Friday, March 12, 2010
GREEK MOUSAKA! ΜΟΥΣΑΚΑΣ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ!
Μουσακάς. Ο απόλυτος!6-8 μερίδεςΥΛΙΚΑ3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 κιλό πατάτες2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό κιμά
1 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
4 μέτριες ώριμες ντομάτες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι-πιπέρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λάδι για τηγάνισμα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Λίγο τυρί τριμμένο Μπεσαμέλ (βλέπε Label sauce)ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τους ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε στην άκρη, πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις διατηρούμε στο νερό.Φτιάχνουμε τον κιμά.Ζεσταίνουμε μια χαμηλή κατσαρόλα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι, ή σε μικρά κυβάκια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες (ή μισό Pummaro συμπυκνωμένο), μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και το ξυλάκι κανέλας.
Ρίχνετε 2 φλυτζάνια νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να γίνει (μισή ώρα περίπου).
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο.
Περνάμε τις φέτες μελιτζάνας μέχρι να κάνουν κρούστα. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί.
Περνάμε τις φέτες πατάτας, μέχρι να κάνουν κρούστα.
Τις αλατίζουμε, τις στρώνουμε στο ταψί, προσθέτουμε τον κιμά, σκεπάζουμε με τις φέτες μελιτζάνας και ρίχνουμε λίγο αλατάκι και απλώνουμε στο τέλος την μπεσαμέλ. Απο πάνω ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά και λίγο τριμμένο τυράκι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
GREEK MOUSAKA!Ingredients
3 big round Eggplants1 kg potatoes2 sliced onions
1 kg minced meat
1 cup white wine
1½ cup olive oil
4 mature tomatoesChopped Parsley
Salt and pepper
3-4 granules of allspice
1 stick of cinnamon
Bread crumbs
Grated cheese
Bechamel (look up for Label ; sauce)
MethodSlice egglpants, put some salt on them. Slice potatoes, keep them in water.Preparation for minced meat.Put a swallow pot on the heat. Put some oil in it.
Cut onions in small cubes, fry them.
Add minced meat, and keep on frying.
Add wine, wait for a minute.
Add, grated tomatoes, salt, pepper, Guinea pepper, cinnamon stick, and the chopped parsley. Stir well.
Add 2 cups of water, cook for a half an hour.Fry the sliced eggplants, in a frying pan, until they turn brown.
Take them out of the pan, put them on an absorbent paper.
Fry potatoes, in the frying pan, until they turn brown.
Take them out of the pan, add salt, lay them all in an oven pan.
Add the minced meat, cover it with the sliced eggplants, add salt, then cover them with béchamel sauce.
Put some bread crumbs on the top of béchamel, and some grated cheese.
Bake in medium temperature for 40 min.
Labels:
all recipes,
Greek Recipes,
MAIN COURSE,
mince,
pasta,
sauce
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment