photo and recipe by A2K
ALLOTMENT 2 KITCHEN is such a sweet blog! Not only for vegeterians but for any foodie who wants to eat good but not borring!
Το ALLOTMENT 2 KITCHEN, της mangocheeks είναι ένα πολύ γλυκό μπλογκ που δεν απευθύνεται μόνο σε vegeterians, αλλά σε κάθε foodie που θέλει να τρώει νόστιμα, σωστά και όχι βαρετά!
Σπιτική μαρμελάδα μήλο-βατόμουρο
Βγάζει περίπου 6 βαζάκια των 245ml.
Υλικά
500γρ βατόμουρα
500γρ μήλα, καλά καθαρισμένα και κομμένα
Χυμός απο ένα λεμόνι
1 κιλό ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα βατόμουρα και τα μήλα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέστε το λεμόνι και 100ml νερό. Άνάψτε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράστε ανακατεύοντας ελαφρά για 10-15 λεπτά (αφού αρχίσει να βράζει μετράμε) μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το πολύ νερό (σχεδόν στο μισό). Βάλτε μερικά γυάλινα πιατάκια στην κατάψυξη να παγώνουν.
Βάλτε ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενσωματωθεί. Βράστε για λίγο σε δυνατή θερμοκρασία και μετά χαμηλώστε την φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
Βγάλτε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
Βάλτε ενα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα πάνω σε ένα παγωμένο πιατάκι. Αφήστε το για 1 λεπτό. Σύρετε το δάχτυλό σας πάνω στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Αν ζαρώσει, είναι έτοιμη. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμα βράσιμο. Δοκιμάστε με άλλο παγωμένο πιατάκι, θέλει λίγο υπομονή αλλά αξίζει τον κόπο. Η original συνταγή βρίσκεται εδώ
ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΒΑΖΑΚΙΑ
Apple and Blackberry Jam
Makes about 6 x 245ml jars
Ingredients
500g blackberries
500g cooking apples, peeled, cored and chopped
Juice of 1 lemon
1kg granulated sugar
Method
Put the blackberries and apples into a large pan with the lemon juice and 100ml water. Place over a medium heat and simmer gently for 10-15 minutes, until tender and reduced.
Pop a couple of saucers into the freezer to chill. Add the sugar to the pan and cook, stirring to dissolve. Bring to the boil and then allow to simmer rapidly until it reached the desired consistency. Remove from the heat.
Put a teaspoonful of jam onto a chilled saucer for 1 minute. Drag your finger lightly over the jam. If it wrinkles, it has reached setting point; if it doesn't, boil for few more minutes and test again with another chilled saucer. You just need to be a little patient.
Preheat the oven to its lowest setting. To sterilise the jars and lids, clean and upturn them – lids off – on a baking sheet. Put in the oven for 15 minutes. Stir the jam, then ladle into each jar, seal and label.
Original recipe can be found here.
Thursday, October 7, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Με τρελαίνεις και δεν μπορώ να φάω τίποτα!
ReplyDeleteΣούπερ αγαπημένη!
!!! Μπορω να τρώω πρωινό (μαρμελάδες μελια κλπ) ολη μέρα... Μάλιστα κατα περιόδους δεν κάνω κάτι άλλο... τρώω non stop... πρωινό!!! ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ!!! ¨)
ReplyDeleteΑκούγεται υπέροχη. Τι θα έλεγες αν αντί blackberries χρησημοποιούσαμε cranberries? Είναι πιο ξινά..
ReplyDeleteΚαι εμένα μου αρέσουν πολύ οι μαρμελάδες!!!!
ReplyDelete:) manousina mou eimaste poly glikes!!!xixi!!!
ReplyDeleteMaraki mou nai, kai me cranberries mia xara mou akougetai!!!! yum yum!!!
yummy! i'd like u to join my Flickr Food Group
ReplyDeletehttp://www.flickr.com/groups/1544771@N23/
Expecting to see u there :]