Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, April 26, 2010

SALMON WITH SMOKED BACON AND LENTIL SALAD! Σολομός με καπνιστό μπέικον και φακές!

Easy, tasty and healthy recipe!

SALMON WITH SMOKED BACON AND LENTIL SALAD

By Michael Symon via Foodnetwork

Ingredients
 • 1 1/2 pounds lentils
• 1/2 pound smoked bacon
• 4 tablespoons chopped scallions
• 1 tablespoon chopped garlic
• 2 ounces whole grain mustard
• 4 ounces lemon juice
• 6 ounces olive oil, plus 2 ounces
• 4 tablespoons flat-leaf parsley
• Salt and pepper, to taste
• 6 (8-ounce) pieces of salmon

Directions

Boil lentils for 25 minutes in salted water until tender cool and set aside. Saute bacon until crisp. Add scallions and garlic and saute until tender. Let cool then whisk in mustard, lemon juice and 6 ounces of olive oil. Fold dressing into lentils then add parsley, salt and pepper. Saute salmon in 2 ounces of olive until golden on each side and place in a preheated 400 degree oven until desired doneness about 8 to 10 minutes. Serve salmon on top of lentils.

Σολομός με καπνιστό μπέικον και φακές

• 680 γρ φακές
• 225 γρ καπνιστό μπέικον
• 4 κουτ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
• 56 γρ μουστάρδα με κόκκους (όχι σκόνη μουστάρδας)
• 115 γρ χυμός λεμονιού
• 170 γρ ελαιόλαδο και επιπλέον 60 γραμμάρια
• 4 κουτ. σούπας πλατύφυλλος μαϊντανός
• Αλάτι και πιπέρι
• 225 γρ κομμάτια φρέσκου σολομού

Εκτέλεση


Καθαρίστε τις φακές και βάλτε τις σε κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, σουρώστε τις. Βάλτε τις ξανά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράστε τις φακές για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Τσιγαρίστε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά ανακατέψτε τα με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο (170 γρ) Ρίξτε το ντρέσινγκ της σάλτσας με μπέικον στις φακές, προσθέστε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε. Σωτάρετε (όχι σε δυνατή φωτιά) τον σολομό σε ελαιόλαδο (τα υπόλοιπα 60 γρ) μέχρι να χρυσίσει από κάθε πλευρά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τον σολομό σε αντικολλητικό ταψάκι και αφήστε το για 10 λεπτά να ψηθεί στον φούρνο(και σε αέρα και σε αντιστάσεις). Σερβίρετε με λίγη σαλάτα στο πιάτο και από πάνω ένα κομμάτι σολομού.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts with Thumbnails