H συνταγή είναι του Παρλιάρου... Χρειάζεται να πω περισσότερα;
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
530 γρ. ηλιέλαιο
1.200 γρ. αλεύρι
30 γρ. άχνη
½ κουτ. του γλυκού σόδα
¼ κουτ. του γλυκού κανέλα
1/6 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Καρύδια χοντροκομμένα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
2 ξυλάκια κανέλας
100 γρ. μέλι για το μέλωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο. Προσθέτουμε την άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει). Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.
For the melomakarona
400 gr orange juice
530 gr sun oil
1.200 gr all purpose flour
30 gr icing sugar
½ teaspoon baking soda
¼ teaspoon cinnamon
1/6 teaspoon cloves
50 gr melted butter
Zest of one orange
walnuts roughly chopped
For the syrup
500 ml water
700 gr sugar
1 orange cut in half
2 cinnamon sticks
100 gr honey
Method
Syrup
In a large saucepan, add water, sugar, orange and the cinnamon sticks. Bring to boil, let it boil for 1 min and then take it off heat. Add the honey in, let it cool.
Melomakarona
Foivi, megalp epitixia ta Melomakarona sou...kai tou xpono!
ReplyDeleteΦαινονται πολύ πολύ ωραία!
ReplyDeleteΚαι του χρονου!
πολύ όμορφα και πολύ ωραία φωτογραφημένα!
ReplyDeleteΚαι του χρόνου ομορφιά μου
Και του χρόνου, και του χρόνου!!
ReplyDeleteΑν η συνταγή είναι του Παρλιάρου, δεν χρειάζεται να πεις τίποτε άλλο για να μας πείσεις ότι είναι φο-βε-ρά!!!!
Πραγματικά δεν χρειάζεται να πεις τίποτα, αυτός ο άνθρωπος είναι μάγος!!!!!
ReplyDeleteΕιχα δοκιμάσει και εγώ αυτή την συνταγή πέρυσι,πραγματικά πεντανόστιμα!!!!
ReplyDeleteΑχ !!!!!!!!!!!!! Πολλή μου αρέσουν τα μελομακάρονα.
ReplyDeleteΔεν ξέρω πως είναι από γεύση αλλά από εμφάνιση σκίζουν!
ReplyDeleteΠολύ καλή φωτογράφιση.
Πολλά φιλιά
Proti fora sto diko moy spiti k eida th syntagh.Ola ta ilika einai apla k briskontai sth ntoulapa moy ayrio tha dokimaso n ta ftiakso foibh,se eyxaristo poly gia th idea soy k toy xronoy na'maste kala me oti agapame
ReplyDeleteΤα έφτιαξα Παραμονή Χριστουγέννων (και φτιάχνω πρώτη φορά μελομακάρονα) και βγήκαν πάρα πολύ καλά! Ακόμα μέχρι σήμερα (31/12/2010) είναι ζουμερά. Επίσης δεν είναι πάααρα πολύ γλυκά να σου φράζουν τις αρτηρίες ;-)
ReplyDeleteΑυτο που λείπει ενδεχομένως απο την γεύση είναι λίγο λικεράκι...
Polu wraia mou bghkan kai mia ebdomada meta einai akoma zoumera.
ReplyDeleteLigo likeraki endexomenws na xreiazontai...
αυτή η συνταγή είναι κατά 99% ιδια με του παρλιάρου...
ReplyDeleteΗ συνταγή ΕΙΝΑΙ του Παρλιάρου~ ¨)
ReplyDelete