Thank you so much Marina!!
Αυτή είναι η Μαρίνα! Μια πολύ αγαπημένη... follower!
Ένα παράθυρο στη δημιουργικότητά σας!
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
από την follower Μαρίνα Μαστοράκη
250γρ. βούτυρο λάιτ
180γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
1,5 φλιτζάνια (330γρ.) ψιλή ζάχαρη (ή στο μούλτι)
3/4 του φλιτζανιού γάλα άπαχο
1,5 φλιτζάνια κοινό αλεύρι (ή ολικής 70%)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αν θέλετε βάλτε ολικής)
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
Για την γκανάς λευκής σοκολάτας1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (αν θέλετε δοκιμάστε με λάιτ)
360γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για τις σοκολατένιες σπείρες
1+1/3 φλιτζανιού (200γρ.) Melts μαύρης σοκολάτας, λιωμένα
1+1/3 φλιτζανιού (200γρ.) Melts σοκολάτας γάλακτος, λιωμένα
1+1/3 φλιτζανιού (200γρ.) Melts λευκής σοκολάτας, λιωμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160/140 σε λειτουργία αέρα. Λαδώστε ενα βαθύ στρογγυλό ταψί των 20 εκ. Στρώστε τη βάση και τις πλευρές με λαδόκολλα.
Αναμείξτε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το γάλα σε μεσαίο κατσαρολάκι. Ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Μεταφέρετέ το σε μεγάλο μπόλ. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου.
Κοσκινίστε και ανακατέψτε τα αλεύρια και κατόπιν τη βανίλια και τα αβγά.Αδειάστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε τι για περίπου για1 ώρα και 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί.
Φτιάξτε το γκανάς λευκής σοκολάτας και τις σοκολατένιες σπείρες.
Βγάλτε το κέικ, με την πάνω πλευρά προς τα πάνω, σε μια πιατέλα. Απλώστε την γκανάς πάνω σε όλο το κέικ. Διακοσμήστε με σοκολατένιες σπείρες.
Γκανάς λ. σοκολάτας: Θερμάνετε την κρέμα σε κατσαρολάκι και κατεβάστε τη λίγο πριν βράσει. Αδειάστε τη πάνω στη σοκολάτα σε μεσαίο μπόλ. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σκεπάστε το μπολ. Βάλτε το στο ψυγείο, αναδεύοντας περιστασιακά, για περίπου για 30 λεπτά ή μέχρι να μπορεί να επαλειφθεί.
Σοκολατένιες σπείρες: Απλώστε χωριστά τη μαύρη, τη λευκή και τη σοκολάτα γάλακτος σε μια μαρμάρινη πλάκα ή στον πάγκο μαγειρέματος. Οταν η σοκολάτα έχει σχεδόν στερεοποιηθεί, σύρετε την κουτάλα του παγωτού πάνω στη σοκολατένια επιφάνεια για να φτιάξετε σπείρες. Μπορείτε να αποξύσετε τη στερεοποιημένη σοκολάτα, να τη λιώσετε πάλι και να την ξαναχρησιμοποιήσετε.
Bon appetit !!!!
Υ.Γ. : Αν θέλετε μπορείτε εναλλακτικά, αντί για τις σπείρες, να ρίξετε από πάνω τριμμένο αμύγδαλο, ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή ότι σας αρέσει. Πριν όμως στεγνώσει πολύ η γκανάς, ώστε να κολλήσει καλά.
WHITE CHOCOLATE PIE
from the follower (not a blogger) Marina Mastoraki
250gr unsalted light butter
180gr white chocolate, rough cut
1,5 cups (330gr) super fine sugar
3/4 cups skim milk
1,5 cups all purpose flour or whole grain flour 70%
1/2 cups baking powder flour or whole grain flour for baking
1/2 teaspoon vanilla extract
2 eggs, beaten
FOR WHITE CHOCOLATE GHANACHE
1/2 cup light cream
360gr white chocolate, finely chopped
FOR THE CHOCOLATE DECORATION
1+1/3 cups (200gr.) Melts bitter chocolate, melted
1+1/3 cups (200gr.) Melts milk chocolate, melted
1+1/3 cups (200gr.) Melts white chocolate, melted
METHOD
Preheat oven on 160/140 C degrees. Butter a 20 cm oven pan. Cover with parchment paper. Mix butter, chocolate, sugar and milk in a sauce pan. Put temperature on low, stir the mixture until everything melts. Pour the mixture into a bowl. Let it cool for 15 min.
Mix the flours, add vanilla and beaten eggs. Use your hands to make a good pastry. Pour the pastry on an oven pan, bake for 1 hour and 40 min (check it with a knife. Deep it in and if it comes out without marks it is ok). Let it cool in the oven pan.
GANACHE: Pour cream into a sauce pan and remove from heat just before it starts boiling. Pour over the white chocolate. Stir with a wooden spatula until everything melts. Cover the bowl. Let it cool, refrigerate for half an hour.
CHOCOLATE SPIRALS: Lay each chocolate on a non stick surface. Use a stick to make spirals. Let them cool. Use a spatula to take the spiral out and on the ganache.
Remove the cake in a platter. Pour ganache all over. Decorate with the chocolate spirals.
Bon appetit !!!!
P.S. : Instead of chocolate spiral decoration, you can use some grated almond or anything you like. Do that before the ganache becomes cold.
τα melts λευκης σοκολατας λιωμενα τι ακριβως ειναι;
ReplyDeleteείναι οι σταγόνες σοκολάτας όπως λέγονται. Μικρά μπαλάκια σοκολάτας, σε σακουλάκι, στο σούπερ μάρκετ, στο διάδρομο με τα γλυκά. Σε φιλώ!
ReplyDelete