Ανοιξιάτικο, δροσερό, πανεύκολο και ελαφρύ γλυκάκι, με τη μοναδική μυρωδιά του μανταρινιού και την σπιρτάδα του μάραθου! Μα δε δείχνει τέλειο;;;;
Pixie Tangerine and Fennel Pots de Creme
makes about 10 small ramekins
500 ml milk
500 ml heavy cream
Zest of 6 pixie tangerines or 3 regular ones
Zest of 1 lemon
1 cinnamon stick
1 tsp fennel seeds, crushed
3 eggs
3 egg yolks
175 grams sugar
Heat the milk, heavy cream, zest, cinnamon and fennel seeds. Steep for about 10 minutes.Whisk the eggs, egg yolks and sugar together in a bowl. Temper in the hot liquid. Strain through a fine sieve.Pour the custard into ramekins. Place ramekins on a baking tray. Bring the tray to a preheated 300F oven. Pour hot water in the baking tray about 1" high. Bake the pots de creme until set. Time will vary depending on the size of the ramekin.Let them cool and refrigerate them for up to 3 days. Seem to like them best at room temperature .
Μανταρίνι σε κρέμα μάραθου
για δέκα μικρά κουπάκια (που βάζουμε το σουφλέ ή τα μάφινς)
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος (παχύρευστη)
Ξύσμα από 6 μικρά μανταρίνια ή 3 κανονικά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.γ. σπόρους μάραθου κοπανισμένους
3 αυγά
3 κρόκοι
175 grams ζάχαρη
Βάλτε στη φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα ξύσματα την κανέλα και τους μαραθόσπορους. Ανακατεύετε για δέκα λεπτά. Απομακρύνετε απο την φωτιά. Σουρώστε με μια καλή σίτα (κόσκινο). Χτυπήστε τα αυγά, και σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μαζί. Ρίξτε τα μίγματα των αυγών στο ζεστό μίγμα με τα γάλατα, σιγά σιγά. Ανακατεύετε διαρκώς.
Βάλτε την κρέμα σε κάθε ένα κουπάκι και όλα τα κουπάκια σε ταψί.
Βάλτε την κρέμα σε κάθε ένα κουπάκι και όλα τα κουπάκια σε ταψί.
Ρίξτε νερό στο ταψί (1 εκατοστό σε ύψος).
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, ψήστε στους 180 βαθμούς.
Ψήστε μέχρι να γίνει η κρέμα (ο χρόνος παίζει ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κουπάκια).
Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και διατηρήστε τα μέχρι και τρεις μέρες στο ψυγείο.
Οι περισσότεροι προτιμούν το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβιριστεί.
Στολίστε με φέτες μανταρινιού και σπόρους μάραθου.
No comments:
Post a Comment