Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, March 29, 2010

Dinner is ready! Πατατοσαλάτα με βότανα και Ζεστή σαλάτα με φακή και μυρωδικά!



Delicious recipes and amazing photos from Fresh 365!



Πατατοσαλάτα με διάφορα βότανα

1 κιλό κόκκινες μικρές πατατούλες κομμένες κυδωνάτες (στα τέσσερα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (κατά βούληση η ποσότητα)
1 ματσάκι τσάιβς ψιλοκομμένα
2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 μικρό εσαλότ ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι ψημμένο
1 κ.γ. ξύδι (από κόκκινο κρασί)
1/2 κ.γ. αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές (τσίλι, καυτερές μικρές)
1 κ.γ. αλάτι
λίγο πιπεράκι για τη γεύση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί. Μονή σειρά. Αλείψτε τες με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήστε τες για 50 λεπτά μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές μέσα και να έχουν πιάσει εξωτερικά κρούστα. Βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέστε τα τσάιβς, το δεντρολίβανο, το εσαλότ το σκόρδο και τα κουκουνάρια. Ανακατέψτε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ξύδι και ρίξτε τις πιπεριές. Λίγο πιπεράκι για την γεύση και είναι έτοιμο!


Herbed Potato Salad
serves 4 as a side

2 lbs baby red potatoes, cut into 1/2" wedges
2 T olive oil
1 bunch chives, chopped
2 t fresh rosemary, chopped
1 small shallot, chopped
1 large garlic clove, minced
2 T pine nuts
1 t red wine vinegar
1/2 t red pepper flakes
1 t saltpepper, to taste

Preheat oven to 400F. Arrange potato wedges on a baking sheet in a single layer. Drizzle with 1 T olive oil, and cook 45-50 minutes, until potatoes are tender and beginning to brown at the edges. Transfer to a large serving bowl, and add the chives, rosemary, shallot, garlic and pine nuts. Stir in 1 T olive oil, red wine vinegar and red pepper flakes. Season to taste with salt and pepper.





Ζεστή σαλάτα με φακή

1 1/2 κούπα φακή, πλυμένη και σουρωμένη
3 κούπες νερό
2 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού και λίγα για γαρνίρισμα
1-2 κ.γ. αλάτι
8 μεγάλα πλατιά φύλλα μαρουλιού
1/2 κούπα χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα φέτα θρυμματισμένη

Για το dressing

2 κ.σ. λεπτοκομμένες λιαστές ντομάτες
6κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι (από κόκκινο κρασί)
2 κ.σ. Ντιζόν μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι

Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα, βάλτε τη φακή με το θυμάρι. Αφήστε τη να βράσει και μόλις πάρει την πρώτη βράδη, χαμηλώστε την φωτιά. Βράστε την φακή για 20-25 λεπτά (καλό θα ήταν να αλλάξετε το νερό μόλις πάρει βράσει και ο χρόνος να ξαναξεκινήσει αφού αρχίσει να βράζει με το νέο νερό. Όταν η φακή γίνει (είναι τρυφερή, μασιέται) βγάλτε την από την φωτιά, ρίξτε λίγο αλάτι και ανακατέψτε την. Χωρίστε τα φύλα μαρουλιού σε 4 πιάτα. Γεμίστε με (σουρωμένες) φακές, καρύδια, κρεμμύδι και τυρί. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Ρίξτε τα πάνω από την κάθε σαλάτα και στολίστε με φύλλα φρέσκου θυμαριού. Σερβίρεται ζεστή.


Warm Lentil Salad
serves 4

salad

1 1/2 c yellow lentils, rinsed
3 c water
2 t fresh thyme leaves, plus more for garnish
1-2 t salt
8 large lettuce leaves
1/2 c chopped walnuts, toasted
2 T minced red onion
1/2 c crumbled goat cheese

dressing

2 T minced sun dried tomatoes
6 T olive oil
3 T red wine vinegar
2 t Dijon mustard
2 t honey
1 t salt

In a large saucepan, add lentils, water and thyme leaves. Bring to a boil, cover, and reduce heat to low. Simmer 20-25 minutes, until lentils are just tender. Remove from heat, and gently stir in salt, to taste.
Divide lettuce leaves among four plates. Top with lentils, walnuts, red onion and goat cheese. In a small bowl, whisk together all dressing ingredients. Drizzle on salad, to taste. Garnish with additional thyme leaves. Serve immediately.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts with Thumbnails