Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Wednesday, September 15, 2010

Mind blowing chocolate peanut bars!!! Μπάρες σοκολάτας με φυστικοβούτυρο!


photos by Donkey and the Carrot  
(i couldn't wait to cut them and eat them... so my bars are not perfectly cut... who cares right??!) 

CRUNCHY CHOCOLATE PEANUT BARS

These crunchy chocolate peanut bars are mind blowing!!!!!! Saw them, fell in love with them, made them in less than 30 min!!!!Super easy to be made, super delicious, super special for a sweet gift (to yourself!!!).
The recipe belongs to my sweet new friend Marysol  the author of the great blog SHE EATS BEARS! I am gonna cook a lot of her recipes in the future!


You will need:

4 cups quick oats
1 cup brown sugar
3/4 cup corn syrup
2/3 cup butter, softened
1/2 cup crunchy peanut butter
1 Tbsp vanilla

2/3 cup smooth or crunchy peanut butter (i used smooth!)
2 cups chocolate (i used bittersweet and bitter)


METHOD

In a large bowl, mix first the oats with the brown sugar and then all the other ingredients from the first set. I used my hands, it was fun!!!
Then, press down in a parchment lined baking dish. I pressed too hard, so it was really tight and crunchy (which was good for me).

Marysol says that you can use a 9x9 pan and have thicker squares, or go for quantity and use a larger dish.
I used my smaller pan so my bars are thicker!
Bake at 375F or at 190 Celcius degrees, in preheated oven for about 15-20 minutes until it turns golden brown on the edges.

Melt the chocolate (i used  the microwave oven)and add peanut butter from the second set of ingredients. Mix well and pour over your oats mixture. Now, DONT TOUCH IT!!! LET IT REST IN THE REFRIGERATOR so you can cut it in bars!!! Yes, i couldn't wait either but... i had to. Instead i licked all the spoons, cups etc etc!!! DELICIOUS!!! Thank you sooo much Marysol!!!

Note; I would double the second set to make some peanut chocolates. I would pour the melt peanut-chocolate mixture in a silicone form for ice cubes, and freeze until they take shape. The taste of the peanut chocolate is amazing!!!!




CHOCOLATE PEANUT BARS
recipe by Marysol, SHE EATS BEARS

Δεν έχω λόγια! Τέλειο γλυκάκι!!!! Χίλια ευχαριστώ Marysol που μοιράστηκες την συνταγή!
Τραγανοί κύβοι με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο... ΤΕΛΕΙΟ!!!

Θυμηθείτε: 1 cup= 250ml. Αν έχετε ποτήρι που ξέρετε οτι παίρνει 250ml χρησιμοποιήστε το ως μονάδα μέτρησης ή αλλιώς χρησιμοποιήστε μια κούπα (την ίδια) για όλα τα υλικά.


Υλικά

4 κούπες βρώμη (στα δημητριακά, κουάκερ, το σακουλάκι που γράφει quick cooking oats)
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας γλυκόζη (εγώ χρησιμοποίησα ένα απλό αγγλικό golden syrup, λεπτόρρευστο)
2/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο με κομματάκια (crunchy )
1 κ.σ. βανίλια (εγώ την παρέλειψα)


2/3 κούπας φυστικοβούτυρο (μαλακό smooth)
2 κούπες  λιωμένη κουβερτούρα (εγώ χρησιμοποίησα και bitter και bittersweet)



Συμβουλη: Την επόμενη φορά θα διπλασιάσω τα υλικά του δεύτερου σετ (σοκολατα/φυστικοβουτυρο) και θα τα λιώσω όπως προβλέπει η συνταγή. Απλώς η δεύτερη δόση θα είναι για σοκολατάκια φυστικοβούτυρου! Απλώς θα ρίξετε την φυστικοσοκολάτα σας σε θήκες σιλικόνης για παγάκια (αλλιώς βουτυρώστε τις απλές πλαστικές λίγο και ρίξτε τα εκεί). Παγώστε και μετά... καταναλώστε μετα μανίας!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναλόγως τι ταψάκι θα χρησιμοποιήσετε, θα σας βγουν πιο πλακέ ή πιο ψηλά σαν τα δικά μου. Η Marysol λέει οτι ένα τετράγωνο ταψάκι 23εκ είναι για ''παχουλές'' γκοφρέτες και σε μεγαλύτερα απλώς θα σας βγούν λιγότερο χοντρά αλλά πιο πολλά. Εγώ χρησιμοποίησα μικρό.

Αναμίξτε καλά με τα χέρια σας το πρώτο σετ, ξεκινώντας με την βρώμη τη ζάχαρη και το βούτυρο και συνεχίζετε κανονικά. Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίξτε τα σε ταψάκι οπου το έχετε ''ντύσει'' με λαδόκολα και ψήστε το μίγμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες. Βγάλτε το απο το φούρνο και ρίξτε... τα παρακάτω.

Λιώστε τις κουβερτούρες (σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμμάτων όπως εγώ) αν θέλετε ζεστάνετε και λίγο το φυστικοβούτυρο (απο το δεύτερο σετ) για να αναμιχθεί καλύτερα και ανακατέψτε σοκολάτα με φυστικοβούτυρο καλά να γίνουν... ένα (ποίημα). Ρίξτε πάνω απο το μίγμα της βρώμης να πάει παντού. Βάλτε το στο ψυγείο να πήξει καλά!!!! Για να κοπεί θα πρέπει να ξεπαγώσει γιατί αλλιώς θα σας σπάνε τα κομμάτια... ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ Ε????!!!
 





















I was watching the melting chocolate as if it was Brad Pitt!




















This is me eating what's left of the ingredients!!!

21 comments:

  1. Μμμμμμμμ! Ακούγεται υπέροχο...Εχω μία απορία όμως..Σιρόπι καλαμποκιού όταν λές εννοείς γλυκόζη?

    ReplyDelete
  2. Ναι η γλυκοζη είναι συνωνυμο του corn syrup αλλα έψαχνα για χρυσαφί (πλούσιο σε φρουκτόζη) σιρόπι που χρησιμοποιούν στο εξωτερικό. Βρήκα ένα Golden syrup, αγγλικής προέλευσης όπως αναφέρω το οποίο είναι μια χαρά. Μπορείς όμως φυσικά να χρησιμοποιήσεις και την κοινή γλυκόζη. Και θα το αναφέρω κιόλας και στην συνταγή!

    ReplyDelete
  3. Θέλω να το φτιαξω κ γω,αλλα αυτη τη στιγμη μου λειπει η γλυκοζη κ ρωταω:μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω το σιρόπι απο το γλυκο του κουταλιου;Γιατί κ αυτό γλυκόζη λεγεται,
    Το φυστικοβουτυρο με τα κομματάκια τι είναι φυστίκια τα οποία θα ρίξω εγώ,κ αλλο το φυστικοβούτυρο το κανονικό;
    Φαίνεται πολύ ωραίο κ γιά να το λές θα είναι τρέλα.Σου΄χω πεί απο τότε που φτιάχνω συνταγες απο δω κυρίος ολοι μου λένε οτι εχω παχύνει..αλλα να μήν πάρω αλλά.δηλ.ακόμα καλα είμαι.!!Καλή συνεχεια στην ευρεση κ δημιουργία των φανταστικών συνταγών σου,Μairystyle!!

    ReplyDelete
  4. an baleis tin glikozi pou exei to gliko tou koutaliou tha exei geusi! kata ta alla glikozi einai kai auti alla... me geusi! Yparxei fistikoboutiro me kommatakia (san krema me kommatakia mesa omos oxi teleios leio, legetai crunchy diladi tragano)kai yparxei kai teleios leio (smooth). tha ta breis sto supermarket. an exeis ena apo ta dio, mporeis na to xrisimopoiiseis mono auto, arkei na ftanei gia tin sintagi!KAI EGO EXO PAXINEI!!!!:) Kali epityxia sou euxomai!!!

    ReplyDelete
  5. This looks heavenly!!!! But I shouldn't make it at the moment as I'm home alone and if I do, the reality is that I would probably eat the whole thing myself. So I'll wait until the kids are here, so I can at least pretend I'm making it for them ;). Thanks for all these wonderful recipes. Hugs and kisses Vreni

    ReplyDelete
  6. I think the melting chocolate is sexier than brad pitt! lol... u're really good hun! u'll make ur future husband get fat! hahaha :D

    ReplyDelete
  7. απλά τέλειο, λαχταριστό, σοκολατένιο...... δεν έχω λόγια!!!!

    ReplyDelete
  8. tromero fenetai de lew...alla Brad Pit???kati se Amanda Peet den uparxei na dokimasoume kai emeis ta arsenika?? ti Pit, ti Peet!

    ReplyDelete
  9. This dessert looks heavenly...I wouldn't have been able to wait to cut them either!!

    ReplyDelete
  10. hahaa!!! Thank you all so much for your comments!!!! And a big thank you to Marysol!

    Φάνη έχεις δίκιο... αν κοιτούσες την σοκολάτα σαν να κοιτάς τον Μπράντ Πιτ θα υπήρχε πρόβλημα!!!!

    ReplyDelete
  11. Hi Sweetheart!!!!!!!!! I made the cake and waiting to devour it It looks good. Friends or not boyfriend or not it will be eaten. There is no excuse for manching on yammie things in my vocabulary,ha ha.
    So......... I've left it next to the stove to rest a bit and then there's no turning back baby, the dice is cast.Miammmmm

    ReplyDelete
  12. Annouiiiiii!!!!!!!! they are delicious!!!! i hope you like them!!!

    ReplyDelete
  13. καλησπέρα!είμαι η χριστίνα!θα μπορούσα μήπως να αντικαταστήσω το golden syrup ή τη γλυκόζη με μέλι?ευχαριστώ εκ των προτέρων!( το blog σου είναι πολύ δημιουργικό by the way! κάνεις την μαγειρική/ζαχαροπλαστική τέχνη!well done! συνέχισε να μας εμπνέεις!!!) kisses

    ReplyDelete
  14. Γειά σου Χριστίνα μου! Δεν το έχω δοκιμάσει με μέλι, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Πιστεύω όμως οτι θα δέσει το ίδιο καλά και σίγουρα θα είναι πιο υγειινό! Αν το δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με πως βγήκε! Ελπίζω να σου αρέσει! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά Foivi

    ReplyDelete
  15. Καλησπέρα Φοίβη!(ελπίζω να το γράφω σωστά)Είμαι η Ευαγγελία και εχω λίγες μέρες που σε ανακάλυψα!Συγχαρητήρια για το blog σου,είναι πολυ εμπνευσμένο απο κάθε άποψη... Και συ φαινεσαι πολυ ενδιαφέρον ανθρωπος...Λέω να δοκιμάσω να κάνω καποιες απο τις συνταγές ειδικά τα γλυκά σου...Ειδικά όμως γι'αυτή ήθελα να σε ρωτήσω,όταν λές ταψακι 9x9 εννοείς ίντσες ή εκατοστά?(Επίσης λέω να βάλω και γώ μέλι...)
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  16. Γειά σου Ευαγγελία μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλά που το επισήμανες, θα μπω να το διορθώσω, μιλάω για ίντσες επηρεασμένη από τα αγγλικά της μετάφρασης! 23 εκατοστά είναι. Καλή επιτυχία, εύχομαι να πετύχει και να σου αρέσει!

    ReplyDelete
  17. Καλημέρα Φοίβη!Ναιαιαιαί το εφτιαξα το γλυκάκι και βγήκε πολύ ωραίο!!!
    Πάμε γι'άλλα....φιλιά

    ReplyDelete
  18. Λατρευω το φυστικοβούτυροοοο ειδικα ο συνδιασμος με την σοκολάτα!! Το θέλω!!!
    Kiiiisses & kali evdomada!

    ReplyDelete
  19. Μόλις το έφταιξα και περιμένω να παγώσει! μμμμ ανυπομονώ!!!! Το μπλογκ σου είναι τέλειο! Σε ανακάλυψα πριν λίγες μέρες και έχω βρει άπειρες συνταγές που θέλω να δοκιμάσω!!!!

    ReplyDelete
  20. Μαράκι ελπίζω να σου αρεσε!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails