I am so proud of me! I usually don't use titles like the one above. But this SIMPLE, EASY, sauce is SO AMAZING i challenge you to taste it ASAP!!!
Είχα κέφι να πειραματιστώ. Αυτό που προέκυψε είναι ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ όσο δεν μπορώ να σας περιγράψω... Δοκιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να βρείτε πικάντικο αυθεντικό ΤΣΟΡΙΘΟ ή ΤΣΟΡΙΖΟ. Για όσους δεν ξέρουν, είναι Ισπανικό λουκάνικο...
PASTA WITH CHORIZO AND RED PEPPER
Ingredients
(for 2)
Your favorite pasta, the way you like to cook it, DON'T butter them
4-5 tablespoon of sun dried tomatoes (conserved in olive oil), cut in thin slices
1 red long sweet pepper (Florinis check the specific kind by pressing here ) cut in thin slices
10 thin slices of spicy chorizo, cut in thin lines or cubes
2 garlic cloves, finely sliced
2 shots of a white wine
salt, pepper
olive oil
grated Parmesan
I usually eat sauce with pasta, or cheese with pasta and not the other way around. But this dish, needs JUST a sprinkle of cheese.
In non stick pan, add some olive oil at medium/high temperature. Saute the peppers for 5-7 min. Low the temperature at medium/low, add the garlic cloves in slices (not the green part, if there is any) and saute for 5 more min until they turn a bit brown. Add the wine. Let it reduce for 1-2 min. Add the sun dried tomatoes, and saute for 1 more min. Add the chorizo and saute for 1 more min. Put a generous amount of sauce in your plate, then your pasta, sprinkle with some Parmesan, stir and.... ENJOY.........
Λοιπόν... εγώ συνήθως τρώω σάλτσα με μακαρόνια ή τυρί με μακαρόνια και σπανίως μακαρόνια με σάλτσα ή τυρί. Τα πνίγω στην σάλτσα δηλαδή. Αυτή η σαλτσούλα είναι ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΗ που η ποσότητα της Παρμεζάνας που χρειάζεται είναι ελάχιστη, αλλιώς θα σκεπάσει την απίθανη γεύση της. Επίσης δεν χρειάζεται πολύ ποσότητα σάλτσας, γιατί είναι τόσο αρωματική που φτάνει και περισσεύει.
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΣΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Υλικά
(για 2 άτομα)
Ό,τι ζυμαρικό θέλετε, βρασμένο όπως το θέλετε, χωρίς όμως να το κάψετε με βούτυρο στο τέλος. Εγώ μόλις τα σούρωσα έριξα λίγο πιπεράκι, παρόλο που το τσορίζο είναι πικάντικο (δεν καίει, απλώς πικάντικο).
1 ωμή πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
10 λεπτές φέτες τσορίζο (ή και παραπάνω) κομμένες σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
Δύο σφηνάκια λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε τις πιπεριές και σωτάρετε για 5-7 λεπτά. Χαμηλώστε την φωτιά, στο μέτριο προς χαμηλό. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να μαυρίσει, να πάρει ελαφρώς χρώμα. Σβήστε με κρασί. Αφήστε το 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και σωτάρετε ένα λεπτό ακόμη. Προσθέστε το τσορίζο και σωτάρετε ένα λεπτό ακόμα. Σερβίρετε μια με δυο κουταλιές της σούπας στο πιάτο σας απο αυτή τη σαλτσούλα που δείχνει τόσο λίγη στο τηγάνι, αλλά τόσο αρωματική στο πιάτο, βάλτε απο πάνω τα ζυμαρικά σας, ρίξτε λίγη παρμεζάνα και ανακατέψτε τα. Απολαύστε... Είναι τέλεια!
Δύο μετά τα μεσάνυκτα ,κοίτα που 'επεσα!!!Με έπιασε λιγούρα με αυτή την φωτογραφία!!!Εγώ θα το φτιάξω με λουκάνικο Κρητικό (πικάντικο ειναι και αυτό),διότι Τσόριζο δεν υπάρχει περίπτωση να βρώ εδώ!!!Φιλάκια
ReplyDeleteΕίμαι σίγουρη ότι ήταν τέλειο. Τα χρώματα είναι πολύ εντυπωσιακά.
ReplyDeleteΤέλειο πιάτο!!! Γουθτάρω τσορίθο :))
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Καλημέρα Φοίβη
Πολύ λαχταριστό φαίνεται! Φαντάζομαι θα είναι νοστιμότατο!
ReplyDeleteΠαιδιά είναι τέλειο! Είχα πάθει ντελίριο!!! Πολύ ιδιαίτερη γεύση!
ReplyDeleteΦοίβη τι είναι τούτο???? Ποιά κρέατα και ιστορίες για αγρίους???? Wow! Είδα χθες στο Σ/Μ τσορίθο αλλά φοβήθηκα να πάρω μήπως και είναι ψιλομάπα η ποιότητα....τι μας κάνεις?????
ReplyDeleteΚαλημερούδια!
Φαίνεται τέλειο!!!
ReplyDeleteθα το δοκιμάσω.
φιλιά!!
Ωραίο πιάτο!
ReplyDeleteΕγώ δεν έχω καταλάβει, πως ακριβώς προφέρεται?
Τσορίθο ή τσορίζο? Ή κάποιοι το λένε και έτσι και αλλιώς?
Πάντως έχω ακούσει πολλά καλά, δεν θα μου ξεφύγει! :)
I could eat pasta at least once a day, every single day of my life. So many variations, making it a complete meal. Hey, congrats for you logo (ho,ho.ho!) and wishing you a Merry Christmas ! It was a pleasure to meet you in blogland this year.
ReplyDelete