunately we are all back to our routine... But everything look so much better when is dusted with some cocoa right? Let me share with you  this divine dessert and let me tell you that this sweety needs just 5 seconds. Ok maybe 7.


Truffle Chocolate Cake or no flour/no bake cake
based and inspired on No bake chocolate cake by 101 Cookbooks

Heidy says:  ''The choice of pan warrants a mention. You end up with with ~ two cups of batter, and for the most part you can pour that into any small-ish, parchment-lined cake pan you like. The parchment is important if you ever want to get the cake out of the pan. For this cake, I used a little loaf pan I like, but I've done this in small spring-form pans, and on occasion little tart pans. Just keep in mind, a bigger pan will mean a thinner slice. A small loaf pan like this yields a deeper slice, and so on.''

Ingredients


Some butter, to grease the pan
250 gr 70% chocolate, well chopped
250 gr heavy cream
2 shots of espresso coffee
1/4 teaspoon fleur de sel (fine grain salt)
cocoa powder, to sprinkle


First of all, butter a pan and line it with a parchment paper. In a bain marie equipment melt the chocolate.
Heat the cream in another pan and stir in the espresso. Just before it boils, remove from the heat and stir in the salt. Stir a bit more to combine. Pour the chocolate into the cream, and stir non stop until everything is combined into one creamy mixture.
Pour the mixture into the prepared pan, cover with plastic wrap and refrigerate until well chilled (at least for a few hours).
Before you serve it, carefully remove the cake from the pan (or not!), let it set a bit at room temperature, sprinkle with cocoa powder, and cut in slices.  

 
*the original recipe use ground espresso and grated allspice


ATTENTION
CHOCOLATE MAKES YOUR JEANS SHRINK.
BUT WHO CARES?
Καλημέρα καλημέρα καλημέρα! Τι μου κάνετε; Πως περάσατε το σκ; Εγώ έλιωσα στον καναπέ, τρώγοντας και βλέποντας τηλεόραση όταν δεν κοιμόμουν. Μιλάμε για το απόλυτο τίποτα. Αλλά που και που χρειάζεται κι αυτό! Εσείς; Κάνατε κάτι ενδιαφέρον; Πήγατε πουθενά; Πώς ξεκίνησε η μέρα σας σήμερα; Μα δεν είναι απαράδεκτη μέρα η Δευτέρα; Το μόνο ευχάριστο, για μένα, είναι οτι σήμερα έχει γενέθλια το αγόρι μου (!) οπότε η Δευτέρα χάνει λίγο την μαυρίλα της και αποκτά μια άλλη διάθεση... Είπα λοιπόν αφού τούρτα δεν μπορώ να σας κεράσω, να μοιραστώ μαζί σας αυτό το τρουφο...κέικ. Πως είναι οι τρούφες; Μαλακιές, που λιώνουν στο στόμα και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία; Ε, κάπως έτσι, σε μορφή κέικ. Σε σχήμα κέικ. Θα μπορούσα να το βαφτίσω και μπάρες τρούφας! Σημασία έχει οτι φτιάχνεται σε 5 λεπτά και τρώγεται επίσης σε 5 λεπτά. Το γλυκό της τεμπέλας σαν να λέμε!

























Μπάρες τρουφάκια ή τρουφοκέικ ή αλλιώς σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και ψήσιμο
βασισμένο στο No bake chocolate cake από το 101 Cookbooks

Θα χρειαστείτε ένα στενό, όσο πιο στενό ταψάκι, ακόμα και αυτά της μίας χρήσης τα αλουμινένια. Όσο πιο στενό τόσο πιο ψηλό θα βγει το κομμάτι. Είναι λίγο πακετάκι να βγει από την φόρμα, αλλά βγαίνει.

Υλικά

λίγο βούτυρο για να βουτυρώσετε το ταψάκι/την φόρμα
250γρ σοκολάτα ή κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη 
250 γρ κρέμα γάλακτος με μπόλικα λιπαρά 
2 σφηνάκια εσπρέσο καφέ, αυτόν που πίνουμε*
1/4 κ.γ fler de sel (φίνο αλάτι χοντρό, ανθός αλατιού, στα σούπερ μάρκετ)
κακάο για πασπάλισμα


Βουτυρώστε την φόρμα. Μετά κόψτε μια λαδόκολα και εφαρμόστε από πάνω, ώστε να καλύπτετε τα -παρόλα αυτά- βουτυρωμένα τοιχώματα (δε βγαίνει εύκολα το γλυκό...)
Σε μπέν μαρί (αυτοσχέδιο) λιώστε ελαφρώς την σοκολάτα/κουβερτούρα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα το εσπρέσο. Λίγο πριν βράσει ρίξτε το αλάτι, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά. Ρίξτε την κρέμα πάνω από την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ασταμάτητα και σταθερά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να μην ξεχωρίζουν καθόλου τα υλικά. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι/φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε αφήστε το να έρθει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε το από την φόρμα, κόψτε κομμάτια και πασπαλίστε με κακάο. Είναι τέλειο!

* η ορίτζιναλ συνταγή χρησιμοποιεί εσπρέσσο καφέ σε σκόνη, όχι τον καφέ που πίνουμε που έβαλα εγώ. Επίσης βάζει μέσα και τριμμένο μπαχάρι.

 

23 comments:

  1. Χρονια του Πολλα! Σημερα εχω κι εγω γενεθλια, οποτε βρηκαμε κι οι δυο καποιον με ιδια ημερομηνια!

    ReplyDelete
  2. Να χαίρεσαι το αγόρι σου και χρόνια του πολλά!
    Το έφτιαξα πριν 2 βδομάδες και είναι πραγματικά τέλειο. Έβαλα μόνο κονιάκ γιατι αυτό με τον καφέ ποτέ δεν το κατάλαβα και σε άλλες συνταγές, δηλ. αν βάζουμε τη σκόνη ή τον έτοιμο-υγρό καφέ.
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση :)

    Despina Kosta

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα και σε σας! Ωραίο ήταν το ΣΚ αλλά λίγο, όπως πάντα!
    Χρόνια σας πολλά, να χαίρεστε τον καλό σας! Πάντα έτσι γλυκαμένο να τον έχεις! Πολύ σλουρπ το τρουφοκέικ σας μις! Φιλιά

    ReplyDelete
  4. Καλημέρααα! να χαίρεσαι το αγόρι και να περάσεις την καλύτερη γουτσου γουτσου δευτέρα!! εγώ νομίζω πως θα το φάω σε 1 λεπτό το γλυκό σου!! μας εκπλήττεις για άλλη μια φορά! σε φιλάκια στα μαγουλάκια :)

    ReplyDelete
  5. Χρόνια του Πολλά!!!!
    Καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  6. Να τον χαίρεσαι !

    Οσο για το τρουφοκέικ ... είναι υπέροχο που γίνεται σε 5 λεπτά αλλα δεν ειναι καλό το ότι τρώγεται το ίδιο γρήγορα γιατι μάλλον θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε .

    Βρε τι μας κάνεις Δευτεριάτικα ... το έβαλα στα προσεχώς και βάζω στη λίστα σ/μ τον αλάτι για να μπορέσω να το φτιάξω.

    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.

    ReplyDelete
  7. αυτο ειναι ακριβως για εμενα!
    να χαιρεσαι το αγορι σου!

    ReplyDelete
  8. Να το χαίρεσαι το αγόρι σου, να τα εκατοστήσει.

    Οντως πολύ γρήγορο το γλυκάκι με σίγουρη επιτυχία.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  9. Χρονια σας πολλά! Να περάσετε σουπερ σήμερα!
    Τέλεια η τρουφοτούρτα θα την φτιάξω ένα δύσκολο χιονισμένο βράδυ του χειμώνα.. Να πάνε τα φαρμάκια κάτω βρε αδερφέ!
    Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  10. Απίθανο γλυκάκι, φαίνεται super yammy!!!
    Να χαίρεσαι τον καλό σου, και να τον έχεις πάντα έτσι γλυκαμένο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Να τον χαίρεσαι!!!! ΈΡΩΤΗΣΗ.....το συγκεκριμένο αλάτι σε τι βοηθάει???Και πως και βαζεις αλάτι?

    ReplyDelete
  12. Να τον χαίρεσαι και να περάσετε σούπερ!!!
    Τέλειο το γλυκάκι!!!

    ReplyDelete
  13. Καίγομαι να το δοκιμάσω !!! Το συντομότερο.
    Να χαίρεσαι τον καλό σου και να είσαι καλά Φοιβη.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Γεια σας κορίτσια! Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!

    @Χοντρό μπιζέλι,
    το συγκεκριμένο αλάτι χρησιμοποιείται πολύ στη ζαχαροπλαστική (και όχι μόνο) αφού ταιριάζει άψογα με τη σοκολάτα. Από εκεί που θα έτρωγες ένα σοκολατένιο γλυκό, τρως κάτι που σε στέλνει, αφού το αλάτι φροντίζει γι αυτό! Γενικώς σε όλα τα γλυκά παίζει το αλάτι. Το συγκεκριμένο, που μάλιστα έχουμε ωραιότατης ποιότητας ελληνικό, μαζεύεται με το χέρι, είναι χοντρούλικο και θεωρείται... ο ανθός του αλατιού. Βάζω την ποσότητα που απαιτεί η συνταγή μόλις βράσει η κρέμα.

    ReplyDelete
  15. I am quite convinced with the recipe! Loved the photographs. Only one thing I am worried with, will mine set nicely as yours? I see that you didn't use any binding agent. Please advise.

    ReplyDelete
  16. @purabi naha

    Hello! Yes it will set just fine if you let it chilled for a couple of hours (or overnight). Butter your pan and use parchment paper also, to manage to remove the cake from the pan. It will set just fine for a soft truffle cake, so don't worry! And it is quick and easy to make and make again and again with different spices everytime! Good luck and tell me if you like it!

    Foivi

    ReplyDelete
  17. θα το κανω και αυτο

    ReplyDelete
  18. Καλά Χριστούγεννα Φοίβη μου!!!έφτιαξα το truffle cake σου και έγινε Αριστούργημα!!!!εγώ βέβαια πρόσθεσα και κάτι παραπάνω...´Εβαλα λίγο πιπεράκι,κανελλιτσα και λίγο κονιακ...Ο καλός μου το λάτρεψε και λέω να το φτιάξω και την Πρωτοχρονιά για το γιορτινό τραπέζι που θα επισκεφτούμε!
    Σε φιλώ,Ευαγγελία
    υ.γ. Θα προσπαθήσω να βαλω και φωτό κάποια στιγμή

    ReplyDelete
  19. ...ένα "κοινό" μυστικό, για να μην κολλήσει ποτέ, όμως ΠΟΤΕ, γλυκό σε οποιαδήποτε φόρμα ψησίματος είναι το εξής: παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας - πάνω κάτω των διαστάσεων της φόρμας μας, πάτος συν τοιχώματα μαζί- την τσαλακώνουμε πολύ πολύ, την βάζουμε, έτσι τσαλακωμένη όπως είναι κάτω από τρεχούμενο νερό...την βρέχουμε πολύ πολύ...την στραγγίζουμε καλά καλά...και μετά με πολύ μεγάλη ευκολία την τοποθετούμε στην φόρμα μας...ρίχνουμε το οποιοδήποτε μείγμα που ήδη έχουμε παρασκευάσει...και ψήνουμε...θα ξετρελαθήτε με το αποτέλεσμα...θα με θυμηθείτε...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
    Φοίβη, trust me...kisses..

    ReplyDelete
  20. Είναι στο ψυγείο και παγώνει!!!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails