Pork Schnitzel with Royal Mushrooms and cream!
Βασιλικό γεύμα!
Ό,τι και να πω είναι λίγο... Πρόκειται για μια συνταγή ιδανική για το μεσημέρι της Κυριακής... Μια μέρα που συνήθως όλοι θέλουμε να την αφιερώσουμε στον εαυτό μας, χωρίς να τον παιδέψουμε και να του κάνουμε όλα τα χατήρια πριν τον ξαναστείλουμε στη δουλειά... Ιδανική συνταγή λοιπόν γιατί είναι εύκολη (για να μη σου φάει όλο σου το πρωινό), ιδιαίτερη (για να ξεφεύγουμε λίγο απο την ρουτίνα), πεντανόστιμη (με την προυπόθεση να σου αρέσουν τα μανιτάρια!) και χορταστική χωρίς να πέφτει βαριά.
Ένα πιάτο που συνοδεύεται τέλεια με κρασάκι και γούτσου γούτσου.
Συστατικά για 2 άτομα
- 1 σακουλακι αποξηραμμένα μανιτάρια (ιδανικά, Βασιλικά)
- 2 χοιρινά σνίτσελ
- Ελαιόλαδο
- 1 κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- Φρυγανιά τριμμένη
- 2 ποτήρια γάλα
- Λίγη πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Οδηγίες
- Πριν κάνουμε οτιδήποτε, τοποθετούμε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμμένα μας μανιτάρια για 20 λεπτά, να φουσκώσουν και όσο αυτά μουλιάζουν, ετοιμαζουμε τα σνιτσελ.
- Ξεκινάμε με το πανάρισμα των σνίτσελ. Χρειαζόμαστε 3 δοχεία. Ενα για το γάλα, ένα για τα αυγά (ελαφρως χτυπημένα) και ένα για την τριμμένη φρυγανιά που την έχουμε ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα περνάμε με την σειρά απο το καθένα για να παναριστούν.
- Αφού τα πανάρουμε τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Όταν γίνουν, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Αφού έχουν μουσκέψει τα μανιτάρια (και λίγο πριν βγάλουμε απο το τηγάνι τα σνίτσελ μας), τα σουρώνουμε και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος, σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βραση. Το χρώμα της σάλτσας θα μετατραπεί σε γκρί ανοιχτό... είναι έτοιμη.
- Σερβίρουμε πάνω απο τα σνίτσελ μας.
Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι ή και με πατάτες τηγανητές. Καλή επιτυχία!
Pork Schnitzel with mushrooms and cream recipeIngredients
Serves 2 people
1 pack of dried mushrooms (Royal, Boletus)
- 2 pork cutlets
- Extra virgin olive oil
- 200ml rich cream
- 2 eggs
- Bread crumb
- 2 glasses of milk
- Sweet paprika
- Salt, pepper
- Nutmeg powder
- 2 teaspoon dry garlic (powder)
Method
- Before we start, we place the dry mushrooms in warm water for 20 min.
- Start the schnitzel preparation. We need 3 bowls. One for milk, on for the eggs (scrambled) and one for the bread crumb. Add salt, pepper and paprika in the bread crumb. Dip cutlets in every bowl.
- Put some olive oil in our frying pan. Fry the cutlets. When they are done, put them in absorbent paper.
- Take the mushrooms off the water, squeeze them well with your hands. Place them in shallow pan with some olive oil in low temperature.
- Add garlic, salt, pepper and nutmeg powder. Stir them constantly. Add cream and continue stirring. When the sauce’s color turns grey it’s done.
- Lay the sauce over schnitzels.
No comments:
Post a Comment