Ξυπνάτε το βράδυ και θέλετε να φάτε κάτι γλυκό; Συνήθως έχετε φάει κάθε τι γλυκό πριν πέσετε για ύπνο; Θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο; Κάτι σχετικά light και αθώο σχετικά για τα πιτσιρίκια; Φτιάξτε μπισκοτάκια με τρία μόνο υλικά! Φουντούκια, ζάχαρη, ασπράδι αυγού.
Χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι!
These biscuits are flourless, butterless and so quick to make! If you like Nutella, Nutella likes you back! Maybe you can give them a try with Nutella, of with your coffee for a very sweet good morning!
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Πιο γρήγορα, δεν γίνεται!
Θα χρειαστείτε
1 κούπα ελαφρώς ψημμένα ανάλατα φουντούκια
μισή κούπα ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μία βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη να φτιάξετε μια πάστα φουντουκιού
(στο μίνι πίμερ).
Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σαν μαρέγκα.
Βάλτε την πάστα φουντουκιού σε μια λεκανίτσα.
Με μια πλαστική σπάτουλα, βάλτε λίγο λίγο την μαρέγκα ανακατεύοντας με την πάστα, απο κάτω προς τα πάνω. Ενσωματώστε όλη την μαρέγκα.
Προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε.
Με ένα κουτάλι της σούπας, βάλτε μικρά μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (ή σε ταψάκι σιλικόνης). Κουνήστε το λίγο να απλώσει το μίγμα. Το θέλουμε στρογγυλό περίπου 3-4 εκ. διάμετρο και επίπεδα (όχι φουσκωτά). Για πιο πολλά μπισκότα κάντε τα μικρότερα. Με 2 εκ. διάμετρο θα βγάλετε περίπου σαράντα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα καλύτερα) μέχρι να ροδίσουν οι ακρούλες και η επιφάνεια. Βγάλτε με προσοχή τη λαδόκολλα και αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε με προσοχή μη σας σπάσουν. Επαναλάβατε με άλλο ταψί.
Δε χρειάζεται να επισημάνω οτι τρώγονται ιδαιτέρως ευχάριστα με Mερέντα ή Nutella έτσι;;; Κάντε τα σαντουιτσάκια ή απλώς απλώστε μια γενναία ποσότητα πραλίνας φουντουκιού στα φουντουκομπισκοτάκια σας!
Πάνε ωραιότατα με τον καφέ... σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα να φτιάξετε διπλή δόση...
Έφτιαξα και κάποια χωρίς τριμμένο φουντούκι απο πάνω.
Είναι μαστιχωτά, μυρίζουν υπέροχα, τρώγονται για πλάκα... αλλά μην ξεγελιέστε... παχαίνουν παρόλο που είναι χωρίς βουτυράκι... Όχι το λέω σε σας για να το ακούω και εγώ... Έχω φάει ήδη πάνω απο 5 και μετά αναρωτιέμαι αν φταίει ο μεταβολισμός μου που παχαίνω...
Flourless Butterless Italian Hazelnut Cookies (aka Brutti ma Buoni)
I saw this recipe at the purple foodie
Original post: Eating Well
Yield: 40-45 cookies, 1 inch in diameter
Yield: 40-45 cookies, 1 inch in diameter
Ingredients
1 cup hazelnuts, lightly toasted and skinned
½ cup sugar
2 large egg whites
a pinch of salt
½ tsp vanilla extract
Sliced hazelnuts for garnish (optional)
Method
Preheat to 160°C/325°F. Line two baking sheets with Silpat or parchment paper.
Pulse nuts and sugar in a food processor until finely ground. Scrape into a large bowl.
Beat egg whites and salt in another large bowl with an electric mixer on medium-high speed until stiff peaks form.
Using a silicone spatula, fold the egg whites into the nut mixture. Add vanilla and gently but thoroughly mix until combined.
Transfer the mixture to a disposable piping bag and snip off the tip. Pipe the batter on the Silpat, making sure to keep a uniform size under 1 inch in diameter, as well as maintaining a finger’s distance between cookies.
Tap the baking sheet a few times on the counter, this will help spread the cookie and give a flat cookie with a good snap.
Sprinkle the cookie batter with the sliced hazelnuts.
Place the baking sheet in the center of the oven and bake until golden brown, 5-7 minutes. Switch the pans back to front. Keep an eye on it; it goes from golden brown to brown very quickly, given the tiny size.
Let cool on the baking sheets for 5 minutes. Gently transfer the butterless cookies to a wire rack to cool completely.
I'm going to try these tomorrow; a good excuse to buy Nutella ;).
ReplyDeleteΠολύ μου αρέσουν δείχνουν αφράτα και μαλακούλια!
ReplyDeleteκαλα εννοειτε οτι θα τα κανω συντομα. αν το ειχα δει και πιο νωρισ θα τα εκανα σημερα κιωλασ! φαινονται πολυ ευκολα!
ReplyDeleteThese are great! I wrote about it on my blog and linked it to yours.
ReplyDeleteThanks for the great recipes you write about on your blog!