Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, August 26, 2010

STICKY LEMON AND HONEY CHICKEN! HEAVENLY TASTE!!! ΘΕΪΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ, ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ!


Oh Mr Gordon Ramsay you shouldn't...!

My oh my... this recipe is unbelievable... thank God i ran into Greedy Gourmet!

 It's almost 2 a.m. and i still have the taste of these incredible chicken wings in my mouth...
I made this recipe using just chicken wings (same size, so same cooking time for every piece!) and instead of cherry vinegar i used balsamic vinegar (which was an option, a good option!). I also made mash potatoes to serve with... The result was...a heavenly taste!

STICKY LEMON & HONEY CHICKEN RECIPE
by Gordon Ramsay via Greedy Gourmet

8 large chicken drumsticks, or more if they are small
sea salt and black pepper
45ml (3 tbsp) olive oil1 head of garlic, halved horizontally
few thyme sprigs
splash of sherry vinegar
30ml (2 tbsp) dark soy sauce
45ml (3 tbsp) honey
1 lemon, finely sliced

Season the chicken with salt and pepper and heat the olive oil in a large sauté pan. Brown the chicken pieces (in batches if necessary) over high heat with the garlic and thyme for 2-3 minutes on each side until golden brown. Return all the chicken to the pan, add the sherry vinegar and bubble until reduced by half. Drizzle over the soy sauce and honey and shake the pan to mix. Pour in a good splash of hot water and add the lemon slices. Let the liquid bubble and reduce down until syrupy, which will take about 10 minutes or so. By not the chicken should be cooked through. Transfer the chicken to a platter and serve immediately.

Ω κύριε Gordon Ramsay... μας κακομαθαίνετε!!!

Αυτή την υπέροχη συνταγή την βρήκα μέσα απο το Greedy Gourmet και είναι του γλυκούλη ξανθούλη Άγγλου σεφ Gordon Ramsay, που τον απολαμβάνουμε τα απογεύματα στην εκπομπή ''Εφιάλτης στην Κουζίνα΄΄...

Την έφτιαξα λοιπόν, χρησιμοποιώντας φτερούγες κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτι μέρος απο το κοτόπουλο θέλετε, ή και ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε κομμάτια, αλλά καλό θα είναι να είναι ίδιο μέγεθος, αλλά και απο το ίδιο μέρος του κοτόπουλου. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι πιο ασφαλές, αφού όλα τα κομμάτια ψήνονται ομοιόμορφα) και χρησιμοποίησα βαλσαμικό ξύδι αντί για sherry vinegar. Ήταν μια εκδοχή της συνταγής που προτίμησα, αφού λατρεύω το μπαλσάμικο! Ό,τι και να πω είναι λίγο... η γεύση είναι ΘΕΪΚΗ!!! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με την πρώτη ευκαιρία! Απλώς να προσέχετε μη σας ''πιάσει'' το κοτόπουλο, αφού η σάλτσα του είναι σιροπιαστή και κολλώδης. Να το γυρνάτε συχνά και να το σερβίρετε αμέσως μόλις το κατεβάσετε απο την φωτιά. Εγώ για συνοδευτικό έφτιαξα έναν κλασσικό πουρέ!


Κοτόπουλο με θυμάρι, μπαλσάμικο, λεμόνι και μέλι
απο τον Gordon Ramsay μέσω του Greedy Gourmet

8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου, (ή περισσότερα αν είναι μικρά)
αλάτι και πιπέρι
45ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο (η και παραπάνω για να μη σας κολλήσει...) και ένα κεφάλι σκόρδο, ολόκληρο, κομμένο οριζόντια 
λίγο θυμάρι
λίγο μπαλσάμικο ή sherry vinegar
30ml (2 κ.σ.) σκούρα σόγια σος
45ml (3 κ.σ.) μέλι
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φετούλες

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι .Τσιγαρίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν (2-3 λεπτά) από όλες τις μεριές, μαζί με το κεφάλι σκόρδο (η κομμένη πλευρά κάτω) και το θυμάρι.  Προσθέστε το ξύδι και αφήστε το να βράσει λίγο και να εξατμιστεί στο μισό (5 λεπτά... περίπου). Ρίξτε τη σόγια σος και το μέλι και ανακινείστε το τηγάνι να πάει παντού. Ρίξτε μια κούπα ζεστό νερό (να πάει παντού, οχι να τα καλύψει αλλα να μπορούν να βράσουν) και προσθέστε τις φέτες λεμονιού. Αφήστε το να βράσει και να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά, οπότε αν το κοτόπουλο δεν έχει γίνει εσωτερικά επαναλάβατε με νερό, και αφήστε το να εξατμιστεί μέχρι να γίνουν τα κοτόπουλα. Η σάλτσα θα είναι πηχτή και κολλώδης, φροντίστε να μην σας στεγνώσουν όσο τα ψήνετε! Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρετε αμέσως με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές ή πουρέ! 
  • Εγώ μετά το τσιγάρισμα και το ξύδι, χαμήλωσα λίγο τη φωτιά για να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και μέσα. Μετά συνέχισα κανονικά.
Το αποτέλεσμα ήταν αυτό! Παίζαμε και λίγο με μια νέα φωτογραφική μηχανή...!
Για την ακρίβεια ο Λ. έπαιζε όσο εγώ μαγείρευα! (και έτρωγα συγχρόνως!!!)

Πάντα στον πουρέ προσθέτω τριμμένο μοσχοκάρυδο... ιδιοτροπίες; Μπορεί...

.... μου έχουν μείνει κάτι μπουτάκια στο ψυγείο... Ψήνομαι να τα ξαναφτιάξω αύριο! 
Και μια τάρτα λεμονιού ίσως...

ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ!!! Δοκιμάζω.... :)

5 comments:

  1. mmmmm, yummy, I'll definitely give this a try. It sound and looks delicious

    ReplyDelete
  2. It's soo...sooooo... sooooo.... mmmm!!!!! :)

    ReplyDelete
  3. glad to know that i'm not the only one who alwys feel hungry,lol... u really seem enjoying the food :D

    ReplyDelete
  4. Θεέ μου! Πεινάω και βλέποντάς το μου τρέχουν μετα συνχωρέσεως τα σάλια.... Εχω μιά παρόμοια συνταγή με τα ίδια υλικά αλλα μαγειρεμένη με εντελώς διαφορετικό τρόπο...

    ReplyDelete
  5. Eυκαιρία να την δοκιμασουμε!!! Στειλε μου mail με λεπτομέρειες!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails