Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Saturday, March 27, 2010

BBQ SAUCE! ΣΑΛΤΣΑ BBQ!



Barbeque σάλτσα της Θείας Μέρλιν
Αυτή τη συνταγή την βρήκα μέσα απο το Apartment therapy. Κρατάει αρκετά στο ψυγείο και ταιριάζει με όλα τα κρέατα και πουλερικά.
Υλικά:
3 κ.γ. αλάτι 3 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
3 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
3 κ.γ. πάπρικα
1/2 κούπα και ένα κουτάλι της σούπας μαύρη ζάχαρη
6 κ.σ. κέτσαπ
6 κ.σ. μηλόξυδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
6 κ.σ. Worcestershire sauce
6 κ.σ φυτικό λάδι
1/2 κούπα και ένα κουτάλι σούπας νερό
Εκτέλεση:
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ανακατέψτε τα 5 στερεά υλικά. Ανακατέψτε μαζί με την κέτσαπ για να λιώσει και η μουστάρδα. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή και μετά σιγοβράστε την ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Δηλαδή για κανένα δεκάλεπτο.


My Aunt Marlyn's Psycho BBQ Sauce Recipe

From apartment therapy.com and thekitchn.com


This recipe fills a Mason jar. Can be used on ribs, steaks, burgers, chicken, etc. This sauce keeps in the fridge for a long time.

Ingredients:
3 teaspoons salt
3 teaspoons dry mustard
3 teaspoons chili powder
3 teaspoons paprika
1/2 cup plus 1 tablespoon packed light brown sugar
6 tablespoons Ketchup
6 tablespoons cider vinegar
3 tablespoons lemon juice
6 tablespoons Worcestershire sauce
6 tablespoons vegetable oil
1/2 cup plus 1 tablespoon water


Preparation:
In a saucepan, combine the 5 dry ingredients. Blend in the Ketchup until smooth - this helps to smooth out the dry mustard so it doesn't float when the liquids are added. Blend in the remaining ingredients.


Bring to a boil over medium heat, and then reduce to a simmer and stir until thickened, about 10 minutes.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts with Thumbnails