Αυτήν την θεϊκή, λαχταριστή, μοσχομυριστή κλπ πίτα, που θυμίζει κάτι απο κέϊκ, πολύ απο πίτσα, λίγο απο τηγανόψωμο και μια ιδέα απο κριτσίνι, την έφτιαξε η κ.Κικίτσα στο Μονοδένδρι για τον κύριο Μαμαλάκη και την εκπομπή"ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" .
Της έμεινε το όνομα... Κικιτσόπιτα.
Σίγουρα πολλοί την έχετε δοκιμάσει. Για όσους όμως δεν το έχουν κάνει ακόμα, ένα έχω να πω: Χάνετε. Χρειάζονται μόνο 5 λεπτά (και πολύ λέω) και ελάχιστα υλικά.
Απλώς πιο εύκολη πίτα δεν γίνεται και πιο νόστιμη, επίσης!
ΥΛΙΚΑ
4 χούφτες αλεύρι
2 αβγά
αλάτι
νερό (χλιαρό)
100 γραμ βούτυρο (ή βιτάμ)
200 γραμ τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι (ιδανικά το κοσκινίζουμε πρώτα...), ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. (Oσο πάρει κατά τη κυρία Κικίτσα)
Aνακατεύουμε καλα με το χέρι και ρίχνουμε ενα -ενα τα δύο αβγά.
Ανακατεύουμε το μίγμα καλά για να ενσωματωθούν τ΄ αβγά.
Το αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει σαν χυλός (χυλός όχι ζυμάρι...)
Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά.
Ριχνουμε το μίγμα στο ταψί (όσο πιο μικρό το ταψί τόσο πιο παχουλή θα μας βγεί, επιλέξτε μεσαίο για καλύτερα αποτελέσματα, αλλιώς θα βγεί τσιγαρόχαρτο...)
και το απλώνουμε να πάει παντού.
Πάνω στην επιφάνεια του μίγματος βάζουμε κυβάκια βουτύρου, σκορπιστά να πάνε παντού.
Θρυμματιζουμε με το χέρι μας το τυρί και το σκορπάμε στην επιφάνεια της πίτας (μπόλικο!).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Πάνω στην επιφάνεια του μίγματος βάζουμε κυβάκια βουτύρου, σκορπιστά να πάνε παντού.
Θρυμματιζουμε με το χέρι μας το τυρί και το σκορπάμε στην επιφάνεια της πίτας (μπόλικο!).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Ειλικρινά πιο πολύ ώρα μου πήρε να ανεβάσω την συνταγή παρά να την κάνω!
Καλή επιτυχία!!!
Ingredients
4 handfuls of all purpose flour
We pour the flour into a large bowl. Add a zip of salt, one and a half cup (if needed a bit more) of warm water. (We are not trying to make a dough, only a porridge)
This is a divine, tasty, absolute Greek pie. A little bit cakie, more like a pizza, something of a crispy bread…. but still a pie!
An old woman named Kikitsa who lives in a small village in northern Greece introduced this easy but amazing recipe.
So we call it Kikitsa’s pie!
You won’t need more than 5 min to make it.
The only thing you’ll need is FETA. The traditional Greek cheese.
Ingredients
4 handfuls of all purpose flour
2 eggs
salt
warm water
100 gr butter (cut in small cubes)
200 gr FETA cheese
Method
We pour the flour into a large bowl. Add a zip of salt, one and a half cup (if needed a bit more) of warm water. (We are not trying to make a dough, only a porridge)
We mix it well with our hands, and we add one egg at a time. We keep on kneading the mixture.
We butter an oven pan (medium sized) and pour the mixture in it.
We dice the rest of the butter, and we randomly lay it over the mixture.
Dice the Feta Cheese, and lay it over the mixture as well.
Bake in a pre heated oven, medium temperature until it turns brown and crispy.
Be careful it’s a thin dough!
Hope you’ll like it!!
No comments:
Post a Comment