Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, April 4, 2011

THIS IS NOT JUST A RECIPE. THIS IS A POEM! ALFREDO! Η ΠΙΟ ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Κι όμως υπάρχει μια σάλτσα που κερδίζει την καρμπονάρα στα σημεία... Η Alfredo. Μια καλή Alfredo μπορεί να σε κάνει πραγματικά να παραμιλάς απο ευχαρίστηση! Κάποτε πήγαινα στο La Pasteria μόνο και μόνο για την Alfredo. Τώρα πια, που όλα άλλαξαν ακόμη και εκεί, φτιάχνω τη δική μου. Και να σας πω την αμαρτία μου, πιστεύω οτι είναι και μακράν καλύτερη!!! Βασική προυπόθεση να σου αρέσει το σκόρδο! Πόσο μάλλον το γλυκό σκόρδο.... Είναι απίστευτη! Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!!!(στη ζυγαριά θα με θυμηθείτε) 










































Ζυμαρικά με σάλτσα Alfredo!
για 2 άτομα

Διαλέξτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και βράστε τα όπως επιθυμείτε. Οι πέννες και τα ραβιολίνι του πάνε πολύ!

για τη σάλτσα

πάστα σκόρδου :
7-8 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και κομμένες
φρέσκο γάλα (1-2 ποτήρια, να σκεπάσει τα σκόρδα)
Σιγοβράστε μέχρι να λιώσουν τα σκόρδα και το γάλα να έχει μείνει σαν κρέμα. Ανακατέψτε και λιώστε αν κάποιο σκόρδο δεν έχει λιώσει, έτσι ώστε να γίνουν κρέμα.

1 1/2 - 2 κ.σ. πάστα σκόρδου (αν την θέλετε λιγότερο έντονη, βάλτε λιγότερη πάστα ή περισσότερη κρέμα γάλακτος)
100ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα


Μόλις γίνει η πάστα σκόρδου, ρίξτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει να γίνουν.
Σε τηγάνι ρίξτε 2 κ.σ. πάστα σκόρδου, το βούτυρο και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα.
Σερβίρετε πάνω απο τα μακαρόνια ή ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι για να τα τελειώσετε εκεί.





























Carbonara sauce maybe the queen of the pasta sauces, but when i can choose between a good Alfredo and a good Carbonara... i choose the first one. It is divine! And so easy to cook. Just make the sweet garlic paste.

How to make the sweet garlic paste

7-8 peeled and cut garlic cloves
fresh milk, 1-2 glasses of milk, enough to cover the garlic and some more.
Boil the garlic cloves into the fresh milk at LOW temperature until the garlic melts and you have a cream of garlic and milk. (the milk will reduce to 2/3).

Then make ALFREDO SAUCE!
for 2 persons

1 1/2 - 2 tablespoons of garlic paste
100 ml cream
salt and pepper to taste
2 tablespoons of grated Parmesan cheese
2 teaspoons of butter.

In a non stick pan, at medium/low temperature, add 2 tablespoons of garlic paste and the butter. Stir to combine and immediately add the cream, the Parmesan cheese, the salt and the pepper. That's it.
If you want more mild taste for your sauce, use less garlic paste or more cream.


There is nothing better than your favorite pasta with a sauce so seductive..! Just make sure that your better half, eats some of the garlic sauce too...;)


This is by far my favorite sauce. Sweet garlic, Parmesan cheese, cream... what else do you need? Oh yes... some good pasta.

13 comments:

  1. Είμαι κι εγώ λάτρης της καλής ιταλικής κουζίνας... Φοβερή και ιδιαίτερα αμαρτωλή. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!

    ReplyDelete
  2. pwpw toso eukoli makaronada?mallon tha ginei h agaphmenh mou!

    ReplyDelete
  3. Γιάμι, γιάμιιιιι!

    ReplyDelete
  4. ΔΗλώνω φανατική σκορδοφάγος. Μάλιστα, πρόσφατα ανακάλυψα τα ζυμαρικά μιας μικρής βιοτεχνίας, όπου υπάρχουν κοφτά μακαρόνια- μεγάλου μεγέθους- που είναι αρωματισμένα με σκόρδο. Τα έφτιαξα εχθές και το μόνο που πρόσθεσα ήταν λίγο βούτυρο λιωμένο και ξερή μυζήθρα από πάνω.

    Μούρλια η συνταγή, θα τη φτιάξω και θα σε θυμηθώ ( στη ζυγαριά).

    ReplyDelete
  5. Πάλι με κολάζεις με αυτή τη μακαρονάδα. Έχω ταράξει τις σαλάτες και βλέποντας αυτή τη μακαρονάδα ξερογλείφομαι όπως οι γάτες!

    ReplyDelete
  6. Σκέτος πειρασμός η μακαρονάδα σου! Δεν γνώριζα την πάστα σκόρδου. Διατηρείται μέρες στο ψυγείο; Όπως τη διαβάζω θα πήγαινε και σε κάποιες σαλάτες ή όχι;

    ReplyDelete
  7. @Vita
    einai gala me skordo mono. Ego den tha tin krataga meres... eksallou den bgainei kai para poly. Alla nomizo mesa se 24 ores sto psigeio den pathainei kati. Ego efaga tin ipolipi simera :)

    ReplyDelete
  8. @Vita
    einai poly nostimo kai glyko. Sigoura paei kai se salatoules, se psites patates... se snitsel pantou! Mexri kai me to koutali trogetai! Ego sti saltsa ebala 2 koutalies tis soupas, ithela na akougetai to skordo!

    ReplyDelete
  9. Υπέροχο το βρίσκω.....και οι φωτογραφίες επίσης...

    ReplyDelete
  10. Το γάλα κάνει το σκόρδο πιο ''ελαφρύ''

    Υπέροχη σάλτσα.. και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη μου μιας και μακαρονάδες είμαστε και οι ψάχνω καινούριες ιδέες.

    Τα φιλιά μου :)

    ReplyDelete
  11. Πως μου είχε ξεφύγει εμένα αυτή η συνταγή!!!! Λατρεύω το σκόρδο και θα την δοκιμάσω κι ας μυρίζω μετά!!! ;-)

    ReplyDelete
  12. από τα πιο νόστιμα πιάτα.. έγινε το νέο μου αγαπημένο!!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails