This is a Traditional Greek recipe. Greeks favorite soup!
½ κιλό μέτρια φασόλια
2 τσίλι πιπερίτσες (θυμηθείτε να τις αφαιρέσετε μετά)
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3-4 καρότα, σε ροδέλες
3 κλαράκια σέλινο
1 ντομάτα τριμμένη
Μισό πουμαρό με κρεμμύδι
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα
φέτα, ελιές και τουρσί.
Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε άφθονο χλιαρό νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε καλά και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, με άφθονο νερό για 10 λεπτά.
Τα σουρώνετε , τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι τα φασόλια να σκεπαστούν κατά 5 δάχτυλα, βάζετε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα , τα κλαράκια του σέλινου, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το πουμαρό, τις πιπερίτσες και το ελαιόλαδο.
Βράζετε τη φασολάδα υπομονετικά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και περίπου στη ½ ώρα προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζετε.
Τη βράζετε μέχρι να χυλώσει καλά (προσθέτοντας νερό όποτε και αν χρειάζεται. Να μείνει χυλωμένη, αλλά να έχει υγρά. Μην ξεχνάτε οτι όταν κρυώσει θα χυλώσει περισσότερο). Τη σερβίρετε ζεστή, αν θέλετε ρίχνετε και φέτα μέσα και τη συνοδεύετε με διάφορα τουρσιά και μαύρες ελιές.
Dried Bean Soup (fasolada)
½ klg medium white dried beans
2 large onion, cut in cubes
3-4 carrots, chopped
3 branches of celery
1 chopped tomato
1 cup concentrated tomato juice
1 cup olive oil
Salt, pepper
1-2 chilli peppers (remember to remove them from the pot when the soup is ready!)
Feta cheese, olives.
Put beans in warm water for at least 12 hours. Rinse well, boil beans for 10 minutes. Strain beans, put them back to pot, add warm water until the beans are covered (and a bit more), add onions, chopped carrots, celery, tomato, chilly peppers, cοncentrated tomato juice and the olive oil. Boil bean soup in medium temperature, for at least half an hour. Add salt and pepper to taste.
Boil until soup ends up a bit thick and the beans are soft. Take off the chilly peppers. Serve immediately with some Feta cheese, olives and bread.
No comments:
Post a Comment