Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, May 19, 2011

Eggs in ramekin with broccoli pesto sauce! Αυγό μάτι με pesto και πομοντόρια










































So... what do we have here? A perfect breakfast? A comfort supper? A delicious quick meal? Does it matter? You can eat it any time you want, you can make it in less than 5 min, and i can assure you that it is delicious! Eggs in ramekin with mint, Pomodori tomatoes, turkey, pine nuts and... broccoli pesto sauce! Yeap! Leftovers from yesterday's Broccoli pesto pasta! You are gonna love these eggs!


Χθες φάγαμε ταλιατέλες με πέστο μπρόκολου. Σήμερα φάγαμε για πρωινό αυτό που βλέπετε. Τί είναι αυτό; Είναι αυγό μάτι σε πήλινο, με πομοντόρια Κρήτης, καβουρδισμένα κουκουνάρια, μέντα, γαλοπούλα και pesto μπρόκολου. Αν λοιπόν έχετε φτιάξει την πέστο μπρόκολου για τα ζυμαρικά σας-και επειδή βγαίνει μπόλικη- να μια ωραία ιδέα να την ξαναφάτε και την επομένη. Είναι πεντανόστιμο! Και όχι μόνο για πρωινό! Για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αρκεί... να το φας μόλις βγεί από το φούρνο! Θέλει μόνο 5 λεπτά για να το φτιάξεις και μερικά δευτερόλεπτα για να το εξαφανίσεις!


















































































Αυγά μάτια σε πήλινο με pesto μπρόκολου

Για μια μερίδα

1 αυγό
2-3 σταγόνες ελαιόλαδο, για το πήλινο
μερικά πομοντόρια ή τσέρι ντοματούλες
2-3 φυλλαράκια μέντας (ή βασιλικού)
1 κουταλίτσα καβουρδισμένα ή ωμά κουκουνάρια
1 φέτα γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια (ή μπέικον)
Μια κουταλιά της σούπας σάλτσα pesto μπρόκολου
Αλάτι και πιπέρι

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Λαδώστε ένα (ή περισσότερα) πήλινο ελαφρώς. Ρίξτε μέσα μερικά πομοντόρια κομμένα στα δύο.  Σπάστε μέσα ένα αυγό. Αλατοπιπερώστε. Ρίξτε μερικά προμοντόρια κομμένα και από πάνω. Βάλτε το πήλινο στον φούρνο μέχρι να γίνει το αυγό. Βγάλτε και προσθέστε λίγα κυβάκια γαλοπούλας (ή μπέικον! Σε αυτή την περίπτωση όμως βάλτε το μπέικον μαζί με το αυγό να ψηθεί), λίγα κουκουνάρια, δυο φυλλαράκια μέντας ή βασιλικού και μια κουταλιά της σούπας πέστο μπρόκολου. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!



Eggs in ramekin with broccoli pesto

serves one

1 egg
2-3 olive oil drops, for coating
Some (4-5) Pomodori tomatoes or cherry tomatoes, halfed
2-3 mint leaves (or basil leaves)
1 teaspoon pine nuts (lightly baked or raw)
Some turkey cut in cubes (or bacon)
1 tablespoon broccoli pesto sauce
Salt and pepper

Preheat oven at 180 C degrees. Butter a ramekin (better use some olive oil drops to do that). Add in some Pomodori tomatoes halfed. Brake an egg in the ramekin. Season with some salt and pepper. If you use bacon, add it now. Otherwise, if you use boiled or smoked turkey just wait. Let the egg cook for about 10-12 min, until the egg is ready. Take it off the oven, add the turkey, the pine nuts, the mint leaves, and the broccoli sauce. Serve with toast bread!




8 comments:

  1. Very chic egg using the pesto and broccoli leftovers. The pretty disposal of ingredients helped a lot to style a beautiful pic !

    ReplyDelete
  2. το πρωινο ειναι απο τα αγαπημενα μου γευματα!πολυ ωραια προταση!

    ReplyDelete
  3. Απίθανη ιδέα, είναι σίγουρο ότι σε δευτερόλεπτα εξαφανίζεται!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Πίνακας ζωγραφικής... Όμορφο και πρέπει να είναι και πολύ νόστιμο!

    ReplyDelete
  5. Τέλειο για πρωινό! Να είχα και κάποιον να μου το ετοίμαζε θα ήταν ακόμη πιο τέλειο!

    ReplyDelete
  6. Κυριακάτικο πρωινό με τη συνταγή σου. Τέλεια!!!!!!!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails