Μια υπέροχη συνταγή για κοτόπουλο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Άλλωστε ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι εγγύηση στα εμπνευσμένα και παράλληλα πεντανοστιμα πιάτα!
Κοτόπουλο με βαλσάμικο, πορτοκάλι και δεντρολίβανο
απο τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα για το Gourmet της Ελευθεροτυπίας
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο
μισό φλιτζάνι ζωμό κότας
ρύζι, σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Υπολογίζουμε από ένα φιλέτο από στήθος κοτόπουλου για κάθε άτομο. Για 4 φιλέτα κοτόπουλου λοιπόν, ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο και μαρινάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο. Σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Το γυρίζουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη, 2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο και τελειώνουμε με μισό φλιτζάνι ζωμό κότας. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθεί η σάλτσα μέχρι να πήξει. Το συνοδεύουμε με ρύζι και σοταρισμένο σπανάκι ή βραστά κολοκυθάκια και μπρόκολο.
Chicken with balsamic vinegar, orange and rosemary
recipe from Greek chef Vangelis Driskas for Gourmet book of Eleftherotipia newspaper
Ingredients
4 chicken fillets
Half cup of orange juice
4 Tbls balsamic vinegar
1 finely chopped onion
2-3 Tbls sunflower oil
1 Tbls brown sugar
2 teaspoon dried rosemary or 1 Tbls fresh rosemary
Half cup chicken stock
Rice, spinach or broccoli - for accompanying
Method
We need I chicken breast for each person. For 4 chicken breast, stir the orange juice with balsamic vinegar and pour the liquid to the chicken. Let it marinade. Fry the onion in 2-3 tbls sunflower oil, strain chicken from marinade, and put chicken in the sauce pan with the onion. Sauté each side, season with salt and pepper. Add 1 tbls brown sugar, 2 teaspoon rosemary, and finally pour the chicken stock in. Let it cook in medium temperature until the meat becomes soft, and then put temperature higher until the sauce become thick. Serve with rice, sauté spinach and broccoli.
No comments:
Post a Comment