Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, October 14, 2010

ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΣΟΥΔΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ! RABBIT WITH FAMOUS GREEK RED SAFFRON AND CUMIN BY CHEF DIMITRIS SKARMOUTSOS













Όλοι έχουμε αδυναμίες. Η δική μου είναι ο πολυτάλαντος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος! Καθημερινά τον απολαμβάνουμε στο MasterChef απο το Mega, μαζί με τον εκπληκτικό πολυβραβευμένο και με αστερι Michelin σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τον εξαιρετικό σεφ Γιάννη Λουκάκο

Για αρχή λοιπόν, παραθέτω μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου μέσα απο το site του MEGA και θα ακολουθήσουν πολλές πολλές ακόμα MasterChef δημιουργίες και απο τους τρεις αγαπημένους μας σεφ!


Kουνέλι τσουδιστό με ζαφορά και κύμινο 
από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο
 
default photo recipes master chef





Υλικά

1 κουνέλι
2 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ζαφορά

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνέλι σε μέτρια κομμάτια, το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κύμινο, ζαφορά, αλάτι και πιπέρι, το σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοψηθεί. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.




This is one of the many recipes i am going to post from the Greek MasterChef show! This is a recipe from chef Dimitris Skarmoutsos, one of the three judges on the MasterChef show. All three chefs, Lefteris Lazarou, Yiannis Loukakos and Dimitris Skarmoutsos are amazing and many times awarded. One of them, chef Lefteris Lazarou is also a Michelin star awarded chef.



Rabbit with famous Greek red saffron and cumin powder
recipe by chef Dimitris Skarmoutsos

You will need

1 rabbit
2 roughly chopped onions
half cup olive oil
1 glass of white wine
salt
pepper
cumin
saffron

Method

Cut the rabbit in medium pieces. Saute rabbit in non stick frying pan with olive oil, add onions, cumin powder, saffron, then salt and pepper. Pour in the wine, low temperature and let the rabbit cook slowly. Add some water if needed.

5 comments:

  1. Αν και είμαι φανατική του Λαζάρου γιατί θεωρώ ότι είναι ο Τερζής της μαγειρικής, δηλαδή καρτούν γούτσου γούτσου, αυτή είναι μία εξαιρετική συνταγή!
    Σμούτσ

    ReplyDelete
  2. megalh adunamia o skarmoutsos, 8a sumfwnhsw !!

    ReplyDelete
  3. wraio!!!!!!!!!!!

    to anebasa k sto blog mou!!!!!

    ReplyDelete
  4. Θεσπέσιο φαγητό, εχω κι εγώ αδυναμία στον Σκαρμούτσο..Κ/Σ

    ReplyDelete
  5. μαγειρευω συχνα λαγο με την ιδαι συνταγη αλλα χωρις το κυμινο .Θα το δοκιμασω σιγουρα:)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails