When i saw these photos i just wanted to taste it as soon as possible! How about... Now!
Unfortunately i am at work and i will be at work until 21.00... so... i just have to wait until tommorow... It looks so fresh and yammy!
Μια ωραία συνταγή (που δείχνει ακόμα πιο ωραία στην φωτογραφία) εύκολη, γρήγορη και υγειινή! Αρκεί να βρειτε καλό τόφου. Αν όχι κάντε το με ελληνικό τυράκι, σχετικά σκληρό και όχι ιδιαίτερα αλμυρό. Μια χαρά θα βγει, μη σας πω καλύτερο...
Spring Black Rice
serves 4
14 oz tofu, drained and pressed, then cut into 1/2" cubes
1 1/2 c fresh orange juice
1 T honey
4 garlic cloves, minced
1/2 t salt
1 c Chinese black rice
2 c water
4 T olive oil
20 stems asparagus, tough stems discarded, cut into 1” pieces
1 small bunch chives, finely chopped
1 c packed basil leaves, cut into thin strips
1/4 c pine nuts, toasted
1 T vinegar (I used red wine)
pepper, to taste
Combine pressed tofu, orange juice, honey, garlic and salt in a large bowl. Gently toss to coat tofu. Let sit at least 15 minutes. In a medium sauce pan, combine black rice and water, over high heat. Bring to boil and then reduce heat to simmer, 30 minutes. Set aside.
In a large sauté pan (preferably non-stick), heat 2 T olive oil, over high heat. Add marinated tofu cubes, and cook 8-10 minutes, until golden brown, shaking pan often to avoid sticking. Add asparagus, and cook 5 minutes, until tender (again shaking pan often).
In a large serving bowl, gently combine tofu and asparagus with rice. Add chives, basil and pine nuts. Drizzle with 2 T olive oil and vinegar. Gently toss and season to taste with salt, pepper and more olive oil, vinegar, citrus or honey, if desired.
Ανοιξιάτικο Μαύρο Ρύζι
4 μερίδες
500gr tofu, στραγγισμένο και πιεσμένο, και κατόπιν κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα Κινέζικο μαύρο ρύζι
2 κούπες νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
20 σπαράγγια, τα σκληρά κοτσάνια τα πετάτε, κομμένα σε λεπτά κομματάκια
1 μικρό ματσάκι τσάϊβς, ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
1/4 κούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (από κόκκινο κρασί)
πιπέρι
Βάλτε σε ένα μπωλ το τόφου, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε το να μείνει ένα τέταρτο. Σε μέτρια κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι με το νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράσει, μειώστε την θερμοκρασία και αφήστε το σε χαμηλή ένταση να βράσει για μισή ώρα. Αφήστε το στην άκρη μόλις γίνει.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μαριναρισμένο τόφου, και τηγανίστε το για κανα δεκάλεπτο μέχρι να ροδίσει από παντού. Να κουνάτε συχνά το τηγάνι και να γυρνάτε συχνά το τόφου για να μην κολλήσει. Προσθέστε τα σπαράγγια και αφήστε τα να τηγανιστούν για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν με προσοχή να μην σας κολλήσει.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάλτε το τόφου με τα σπαράγγια και προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε απαλά προσθέστε τα τσάιβς τον βασιλικό και το κουκουνάρι. Προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατέψτε πάλι απαλά προσθέτοντας κατά προτίμηση αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο , ξύδι, μέλι αν χρειάζεται επιπλέον.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μαριναρισμένο τόφου, και τηγανίστε το για κανα δεκάλεπτο μέχρι να ροδίσει από παντού. Να κουνάτε συχνά το τηγάνι και να γυρνάτε συχνά το τόφου για να μην κολλήσει. Προσθέστε τα σπαράγγια και αφήστε τα να τηγανιστούν για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν με προσοχή να μην σας κολλήσει.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάλτε το τόφου με τα σπαράγγια και προσθέστε το ρύζι. Ανακατέψτε απαλά προσθέστε τα τσάιβς τον βασιλικό και το κουκουνάρι. Προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατέψτε πάλι απαλά προσθέτοντας κατά προτίμηση αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο , ξύδι, μέλι αν χρειάζεται επιπλέον.
No comments:
Post a Comment