Όλοι έχουμε αδυναμίες. Η δική μου είναι ο πολυτάλαντος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος! Καθημερινά τον απολαμβάνουμε στο MasterChef απο το Mega, μαζί με τον εκπληκτικό πολυβραβευμένο και με αστερι Michelin σεφ Λευτέρη Λαζάρου και τον εξαιρετικό σεφ Γιάννη Λουκάκο.
Για αρχή λοιπόν, παραθέτω μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου μέσα απο το site του MEGA και θα ακολουθήσουν πολλές πολλές ακόμα MasterChef δημιουργίες και απο τους τρεις αγαπημένους μας σεφ!
Kουνέλι τσουδιστό με ζαφορά και κύμινο
από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά
1 κουνέλι2 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ζαφορά
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνέλι σε μέτρια κομμάτια, το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κύμινο, ζαφορά, αλάτι και πιπέρι, το σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοψηθεί. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.This is one of the many recipes i am going to post from the Greek MasterChef show! This is a recipe from chef Dimitris Skarmoutsos, one of the three judges on the MasterChef show. All three chefs, Lefteris Lazarou, Yiannis Loukakos and Dimitris Skarmoutsos are amazing and many times awarded. One of them, chef Lefteris Lazarou is also a Michelin star awarded chef.
Rabbit with famous Greek red saffron and cumin powder
recipe by chef Dimitris Skarmoutsos
You will need
1 rabbit2 roughly chopped onions
half cup olive oil
1 glass of white wine
salt
pepper
cumin
saffron
Αν και είμαι φανατική του Λαζάρου γιατί θεωρώ ότι είναι ο Τερζής της μαγειρικής, δηλαδή καρτούν γούτσου γούτσου, αυτή είναι μία εξαιρετική συνταγή!
ReplyDeleteΣμούτσ
megalh adunamia o skarmoutsos, 8a sumfwnhsw !!
ReplyDeletewraio!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteto anebasa k sto blog mou!!!!!
Θεσπέσιο φαγητό, εχω κι εγώ αδυναμία στον Σκαρμούτσο..Κ/Σ
ReplyDeleteμαγειρευω συχνα λαγο με την ιδαι συνταγη αλλα χωρις το κυμινο .Θα το δοκιμασω σιγουρα:)
ReplyDelete