Tuesday, December 28, 2010
SPICY FETA SALAD! ΕΥΚΟΛΗ, ΝΟΣΤΙΜΗ, ΤΕΛΕΙΑ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ!
Γυρίσατεεεε;;;;; Χρόνια πολλά σε όλους!!! Πως τα περάσατε;;; Εγώ ονειρεμένα!!! Κυριολεκτικά αφού κοιμόμουν συνέχεια το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων! Μαγείρεψα πολύ, έφαγα ακόμα πιο πολύ (έως πάρα πολύ...), κοιμήθηκα πολύ και... βγήκα λίγο. Όχι οτι με χάλασε... Αυτό ήθελα, ξεκούραση. Εσείς;;;; Έχω πολλές συνταγές που σιγά σιγά θα ανεβάζω αυτές τις μέρες. Άλλωστε έρχεται και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς! Προς το παρόν ξεκινάω με μια τυροκαυτερή κόλαση!
Νόστιμη, νόστιμη, νόστιμη! ΌΧΙ......! Π ε ν τ α ν ό σ τ ι μ η!!!!
Hello and Merry Christmas! Did you have a good time??? Was it snowing? Here in Athens, it's like Spring... sometimes like Summer... Unfortunately still no white Christmas for us... So i am looking forward to learning all the details! Did you cook? Did you eat TOO MUCH like i did? I have many recipes to share until the New Year's Eve but until then i though it would be nice to start with something yummy, easy, and cheeselicious!!!!
This recipe is not just for cheese lovers. This is for cheese addicts. If you like Feta, you are gonna love this spicy version.
Είναι μια απλή τυροκαυτερή. Όχι πολύ καυτερή. Αλλά και πάλι, μπορείτε να την κάνετε όσο καυτερή θέλετε. Είναι τέλεια και πανεύκολη.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φέτα (2 είδη, αν έχετε και λίγη ξυνομυζήθρα ακόμα καλύτερα)
γλυκιά πάπρικα (όσο σας αρέσει)
πιπέρι (όσο χρειάζεται)
ελαιόλαδο (τόσο, όσο... Επιλέξτε ένα ουδέτερο, όχι πολύ έντονο)
μια κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
λίγη απαλή κέτσαπ (όσο πάρει για να πάρει χρώμα και λίιιγη γεύση)
λίγες σταγόνες ταμπάσκο (όσο αντέχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(βλέποντας και δοκιμάζοντας πάει...)
Θριμματίζετε τα δυο είδη φέτας καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο για να ανακατεύεται πιο εύκολα το μίγμα. Ρίχνετε όλα τα κομματάκια πιπεριάς. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας κέτσαπ. Ρίχνετε λίγη πάπρικα. Μερικές σταγόνες ταμπάσκο. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ και δοκιμάζετε. Συνεχίζετε προσθέτοντας ελαιόλαδο, σιγά σιγά λίγο απο όλα τα υλικά και ανακατεύοντας καλά. Κάθε τόσο τσεκάρετε. Καλύτερα να ρίχνετε λίγο λίγο πάπρικα, κέτσαπ, ταμπάσκο κλπ, παρά να το παρακάνετε και να μην τρώγεται. Το πόσο καυτερή ή καπνιστή (λόγω της πάπρικας) γεύση θέλετε, εξαρτάται απο εσάς. Προσθέστε το πιπέρι στο τέλος (αν θέλετε), γιατί το ταμπάσκο καίει όσο δεν πάει... γι' αυτό να είστε προσεκτικοί με το ανακάτεμα να μην πέσει καμιά αδιάλυτη σταγόνα σε λάθος άνθρωπο! Είναι τέλεια αυτή η τυροκαυτερή! Πολλές φορές προσθέτω και ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος, του πάει πάρα πολύ, αλλά αυτή τη φορά δεν είχα και δεν έβαλα.
SPICY FETA SALAD recipe
There is no accuracy concerning the quantity of the ingredients.
You have to taste the mixture every minute, until you have the right taste result. The right taste result, is your favorite taste! You can make it really hot or just spicy like mine. As for the texture, it must be easy to spread including enough olive oil, but not too much. I hope the photographs will help!
INGREDIENTS
500gr Feta cheese (2 kinds of Feta, spicy and mild)
1 red bell pepper cut in small cubes
some drops of tabasco sauce
some fresh black ground pepper
some mild ketchup
some sweet paprika powder
some chopped parsley (optional)
Some olive oil (half a cup)
METHOD
Use a fork to make feta crumbs. Add some olive oil. Mix well to combine. Add the pepper cubes. Mix well. Add 1 tablespoon of ketchup, some paprika and a few drops of tabasco. Mix WELL and taste the mixture. Add some more olive oil, ketchup, paprika, tabasco or ground pepper if needed. It must be smokey, a bit spicy, juicy! STOP when it is just delicious!
Labels:
all recipes,
cheese,
easy,
Greek Recipes,
Greek salad,
salads
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Και τυροκαυτερή εεεεε!
ReplyDeleteΜπράβο κοριτσάκι ωραιότατο μεζεδάκι!
Vote for feta! :)
ReplyDeleteΦαίνεται πεντανόστιμη, γιαμ, γιαμ! Θα την τιμήσουμε σίγουρα!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε! :)
Ένα νόστιμο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι!!
ReplyDeleteΚαλή πρωτοχρονιά.
Εύκολη και νόστιμη! Τέλεια συνταγή. Φιλάκια.
ReplyDeleteΠολύ νόστιμη! Τη βάζω στο πρόγραμμα γιατί θα έχουμε ουζομεζεδάκια την παραμονή! Καλή χρονιά!
ReplyDeleteΤην έφτιαξα, τη φάγαμε και μας άρεσε πολύ! Εύγε!
ReplyDeleteΤην έφτιαξα για το Πάσχα! Ήταν φανταστική! απλώς επειδή η φέτα που χρησιμοποίησα ήταν αλμυρή έβαλα και λίγο γιαούρτι! Την επόμενη φορά θα βάλω και ανθότυρο ή μυζήθρα!
ReplyDelete