This crunchy but juicy, spicy but sweet, fast but not junk food is the perfect snack to have while watching a movie, Nickelodeon, football or... just watching yourself trying to find something healthy and light to eat in a minute. If you don't like cauliflower that much, believe me the flavor is much different that you expect. It is delicious! Just give it a try. It will take you just a few minutes. Or less!
Με όσους είμαστε φιλαράκια στο Facebook, ίσως διαβάσατε τις προάλλες το status μου που έλεγα για ένα υγιεινό σνακ που φτιάχνεται σε δευτερόλεπτα, είναι απίθανο και το τρώνε όλοι! Να λοιπόν το σνάκ (αγαπημένη Έλενα!!!) που δεν είναι άλλο απο ψητό κουνουπίδι. Ξέρω οτι σας ξενέρωσα ολίγον τι, ξέρω οτι δεν ανακάλυψα τον τροχό, αλλά δοκιμάστε να το φάτε με τα μπαχαρικά που σας προτείνω. ''Κάποιοι'' στο σπίτι επέμεναν οτι λίγος χυμός λάιμ ή λεμονιού στο τέλος, θα του πήγαινε πολύ. Εγώ όμως δεν ήθελα με τίποτα να πειράξω την γεύση. Ούτε καν για δοκιμή. Τόσο πολύ μου άρεσε!!!
Ακόμη κι αν δεν τρώτε κουνουπίδι, δε πολυθυμίζει η γεύση του κουνουπίδι. Εϊναι κάτι άλλο... το ''κάτι άλλο''! Επίσης εκτός του οτι είναι ευκολάκι (ε πιο εύκολο δεν γίνεται!) είναι τέλειο για το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση αντί για ξηρούς καρπούς και εννοείται χωρίς θερμίδες! Δοκιμάστε το με διάφορους τρόπους, προς το παρόν σας παραθέτω τον ευκολότερο όλων. Τον δικό μου.
Roasted spicy cauliflower
Α medium cauliflower, washed and cut in chunks (just the flowers)
Olive oil (around a cup or less, but i prefer lots of it!)
Garam masala(1 1/2 tablespoon)
Salt (it's up to you, but don't be afraid of it)
Sweet Chilly flakes (a tablespoon or a bit more/ if you want it hot use hot chilly flakes at your own risk!he!)
Wash the cauliflower. Trim it and throw away (or peel and eat them raw like i do) the big stalks. Just keep the flowers of the cauliflower! Put them in a large bowl. Pour olive oil on them and add the spices. Give a good stir (helps if you use your hands) until everything is well coated. Now, just turn the bowl upside down into the oven pan and place the cauliflower in a single layer. Bake in a preheated oven for about half an hour at 180 C. Make sure to turn the cauliflower from time to time, so that every side will get the some color. EAT IT while it is still hot. Yum!
Κουνουπίδι... τσιπς
(μπορείτε να προσθαφαιρέσετε ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή να πειραματιστείτε προσθέτοντας μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο στο ταψί και τριμμένη μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού για επιπλέον τραγανή κρούστα)
Θα χρειαστείτε
Κουνουπίδι, πλυμμένο, καθαρισμένο από τα κοτσάνια
Ελαιόλαδο (μπόλικο για να καλύψετε το κουνουπίδι)
Μπούκουβο γλυκό (1 1/2 κουταλιά της σούπας, όχι δε θα καίει! Αν το θες καυτερό βάλε και λίγο καυτερό μπούκουβο)
1 1/2 κουταλιά της σούπας γκάραμ μασάλα (υπάρχει έτοιμο στα μπαχαρικά σε σούπερ μάρκετ)
Αλάτι (βάλτε λίιιιγο παραπάνω απ'ότι συνήθως)
Πλύντε το κουνουπίδι, κόψτε τα κοτσάνια και κρατήστε μόνο τα λουλουδάκια με λίγη βάση από κάτω. Βάλτε τα λουλουδάκια σε ένα μπωλ και ρίξτε ελαιόλαδο. Ρίξτε και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε να καλύψετε καλά τα κουνουπιδάκια. Αναποδογυρίστε το μπωλ σε ενα ταψί. Ισιώστε να έχετε μια μονή στρώση από κουνουπίδια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για μισή ώρα, γυρνώντας κάθε τόσο τα κουνουπίδια για να πάρουν χρώμα από παντού. ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ! Όχι οτι δεν είναι ωραίο και κρύο, αλλά χάνει την τραγανότητά του και νερουλιάζει κάπως...
Inspired and based on 101 Cookbooks recipe
Τι λες τώρα!!!! Αυτό θα δοκιμαστεί πάραυτα γιατί οι συστάσεις του είναι οι καλύτερες! Και για να έχεις πάθει τέτοιο ντουβρουτζά κάτι τρέχει ...σίγουρα! χαχαχαχα!!!
ReplyDeleteΣίγουρα δεν θα γίνω μπαρούτι με τόσο μπούκοβο? Και τ μπουκοβο, γλυκό ή καυτερό???
Εφη
αγαπημένο garam masala!!! θα δοκιμαστει!!!
ReplyDeleteΧαχαχα!!!! Έφη μου σε ευχαριστώ για την επισήμανση!!! Γλυκό το μπούκουβο λοιπόν, αν όμως θες βάλε και λίγο καυτερό, μισό μισό!Δεν είναι πολύ η ποσότητα για να πασπαλίσεις ενα ταψί
ReplyDeleteΠάνω στην ώρα έλεγα τι να κάνω το κουνουπίδι.
ReplyDeleteΔεν έχω αυτό το μπαχαρικό θα ανακατέψω ότι έχω από μπαχαρικά και πάω τώρα!!
Καλό Σ/Κ
Καλέ αυτό είναι θαύμα!!!το έφτιαξα και το ευχαριστηθήκαμε πολύ!!! Σε ευχαριστούμε!!
ReplyDeleteΔεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω, θα βάλω και ελάχιστο καυτερό μπούκοβο, why not?
ReplyDeleteΑκρως ενδιαφέρουσα η πρότασή σου και επίσης πανεύκολη!!!
Καλό απόγευμα!
I **LOVE** roasted cauliflower! Thanks for the reminder to have some :-)
ReplyDeleteΞανθή μου πόσο χαίρομαι!!!!Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΚορίτσια, δοκιμάστε το, ευκαιρία να φάμε κουνουπιδάκι χωρίς να... μυρίζει η κουζίνα μας!
Δελεαστικότατες οι εκδοχές, γιατί έχω βαρεθεί να το τρώω νερόβραστο αν και το εκτιμό βαθύτατα!
ReplyDeleteΕίναι άψογο !!!! πάω για κουνουπίδιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι............................... ;p
ReplyDeleteουαου!!! Κρίμα που δεν το διάβασα νωρίτερα να προλάβαινα το super market.Θα το δοκιμάσω το συντομότερο!!!
ReplyDeleteΠρέπει να δοκιμασθεί! Τα μπαχαρικά τέλεια. Και προχθές έβλεπα εκπομπή με τον Jamie Oliver που ηταν στο Μαροκο και έδειχνε το γκαραμ μασαλα.
ReplyDeleteΠρέπει να είναι νοστιμότατο.
Μπράβο μικρούλα :))
Φοίβη μου, πολύ ωραία παραλλαγή για κουνουπίδι, βραστό,βραστό....
ReplyDeleteΘα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
δεν έχω φάει κουνουπίδι ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteλες να κάνω την αρχή???????
Κοιτα εγω το κουνουπίδι το σιχαίνομαι.. αλλά επειδή το προτείνεις εσύ θα το δοκιμάσω.. φαινεται μούρλια!!
ReplyDeleteΦιλάκια μικρή μουυυ!!!
Καλή εβδομάδα!
Η αλήθεια είναι πως ναι, με ξενέρωσες λιγάκι με το κουνουπίδι- σνακ γιατί φανταζόμουν κάτι σε ζυμαρένιο αλλά φαίνεται πολύ γιάμι και επίσης η γεύση του κουνουπιδιού ( ωμό ή ψητό) θεωρώ οτι είναι πολύ καμβάς, σε αντίθεση με το βραστό που μυρίζει σαν ...ξέρουμε όλοι τι.
ReplyDeleteθα διαλέξω ταινία και θα το φτιάξω να μασουλήσω.
Φιλάκι