Monday, October 4, 2010
QUICK AND EASY MEAL: SCRABLED EGGS WITH TOMATOES AND FETA CHEESE! ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ! ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ... ΚΑΓΙΑΝΑΣ!
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ...Ή ΚΑΓΙΑΝΑΣ
'Η ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ (ΚΑΙ ΦΕΤΑ!)
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
4 αυγά (χτυπημένα καλά ή με πιρούνι ή στο μίξερ!)
3 μετριες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή φρέσκια τομάτα έτοιμη ή ελαφρώς συμπυκνωμένη
Φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια ή κεφαλοτύρι (η κλασσική στραπατσάδα θέλει φετούλα... όση θέλετε...)
Αλάτι - Πιπέρι -Ρίγανη
μισή κούπα λάδι (πάνω - κάτω, αναλόγως αν το θέλετε με ζουμάκι για να βουτάτε... προσθέτετε)
μισή κουταλίτσα ζάχαρη
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Είτε χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα είτε έτοιμη (προτιμήστε έτοιμη ''σπιτική'' που είναι φρέσκια ντομάτα και όχι συμπυκνωμένη) ρίξτε την σε αντικολλητικό - χωρίς ίχνος λαδιού - τηγάνι, πρώτη. Αφήστε την να πιεί τα ζουμιά της και προσθέστε μισή κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη (το χρειάζεται η ντομάτα για να μη μας βγεί ξυνή) λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ή απλό πιπέρι), λίγο αλατάκι (καλύτερα να προσθέσετε παραπάνω μετά αν χρειάζεται, γιατί η φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί χρησιμοποιήσετε θα είναι αλμυρό ήδη) και λίγη ρίγανη. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο (μισή κούπα ή και λιγότερο) και ανακατέψτε. Αφήστε λίγο να τσιγαριστεί. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα αυγά και με ένα πιρούνι χτυπήστε τα να ομογενοποιηθούν (2-3 λεπτά). Ρίξτε μέσα στα αυγά λίγο πιπεράκι. Ρίξτε σιγά σιγά το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και γρήγορα (με πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα) αρχιστε να ανακατεύετε και να ''ψιλοκόβετε'' το μίγμα (σαν να το διαλύετε με την σπάτουλα). Ο σκοπός είναι να βγεί όπως στην φωτογραφία, όχι μια επίπεδη ομελέτα. Μόλις έχουν γίνει τα αυγά, προσθέστε τη θρυμματισμένη φέτα ανακατέψτε να πάει παντού και αφήστε το 1-2 λεπτά ακόμα ίσα να λιώσει. Αφαιρέστε απο το μάτι της κουζίνας και βάλτε με προσοχή την στραπατσάδα σας στο πιάτο. Καλή όρεξη! (τρώγεται ωραιότατα και κρύο!)
*μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε πχ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεριές κλπ. Σε αυτή την περίπτωση βαλτε τα πριν την ντομάτα, μαζί με λάδι, να τσιγαριστούν και να μαλακώσουν λίγο, και μετά συνεχίζετε κανονικά.
**μπορείτε να βάλετε λιγότερη ντομάτα.
SCRAMBLED EGGS WITH TOMATO AND FETA
This is a Greek summer dish, easy to make, very tasty and ideal for a quick meal. This recipe is the first on the new category ''easy recipes for students''.
You will need (for 2)
4 eggs well beaten
2-3 medium mature tomatoes grated
Feta cheese, crumbled (use your hands)(quantity: the more the better!!)
olive oil (around half a cup)
salt and pepper
a pinch of sugar
some oregano
Use a non stick pan at high temperature. Add grated tomatoes and let it reduce a bit without adding oil. Add a pinch of sugar, olive oil, pepper, salt (less than usual because feta cheese is usually salty) and oregano. Let it cook for 3-5 min at high temperature. Beat well the eggs, add some pepper and pure them a little bit at a time over the tomatoes. Stir well, and keep on cutting any egg surface (we don't want to make omelet but something like minced eggs look). When eggs are almost ready, add crumbled feta cheese and stir. Let it cook a bit until the cheese starts melting. Remove from heat and serve immediately with some bread (and more feta!)
* You can add any ingredient you want. This is the basic recipe.
**You can use less tomato (only one or two)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Επίκαιρη, αγαπημένη και εξαιρετικά δοσμένη συνταγή!!!
ReplyDeleteΜου άνοιξες την όρεξη :)
Καλό μεσημέρι
Είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά!!!!!
ReplyDeleteΑπό τα πιο αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητάκια. Εύκολο και γρήγορο!
ReplyDeletekalimera se olous... me mia mera diafora...:)
ReplyDelete