Recipe for happiness

Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Wednesday, March 24, 2010

Thai chicken coconut soup! Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας!

photo by: Ann Stratton
recipe from

Σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας από την ΤαϊλάνδηΗ συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιεί σελοφαν νούντλς. Πριν τα βράσει τα ρίχνει σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας νούντλς και να τα μαγειρέψετε, όπως συνηθίζετε, χρησιμοποιώντας το ζωμό της συνταγής. Επίσης ο τρόπος που μαγειρεύουν είναι εντελώς διαφορετικός απο τον δικό μας. Για παράδειγμα το κοτόπουλο θεωρείται έτοιμο στα 3 λεπτά βρασίματος. Εγώ έχω τροποποιήσει την συνταγή, στα ελληνικά δεδομένα. Πάντως μπορείτε να τσεκάρετε και την αυθεντική συνταγή και να το μαγειρέψετε όπως ακριβώς νομίζετε.


115 γρ. noodles
6 κούπες ζωμός κοτόπουλου
1–2 πράσινες η κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και λεπτοκομμένες σε μπαστουνάκια (κρατήστε μερικές για γαρνίρισμα)

3 σκελίδες σκόρδου λεπτοκομμένες
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
1/4 κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού (ή λάιμ)
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα THAI (σάλτσα ψαριού),
250 γρ shiitake μανιτάρια, σε φέτες (3 κούπες)
2 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και χωρίς πέτσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κούπα light γάλα καρύδας
2 κούπες σπανάκι (baby spinach)
2 κ.σ. κόλιαντρο αλεσμένο (αν έχετε φρέσκο λεπτοκομμένο και λίγο για γαρνίρισμα)


Βράστε για λίγο τα στήθη κοτόπουλου να μαλακώσουν αρκετά. Κρατήστε τον ζωμό τους για να τον προσθέσετε αν χρειαστεί υγρά η σούπα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τον έτοιμο ζωμό, με πιπέρι, σκόρδο, τζίντζερ, ξύσματα λεμονιών, 3 κ.σ. απο την σάλτσα ψαριού σε χαμηλή κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι. Αφήστε το να βράσει και προσθέστε τα νούντλς. Αφήστε τα να γίνουν (ανάλογα τα νουντλς, δοκιμάστε για σιγουριά).
Μόλις τα νουντλς είναι έτοιμα βγάλτε τα από την κατσαρόλα, βάλτε τα σε ένα μπωλ, σκεπάστε με σελοφάν για να μείνουν ζεστά και μαλακά. Στο μεταξύ προσθέστε τα μανιτάρια στο ζωμό που βράζει (αν έχει μειωθεί ο ζωμός, προσθέστε απο το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο), προσθέστε αλατοπίπερο αν χρειάζεται, αφήστε τα περίπου τρία λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και το γάλα καρύδας και ανακατεύετε που και που μέχρι να γίνει εντελώς το κοτόπουλο. Ρίξτε το σπανάκι και τον κόλιανδρο καθώς επίσης και ότι έχει περισσέψει από την σάλτσα ψαριού (ΤΗΑΙ), μια κουταλιά της σούπας δηλαδή. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Βάλτε τα νούντλς σε μπωλάκια, ρίξτε τη σούπα με τα κοτόπουλα από πάνω, γαρνίρετε με πιπεριές και φρέσκο κόλιαντρο.

Thai Chicken coconut soup

4 ounces cellophane noodles
6 cups low-sodium chicken broth
1–2 red Thai (or jalapeño) peppers, seeded and finely chopped (plus slices for garnish)
3 cloves garlic, chopped
1 tablespoon grated ginger
2 teaspoons grated lemon zest
1 teaspoon grated lime zest
1/4 cup fresh lemon (or lime) juice
4 tablespoons Thai fish sauce, divided
1/2 pound shiitake mushrooms, sliced (3 cups)
2 boneless, skinless chicken breasts (about 5 ounces each), cut into 2 1/2-inch-long by 1/4-inch-wide strips
1 cup light coconut milk
2 cups baby spinach
2 tablespoon chopped cilantro (plus sprigs for garnish)


Place noodles in a bowl; add enough warm water to cover and let sit until soft, about 15 minutes. Drain. Combine broth, pepper, garlic, ginger, lemon zest, lime zest, lemon juice and 3 tablespoon fish sauce in a medium saucepan. Season with salt. Bring to a simmer, add noodles and cook 3 minutes more. Using tongs, transfer noodles to a bowl and cover with foil to keep warm. Add mushrooms to broth; season with salt, if desired; simmer 3 minutes more. Add chicken and coconut milk and simmer, stirring, until chicken is just cooked, about 3 minutes. Stir in spinach until it begins to wilt, about 1 minute. Add chopped cilantro and season with remaining 1 tablespoon fish sauce. Using tongs, divide noodles among 4 bowls. Ladle soup into bowls and garnish with sprigs of cilantro and slices of pepper.

No comments:

Post a Comment


Related Posts with Thumbnails