Η φωτογραφία τα λέει όλα.
Πας στοίχημα βλέποντάς τη, πως ξέρεις τι γεύση έχουν αυτά τα δεντράκια....
Οτι είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα...
Οτι όποιος τα δει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα ενθουσιαστεί...
Αναρωτιέσαι πόσο δύσκολο είναι να τα φτιάξεις...
Ψήνεσαι όμως γιατί είναι πανέμορφα... σωστά;
Η φοβερή φωτογραφία που μας κάνει να μας τρέχουν τα σάλια, είναι της ROYAL COCONUT. Η Βασιλική Καρύδα (εξ ού και το ROYAL COCONUT!) είναι μοναδική σε ότι κι αν κάνει! Γράφει απίστευτα, μαγειρεύει τέλεια, φωτογραφίζει μοναδικά. Ά! Και είναι και μαμά. Α! Και εργαζόμενη μαμά. Α! Και είναι αληθινή δεν είναι πλάσμα της φαντασίας μου. Ναι, εκεί έξω υπάρχουν γυναίκες-θαύματα, που είναι και μαμάδες, και μαγείρισσες, και εργαζόμενες και όμορφες και ταλαντούχες και... δεν έχουν χάσει το χιούμορ τους και τα προλαβαίνουν όλα.... Μέχρι σήμερα πίστευα πως αυτές οι γυναίκες είναι υπαρκτές μόνο στην ταινία The Stepford Wives.
Τώρα που ξέρω πως είστε πολλές εκεί έξω, νιώθω λίγο... τεμπέλα να πω; Κόρη ακαμάτρα; Όπως και να ΄χει, πρόκειται για μια σούπερ ιδέα για τα Χριστούγεννα και εύκολη να την φτιάξετε. Εγώ τουλάχιστον θα το επιχειρήσω! Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο ROYAL COCONUT blog!
This (awesome!) photo belongs to ROYAL COCONUT! The author of the blog, Vasiliki, is a lovely person, with humor, taste and great skills on cooking! When i saw Vasiliki's trees a big smile came to my face... These are soooooooo lovely!!!! AMAZING. Just look at them... Wow and oh! yeah!!!! Royal Coconut made them with love, share them with more love and sprinkled them with best wishes for a Merry Christmas! Thanks for sharing V.!!!!
CHRISTMAS TREES recipe
Ingredients
makes 12 trees
for the sponge cake
3 eggs, separate the yolks from the whites
5 tbls sugar
a pinch of salt
100 gr grated almond
25 gr all purpose flour
25 gr. corn flour
for the topping
200 gr white chocolate
200 gr pistachio
200 gr icing sugar
the juice from one lemon
red food coloring
Preheat the oven at 180 Celcium degrees. Beat the egg whites with the salt until a firm marengue. Add slowly half of the sugar quantity. Beat well to combine. In another bowl, beat the egg yolks with the rest of the sugar, until you have a thick mixture. Add 1/2 of the marengue quantity into the yolk mixture and stir gently. Add the rest of the marengue in, and also add the two flours. Stir gently to combine.
To make the shape of the trees, you will need parchment paper, scisors and a pen! Oh! also a paperclip. Check all the details at the original post.
Fill the tree cups, leaving space to puff. Bake them for 15 min.
Let them cool completely and cover them with melted chocolate. Then roll them over grated pistacchio. Let them dry. Make the glaze with the lemon juice and the icing sugar. Paint a part of the glaze and use an icing bag to make christmas balls on the trees. Add a full spoon of glaze on the top of them, sprinkle with much icing sugar... and voila!!!!
Friday, December 3, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΒΡΕ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ....ΤΣΟΥΚ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ!!!!!!
ReplyDeleteΤΙ ΝΑ ΠΩ ...ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!
How lovely are these Christmas Trees? Just fabulous.
ReplyDeleteσουπερ!
ReplyDeleteteleia ta dentrakia...den grafeis th syntagh kai sta ellhnika koritsaki??
ReplyDeleteΚαλά έχω πάθει πλάκα! από τα πιο όμορφα blogs που έχω δει! και το προφίλ σου... θα ακουστεί κλισέ αλλά θέλεις να γίνουμε φίλες;
ReplyDeleteΔεν υπαρχει αυτο...ουτε στην φαντασια μου!!!!!!1
ReplyDeleteαπιιιιιιστευτο ειναι !!!!!!
τελιο...χαχαχα
Είναι πραγματικά πολύ όμορφα! Θα επισκεφτώ το blog!
ReplyDeleteαχ! τι υπεροχα που ειναι! και σιγουρα πεντανοστιμα!!!καλες γιορτες να εχουμε!
ReplyDeleteΠραγματικά υπέροχα!!!! Τα λάτρεψα κι εγώ και θα συμφωνήσω με την Μαρία για την γρηγοράδα σου. Κάποιες αναρτήσεις δεν τις προλαβαίνω καν χα χαχ α Πάντως είναι καταπληκτικά αυτά που μας δείχνεις!!!! Φιλιαααα
ReplyDelete@jenny
ReplyDeletebre si i sintagi iparxei sta ellinika sto original post! Pata stin ROYAL COCONUT!
@soti to kalitero comment ever!!! KAI BEBAIA THELO NA GINOYME FILES!!!!