Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Friday, March 12, 2010

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΚΟΛΑΣΗ! Easy and amazing Chocolate Pie with hazelnuts!





Αυτή τη συνταγή την είχα δει στις συνταγές της παρέας. Όταν την δοκίμασα μου άρεσε, αλλά η σοκολάτα ήταν λίγη για μένα. Έτσι σας παραθέτω την δική μου εκδοχή με όση σοκολάτα πίστευα οτι έλειπε... Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας....

Συστατικά



1 φλ. βιτάμ
5 αύγα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
350 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γλάσο


½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα



Xτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες (λιώστε τες σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων).
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.



Για το γλάσο

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο. Μην κάνετε το ανάποδο! Δηλαδή να λιώσετε τη σοκολάτα και μετά να ρίξετε κρύα κρέμα. Θα σβωλιάσει!

Αν το ταψί είναι μικρότερο απο 28 πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολύ ψήσιμο. To θέμα είναι να μένει λιωμένη μέσα όπως το σουφλέ.
Chocolate pie with hazelnuts!
Ingredients

1 cup of butter
5 eggs
1 cup of sugar
1 cup of grated hazelnuts
1 cup all purpose flour
250 gr. Dark chocolate (melted)
350 γραμ. Milk chocolate (melted)

Icing

½ cup of cream
125 gr dark chocolate


Method

Mix everything, add the chocolates.
Lay in buttered pan (pan size 28)
Bake in medium temperature for 20 min.
Icing Preparation
In a swallow pot add cream, stir well, don’t boil it. Just warm it.
Take it off the heat, add chocolate pieces in, till they melt.
Lay icing over the pie while is still hot.
Enjoy!!!

2 comments:

  1. this is easy.. i should try it!! yummy

    ReplyDelete
  2. Αχ αχ...
    Τί πειρασμός είναι αυτός;!
    Πώς να μείνω πιστή στη διατροφή μου βλέποντας αυτήν την εικόνα και διαβάζοντας αυτήν τη συνταγή;!
    :-)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails