Barbeque σάλτσα της Θείας Μέρλιν
Αυτή τη συνταγή την βρήκα μέσα απο το Apartment therapy. Κρατάει αρκετά στο ψυγείο και ταιριάζει με όλα τα κρέατα και πουλερικά.
Υλικά:3 κ.γ. αλάτι 3 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
3 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
3 κ.γ. πάπρικα
1/2 κούπα και ένα κουτάλι της σούπας μαύρη ζάχαρη
6 κ.σ. κέτσαπ
6 κ.σ. μηλόξυδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
6 κ.σ. Worcestershire sauce
6 κ.σ φυτικό λάδι
1/2 κούπα και ένα κουτάλι σούπας νερό
Εκτέλεση:
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ανακατέψτε τα 5 στερεά υλικά. Ανακατέψτε μαζί με την κέτσαπ για να λιώσει και η μουστάρδα. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή και μετά σιγοβράστε την ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Δηλαδή για κανένα δεκάλεπτο.
My Aunt Marlyn's Psycho BBQ Sauce Recipe
From apartment therapy.com and thekitchn.com
This recipe fills a Mason jar. Can be used on ribs, steaks, burgers, chicken, etc. This sauce keeps in the fridge for a long time.
Ingredients:
3 teaspoons salt
3 teaspoons dry mustard
3 teaspoons chili powder
3 teaspoons paprika
1/2 cup plus 1 tablespoon packed light brown sugar
6 tablespoons Ketchup
6 tablespoons cider vinegar
3 tablespoons lemon juice
6 tablespoons Worcestershire sauce
6 tablespoons vegetable oil
1/2 cup plus 1 tablespoon water
Preparation:
In a saucepan, combine the 5 dry ingredients. Blend in the Ketchup until smooth - this helps to smooth out the dry mustard so it doesn't float when the liquids are added. Blend in the remaining ingredients.
Bring to a boil over medium heat, and then reduce to a simmer and stir until thickened, about 10 minutes.
No comments:
Post a Comment