Monday, March 22, 2010
Αnd the Oscar goes to... POPCORN!
Photo by my recipes for caramel and peanuts popcorn
Εγώ διάλεξα την συνταγή με τα καραμελωμένα ποπ κορν. Παρόλα αυτά μπορείτε να πατήσετε και στο παραπάνω Link για μια άλλη εκδοχή της με φυστίκια!
The recipe below is from flagrantedelicia.com
(but you can also check a different recipe with peanuts from my recipes.com)
Καραμελωμένο popcorn
Για τέσσερις:
90 g βούτυρο
180 g καστανή ζάχαρη
50 ml σιρόπι καλαμποκιού
2 g αλάτι
1 g baking soda
90 g ποπκορν (που έχουν ανοίξει, όχι σποράκια)
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 95º C. Βάλτε το ποπ κορν σε πολύ βαθύ και μεγάλο μπωλ. Σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βουτυρο. Ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας, το σιρόπι καλαμποκιού και αλάτι. Φέρτε το μίγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το να βράσει για 4 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Απομακρύνετέ το από την φωτιά και ρίξτε τo baking soda. Περιχύστε τα ποπκόρν ανακατεύοντας να πάει παντού. Βάλτε τα σε 2 φαρδιά ρηχά ταψιά και βάλτε τα στο φούρνο. Ανακατεύετε κάθε τέταρτο για μία ώρα. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σπάσετε σε κομμάτια.
Caramel popcorn
Serves 4:
90 g butter
180 g light brown sugar
50 ml corn syrup
2 g salt
1 g baking soda
90 g popped popcorn
Preheat oven to 95º C. Place popcorn in a very large bowl. In a medium saucepan over medium heat, melt butter. Stir in brown sugar, corn syrup and salt. Bring to a boil, stirring constantly.Boil without stirring 4 minutes. Remove from heat and stir in soda. Pour in a thin stream over popcorn, stirring to coat. Place in two large shallow baking dishes and bake in preheated oven, stirring every 15 minutes, for 1 hour. Remove from oven and let cool completely before breaking into pieces.
Labels:
all recipes,
caramel,
desserts,
pop corn
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
I think it's good!!
ReplyDeleteYes!!! And bad for my diet!!:)
ReplyDeleteniiiiiiice!!!!!!!
ReplyDelete