Monday, April 19, 2010
ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΟΤΑΝΑ! MIXED HERB PESTO RECIPE
Photos and recipe via gastronomy, original post at Epicurious.com
Μια συνταγή για μια διαφορετική πέστο, γεμάτη βιταμίνες και άρωμα!
Φυσικά οι ποσότητες στην συνταγή δεν είναι για Έλληνες... Εγώ θα πολλαπλασίαζα επι τρία το κάθε υλικό, ιδιαιτέρως την παρμεζάνα, μόνο για 2 άτομα!
MIXED HERB PESTO RECIPE
Makes about 3/4 cup
Can be prepared in 45 minutes or less.
• 2 cup packed fresh flat-leafed parsley leaves, washed well and spun dry
• 1 cup packed fresh basil leaves, washed well and spun dry
• 1 tablespoon fresh thyme leaves
• 1 tablespoon fresh rosemary leaves
• 1 tablespoon fresh tarragon leaves
• 1/2 cup freshly grated Parmesan (about 1 1/2 ounces)
• 1/3 cup olive oil
• 1/4 cups walnuts, toasted golden brown and cooled
• 2 tablespoon balsamic vinegar
Cook walnuts in a dry skillet on medium-high heat for 3 to 5 minutes, stirring frequently. Once walnuts are toasted golden brown, set aside to cool.
In a food processor blend together all ingredients with salt and pepper to taste until smooth. Store pesto covered in the refrigerator. It will keep for up to one week. Serve pesto over gnocchi or your favorite pasta.
Makes about 1 1/4 cups.
ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΟΤΑΝΑ
Φτιάχνει περίπου ¾ κούπας
2 κούπες από φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου μαϊντανού, πολύ καλά πλυμένα και στεγνά
Μισή κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού, πολύ καλά πλυμένα και στεγνά
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα από θυμάρι
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα από δεντρολίβανο
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα εστραγκόν
½ κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα και κρύα
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Καβουρδίστε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, βγάλτε από τη φωτιά να κρυώσουν.
Σε ένα μούλτι, λιώστε πολύ καλά όλα τα υλικά να γίνουν κρέμα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι. Διατηρείται στο ψυγείο, καλά κλεισμένο με σελοφάν για μια εβδομάδα. Ιδανικό για κάθε ζυμαρικό και όχι μόνο.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment