Easy Chocolate Pavlova with Kumquats
adapted from the joy of baking and nigella lawson via honey and jamPhoto credits; Honey and jam
This recipe makes 4 mini-pavs.
Original recipe use the double amount of ingredients.
6 large (180 grams) egg whites, room temperature
1/4 teaspoon cream of tartar
1 1/4 cups (250 grams) superfine (castor) sugar (note: i just ran some sugar through the food processor to make it super fine.)
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon pure vanilla extract
1 teaspoon cornstarch (corn flour)
3 tablespoons (20 grams) Dutch processed cocoa powder
2 ounces (55 grams) semi-sweet or bittersweet chocolate, chopped
Topping:
1 cup (240 ml) heavy whipping cream
1 tablespoon (14 grams) granulated white sugar
Candied Kumquats - see recipe below
Preheat oven to 350 degrees F (130 degrees C) and place rack in center of oven. Line a baking sheet with parchment paper.
In the bowl of your electric mixer, with the whisk attachment, beat the egg whites until foamy. Add the cream of tartar and continue to beat on medium-high speed until they hold soft peaks. Start adding the sugar, a tablespoon at a time, and continue to beat until the meringue holds stiff peaks. (Test to see if the sugar is fully dissolved by rubbing a little of the meringue between your thumb and index finger. The meringue should feel smooth, not gritty. If it feels gritty the sugar has not fully dissolved so keep beating until it feels smooth between your fingers). Using a large rubber spatula, fold in the vinegar and vanilla extract. In a small strainer, sift the cocoa powder and cornstarch over the top of the meringue and, with the rubber spatula, fold in. Lastly, fold in the chopped chocolate.
Gently dollop the meringue onto the parchment paper smoothing the edges.
Place in oven, immediately turn oven down to 250 F. Bake for about 1 1/4 - 1 1/2 hours (or about 25 - 30 minutes for mini-pavlovas) or until the outside is dry. (The outside will feel firm to the touch, if gently pressed. There will be cracks and you will see that the inside is soft and moist.) Turn the oven off, leave the door slightly ajar, and let the meringue cool completely in the oven.
The cooled meringue can be made and stored in a cool dry place, in an airtight container, for a few days.
Just before serving gently place the meringue on a serving plate. Whip the cream in your electric mixer, with the whisk attachment, until soft peaks form. Sweeten with the sugar and then mound the softly whipped cream into the center of the meringue. Arrange the fruit on top of the cream. Serve immediately as this dessert does not hold and once you add the cream and fruit the meringue will start to break down.
Candied Kumquats
1 cup water
1/2 cup granulated sugar
1 package of kumquats, cut into slices
In a medium saucepan, combine the water and sugar and bring to a boil. Add the kumquat slices and cook over moderate heat, turning them occasionally, until the liquid is reduced to a thin syrup and the slices are translucent, about 20 minutes. Reduce the heat to moderately low and simmer until the syrup is thick and the slices are tender but still intact, turning occasionally, about 10 minutes. Transfer the slices to a rack to cool.
Εύκολη Σοκολατένια Παύλοβα με Κουμκουάτ
recipe from joy of baking της nigella lawson via honey and jamphoto credits; honey and jam
Με αυτή την ποσότητα υλικών, βγαίνουν 4 μίνι Παυλοβάκια!
Διπλασιάστε τα υλικά αν θέλετε περισσότερα (η βασική συνταγή είναι η διπλή απο αυτή που ακολουθεί)
6 ασπράδια(διαλέξτε μεγάλα αυγά), σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αντι για cream of tartar...)
1 1/4 κούπες (250 gr) λεπτοτριμμένη ζάχαρη (βάλτε την στο μούλτι)
1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. απο το εσωτερικό καρπού βανίλιας (αλλιώς μία κάψουλα βανίλιας)
1 κ.γ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. (20 gr) κακάο
55 gr κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος, σε κομμάτια
Για την κρέμα:
1 κούπα (240 ml) παχύρευστη κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά της σούπας (14 gr) ζάχαρη
Καραμελωμένα κουμ κουάτ- δείτε στο τέλος της συνταγής
Προθερμάνετε τον φούρνο στους130 βαθμούς και βάλτε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Βάλτε ένα ταψί και στρώστε του λαδόκολλα.
Σε βαθύ μπωλ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα . Προσθέστε το μπέικινγκ πάουντερ και συνεχίστε να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα και ρίξτε και το λεμόνι να γίνει σφιχτό το μίγμα. Αρχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι η μαρέγκα να στέκεται. Δοκιμάστε λίγο να δείτε αν διαλύθηκε η ζάχαρη, δεν πρέπει να μασιέται. Πάρτε μια μεγάλη σπάτουλα και ανακατέψτε το ξύδι και την βανίλια. Ρίξτε τα μέσα στη μαρέγκα. Επίσης, ανακατέψτε το κακάο με το κορν φλάουερ και ρίξτε το σιγά σιγά στην μαρέγκα, ανακατεύοντας καλά με την σπάτουλα απο κάτω προς τα πάνω. Τέλος, ρίξτε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε με την σπάτουλα με τον ίδιο τρόπο. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα ή για μαρεγκάκια της φωτογραφίας, φτιάξτε στρογγυλά κομμάτια μαρέγκας ρίχνοντας 2-3 κουταλιές πάνω στη λαδόκολλα για το κάθε ένα. Βάλτε το αμέσως στο φούρνο. Ψήστε για περίπου μιάμιση ώρα αν φτιάχνετε την κανονική συνταγή ή για 20-25 λεπτά για τα 4 μίνι Παύλοβα μαρεγκάκια, μέχρι το εξωτερικό να γίνει καλά. Απέξω θα είναι τραγανό, ίσως και να έχει σπασίματα και μέσα υγρό. Αφήστε το στον φούρνο (αφού έχετε κλείσει τη θερμοκρασία) με μισάνοιχτη πόρτα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την μαρέγκα εκτός ψυγείου, σε αεροστεγή συσκευασία για μερικές μέρες.
Πριν το σερβίρισμα, τοποθετήστε τις μαρέγκες σε πιατάκι. Χτυπήστε την κρέμα στο μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγή.. Τοποθετήστε λίγη κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας. Στολίστε με τα καραμελωμένα κουμ κουάτ. Σερβίρετε άμεσα γιατί δεν κρατάει πολύ η μαρέγκα, θα αρχίσει να σπάει οπότε... στολίζετε και επιτόπου σερβιρετε.
Καραμελωμένα κουμ κουάτ
1 κουπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πακετάκι κουμ κουάτ σε λεπτές φετές
Σε μεσαίο αντικολλητικό σκεύος, αναμείξτε το νερό και τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα κουμ κουάτ και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Που και που τα γυρνάτε -προσοχή στη θερμοκρασία (μέτρια)- για κανένα 20λεπτο. . Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε για10 λεπτά ακόμη, έτσι ωστε τα φρούτα να είναι μαλακά (όχι όμως λιώμα, να κρατάνε λίγο). Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν.
No comments:
Post a Comment