Yes i felt much better after i ate this soup. But i am still ill. Don't expect miracles! But it's tasty, nutritious and ideal for ill persons (just like the chicken soup) made with veal and vegetables :)
H αλήθεια είναι οτι έχω χάσει το μέτρημα με το πόσες μέρες είμαι άρρωστη. Τώρα πια δεν έχω δέκατα και λαιμό, αλλά νιώθω σαν να μου έχεις ρουφήξει όλη την ενέργεια και μαζί το οξυγόνο. Αυτή η σουπίτσα με έκανε να νιώσω καλύτερα. Αλλά μέχρι εκεί... :)
FEEL BETTER VEAL SOUP
You will need
500 gr Veal Osobuko (or any part of veal you usually use for soup)
1 celery
2 medium onions, roughly cut
3-4 carrots, roughly cut
4-5 potatoes, cut in 4 pieces each
3-4 zucchini, cut in half
1 teaspoon ginger powder (optional)
green, yellow, red and orange sweet peppers, roughly cut
1 cup olive oil
salt and pepper to taste
1 lemon
some oregano
2 garlic cloves
3-4 Tbls rice (optional)
METHOD
In a large casserole pan, saute in some olive oil the veal until it change color. Add some salt and pepper, and water until the half of the casserole pan. Let it cook in medium temperature until it's almost done (add warm water if needed while you cook the veal and remove any foam). Add all the other ingredients, except lemon zucchinis and rice. Add the rest of the olive oil. Taste it and add more salt and pepper if needed. When potatoes are a bit soft, add the zucchinis. When potatoes are soft, and zucchinis tender, take the soup off the heat. If you use rice, add the rice the last 10 min (or 10 min after you add the zucchinis) and cook until the rice is soft. Serve immediately and if you like add some lemon juice.
ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
Υλικά
Μισό κιλό βοδινό οσομπούκο (ή όποιο μέρος του βοδινού εσείς προτιμάτε, πάντα για σούπα)
1 σέλερι
2-3 κλωναράκια σέλινο
2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
κόκκινη, πράσινη, κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά, χοντροκομμένες
λίγη ρίγανη
μια κούπα ελαιόλαδο
3-4 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση
1 λεμόνι
4-5 πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
3-4 καρότα, κομμένα στη μέση
λίγο τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
3-4 κουταλιές της σούπας ρύζι (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να αλλάξει χρώμα απο κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Αφήνουμε το κρέας να βράσει και αν χρειαστεί με μια τρυπητή κουτάλα, ξαφρίζουμε λίγο τον αφρό (τον αφαιρούμε κοινώς). Αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να γίνει σχεδόν και όσο βράζει αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό (αν το πιεί). Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά, εκτός απο το ρύζι τα κολοκυθάκια και το λεμόνι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες μας. Οταν οι πατάτες είναι μισοέτοιμες, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αν θέλουμε το ρύζι, αλλιώς, η σούπα είναι έτοιμη όταν οι πατάτες έχουν βράσει και τα κολοκυθάκια έχουν μαλακώσει. Σε πολλούς δεν αρέσουν οι πρασινάδες. Οταν η σούπα είναι έτοιμη, αν θέλετε αφαιρέστε τις, αν και καλό κάνει να τις φάμε! Σερβίρετε αμέσως με λίγο χυμό λεμονιού αν θέλετε (μπόλικη βιταμίνη C!).
Foivi, this soup warms me up just by looking at it! I'll bring some of my homemade bread for dunking in!
ReplyDeleteΑκόμα αρρωστούλα είσαι μωρέ μου??
ReplyDeleteΝα τρως καλά και να ξεκουράζεσαι..που θα παει θα περάσει.
Η σουπίτσα σου υπέροχη. Οι κρεατόσουπες μου αρέσουν πολύ ειδικά τώρα που χειμωνιάζει.
Αυριο θα κανει η μαμα μου κρεατόσουπα να την ευχαριστηθούμε.
Περαστικά :))
Φιλιά
Τωρα που χειμωνιαζει, πόσο λαχταριστη φαινεται αυτη η σουπίτσα...
ReplyDeleteΚαλημερα!
Την ζήλεψα την σουπιτσα σου ετσι οπωσ την ειδα στις φωτογραφίες.περαστικά σου ευχομαι!
ReplyDeleteπως εισαι καλη μου?...καλυτερεψες?
ReplyDeleteΤρελενομαι για κρεατοσουπες και θα δοκιμασω σιγουρα και την δικη σου!!!!
Καλη εβδομαδα να εχεις