Sunday, March 21, 2010
Mexican bean pie! Μεξικάνικη πίτα με φασόλια
Τη συγκεκριμένη συνταγή την βρήκα μέσα απο ένα blog για vegetarians. Αντί για κιμά χρησιμοποιεί ένα υποκατάσταστο κρέατος απο μυκοπρωτεϊνη (απο μανιτάρια). Αν και εφόσον θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τον κιμά και να την κάνετε με κάποιο υποκατάστατο της επιλογής σας (πχ σόγια). Όσο για την πολέντα, υπάρχει έτοιμη σε σούπερ μάρκετ (όπως η έτοιμη μπεσαμέλ) και δεν είναι κάτι άλλο απο σιμιγδάλι καλαμποκιού (γίνεται χυλός).
I found this recipe in allotment 2 kitchen. I also found a lot of interesting ideas, like spicy carrot dip, and many others! Check them out!
Μεξικάνικη πίτα με φασόλια
σερβίρει 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. πολέντα
1 αυγό
300-350 ml γάλα
120 γρ τυρί Cheddar
4 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
50-75 γρ jalapenos πιπεριές (σχετικά καυτερές, μπορείτε να επιλέξετε)
350 γρ κιμάς (ή υποκατάστατο κρέατος)
400 γρ ντοματοχυμός (ή ψιλοκομμένες ντομάτες)
2 κ.σ πελτέ
410 γρ κόκκινα φασόλια κονσέρβας (καλά ξεβγαλμένα και σουρωμένα)
250 γρ ζωμό λαχανικών
ξύσμα και χυμό μισό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε την πολέντα με τα αυγά, το γάλα, το τυρί και 2 κ.σ. κόλιαντρο.
Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέστε 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη πιπεριά, τον κιμά, τις ντομάτες, τον πελτέ, τα φασόλια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ζωμό και τον υπόλοιπο κόλιανδρο και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βάλτε το σε βαθύ ταψί.
Προθερμάνετε τον φούρνο, στο φουλ, στο γκριλ. Ρίξτε τις υπόλοιπες πιπεριές μέσα στο μίγμα της πολέντα, ανακατέψτε καλά και περιχύστε το μίγμα στο φαγητό. Αφήστε το στο γκριλ να ροδίσει και είναι έτοιμο.
Mexican tamale bean pie
serves 4
Ingredients
120 gr quick polenta
1 egg
300-350 ml milk
120 gr Cheddar cheese
4 tbls fresh coriander
2 tbls olive oil
2 medium onions, finely sliced
2 garlic cloves, minced
50-75 gr Jalapeno peppers (sliced)
350 gr Quorn mince
400 gr can chopped tomatoes
2 tbls tomato puree
410 gr can of black beans, drained and rinsed
250 gr vegetable stock
Zest and juice of 1/2 lemon
Salt and pepper to taste
Method
Beat together polenta, eggs, milk, cheese and 2 tbls of coriander. Season and leave to stand for 20 min to allow the polenta to swell.
Meanwhile, heat the oil in a large pan and fly onions and garlic. Add 50 gr of jalapeno, and all the other ingredients (plus remaining coriander) an cook in gentle heat for 30 min. Season to taste. Add the remaining jalapeno in polenta mixture, and stir well.
Preheat the grill to high. Pour the bean mixture into an ovenproof dish, and cover with polenta mixture. Grill for 5 min or until golden.
Labels:
all recipes,
beans,
mexican,
mince,
pies,
vegetarian
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment