Να τι θα φάω το βραδάκι, μαζί με κρασάκι (πριν τσακίσω πάλι το σοκολατάκι)
Σαλάτα με αχλάδι, αβοκάντο και σπανάκι
adapted from Bon Appétit via fresh365
για 4 άτομα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας ξύδι
χυμός από ένα λάιμ
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
200 γρ σπανάκι (αφαιρέστε σκληρά κοτσάνια)
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1/2 κούπα τριμμένη γκοργκοντζόλα
αλάτι, πιπέρι
Ανακατεύετε (χτυπάτε) τα πρωτα 6 υλικά σε μέτριο μπολ. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το σπανάκι, το αχλάδι και το κρεμμύδι σε σαλατιέρα. Προσθέτετε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αβοκάντο και τη γκοργκοντζόλα και ανακατεύετε ελαφρώς. Αλατοπιπερώνετε ξανά.
Pear, Avocado & Spinach Salad
adapted from Bon Appétit . via fresh365
serves 4
1/3 c olive oil
1/4 c seasoned rice vinegar
juice of one lime
1 T minced fresh cilantro2 large garlic cloves, minced
Α pinch of cayenne pepper6-oz baby spinach, tough stems removed
1 Anjou pear, peeled & sliced1/2 small red onion, minced
1 avocado, peeled, pitted & cubed1/2 c crumbled gorgonzola cheese
salt and pepper, to taste
Whisk first 6 ingredients in medium bowl. Season to taste with salt and pepper. Mix spinach, pear, and onion in large serving bowl. Add dressing and toss. Add avocado and gorgonzola, and lightly toss. Season to taste with salt and pepper.
Wednesday, April 28, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment