Sin.
Pleasure.
Addiction.
Ok enough you know what i mean... I think everyone loves chocolate... in any way, any time, anywhere...
These are two mini chocolate tarts (peanut chocolate tart and macadamia chocolate tart), delicious, salty sweet and the most important, easy to make!!!
The dough is from leftovers. I made the tart with feta bacon and vegetables the other day and a small ball of the dough was left out. I kept it in cellophane at the freezer and i used it... yesterday. It was enough JUST FOR TWO MINI TARTS!!! How lucky i am! or... HOW FAT I AM!!!?
Τις προάλλες έφτιαξα την τάρτα με το μπέϊκον τη φέτα και τα λαχανικά. Μου περίσσεψε μια μπαλίτσα ζυμάρι την οποία την κράτησα στην κατάψυξη... Χθες, επειδή δεν μου φτασε το γεγονός οτι έφαγα ένα σωρό μπισκότα και σοκολατάκια, προς το βράδυ είχαμε κάτι λιγούρες... και λέω λες; Το ζυμάρι ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ για δυο ατομικές τάρτες... Μα ήταν γραφτό λέω!!!! ΠΡΕΠΕΙ να το φάμε κρίμα... Έφτιαξα δύο λοιπόν, σοκολατένιες αλλά και αλμυρές (τέλειος συνδυασμός!) την μία με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο και την άλλη με σοκολάτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς μακαντάμια... ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΑ... μεγάλο. ΔΕ ΧΩΡΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑΑΑΑΑΑ.....
ABOUT A NORMAL SIZE TART
For the dough
200gr all purpose flour
1 teaspoon salt
100gr unsalted butter
1 egg slightly bitten
2-3 teaspoon water
Mix flour with salt. Cut butter in 1cm cubes. Add butter cubes into flour. Work the dough with your hands. Add the egg, water and try to make an elastic dough. Cover it with cellophane and put it in the fridge for about half an hour. Make a nice thin dough layer (fyllo), lay it on your tart pan. Use a fork to make holes on your dough base. Use a baking paper to cover it and add some rice over it as a weight to avoid puff up. Bake it like this for 10 min, throw away the baking sheet with the ''weights'', bake 10 more min without. Let it cool completely.
FOR THE FILLING OF PEANUT BUTTER TART (FOR NORMAL SIZE TART)
2/3 cup smooth or crunchy peanut butter (i used smooth!)
2 cups of melted chocolate (couverture)
Melt chocolate in bain marie,warm the peanut butter, mix and stir to combine.
FOR THE FILLING OF MACADAMIA TART (FOR NORMAL SIZE TART)
2 cups of melted chocolate (couverture)
whole macadamia nuts
Melt chocolate in bain marie, add the nuts!
Put them in the refrigerator for half an hour before you... eat them!
Για τη Ζυμη
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
100 γρ ανάλατο βούτυρο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2-3 κ γ νερό
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
100 γρ ανάλατο βούτυρο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2-3 κ γ νερό
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους 1 εκ. Προσθέτουμε το βούτυρο στο αλεύρι. Το μίγμα απο το βούτυρο και το αλεύρι όσο το ζυμώνουμε και το θρυμματίζουμε θα βγεί σαν τριμματάκια. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και το δουλεύουμε λίγο ακόμη με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με έναν πλάστη, το βάζουμε σε μια συνηθισμένη ταρτιέρα (περίπου 26 εκ) τρυπάμε την βάση του ζυμαριού με ένα πιρούνι, βάζουμε απο πάνω μια λαδόκολα και ρίχουμε μερικά φασόλια, ή ρύζι ή φακές κάτι που να κρατάει την ζύμη κάτω για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε έτσι για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολα με τα όσπρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
2/3 κούπας φυστικοβούτυρο
2 κούπες λιωμένη κουβερτούρα
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ζεστάνετε ελαφρώς το φυστικοβουτυρο, αναμίξτε καλά να γίνουν ένα. Προσθέστε πάνω απο την τάρτα.....
Για τη γέμιση της τάρτας με σοκολάτα και macadamia (για νορμάλ τάρτα)
2 κούπες λιωμένη κουβερτούρα
ολόκληρα μακαντάμια αλατισμένα (ή όχι)
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίχνετε πάνω απο την τάρτα, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς.
Βάζετε τις τάρτες στο ψυγείο να κρυώσουν λιγάκι. Η τάρτα με τα μακαντάμια, καθώς θα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα γυαλίζει απο το λάδι των μακαντάμια.
Αυτή η ζύμη είναι αλμυρή. Αλλά ισορροπούσε τέλεια με τις σοκολάτες! Εγώ έχω θέμα με τα μακαντάμια... αλλά θέλουν μέτρο γιατί η γεύση τους είναι βαριά... μη μιλήσω για τις θερμίδες....
This is a salty dough but it's perfect with these chocolates!
Αν θέλετε άλλη ζύμη, δοκιμάστε με τη ζύμη της λεμονόπιτας. Υπέροχη και πολύ πιο ουδέτερη...
If you want a more flat taste for your dough you can make this recipe of my favorite lemon pie... its crusty and perfect as well!
Τί παθαίνω βραδιάτικοοοοο!!!
ReplyDeleteΟι φωτογραφίες τα λένε όλα ,μα όλα!!
Φιλάκια fv!
This sounds heavenly! I will have to try it (maybe at Christmas when everybody is home). Thanks for sharing.
ReplyDeleteΆντε να κάνεις δίαιτα τώρα με αυτές τις φωτογραφίες. Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν τις έχω μπροστά μου.
ReplyDeleteΑυτες οι φωτογραφιες με πεθαινουν... θελω ενα κομματι επειγοντως!
ReplyDeleteΚαλημερα
Και για μένα μια ταρτούλα βρε παιδία, έχω πάθει κάτι τώρα!!
ReplyDeleteΤι μας κάνεις... Οι φωτογραφίες είναι για να τις ''φας'' ..τόσο ζωντανές..
ReplyDeleteΦιλιά
πολυ ομορφεσ φαινονται! και νοστιμες φυσικα!δυστυχωσ εξακολουθω να ειμαι σε αυστηρη διαιτα..που θα παει δε θα τελειωσει!!!
ReplyDeleteΦαίνονται τέλειες! να ρωτήσω όμως κάτι, στις οδηγίες για τη ζύμη λες στο τέλος ότι θα ξαναψηθεί οπότε δεν την θέλουμε έτοιμη από τώρα, αλλά μετά τη γέμιση δε βλέπω πουθενά ψήσιμο.. Τι ακριβώς κάνουμε αφού τις γεμίσουμε?Ψυγείο ή φούρνο?? Ευχαριστώ :)
ReplyDeleteΑγγελική μου πάλι καλά που εντόπισες το λάθος!Ψήνουμε τη ζύμη για δέκα λεπτά - αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια - ξαναψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου να χρυσίσει. Κρυώνουμε τη ζύμη και γεμίζουμε με σοκολάτα. Στην περίπτωση της αλμυρής τάρτας, ψήνουμε για δέκα λεπτά γεμίζουμε πχ με τυριά και ξαναψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου...!
ReplyDelete