Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Tuesday, November 16, 2010

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ FOLLOWERS! ΣΠΑΓΓΕΤΙ AL FORNO ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ! RECIPES BY FOLLOWERS (NOT BLOGGERS) SPAGHETTI AL FORNO BY ANDREAS STAMATOPOULOS!

Αν θέλετε να μοιραστείτε την δική σας φανταστική υπέροχη μοναδική σαν κανενός άλλου τέλεια σουπερ ντουπερ συνταγή..... μπείτε στη σελίδα του Donkey στο Facebook (δες στην αριστερή μπάρα κάτω κάτω το ξαπλωμένο γαϊδούρι! και κάνε κλίκ) ή στείλτε μου mail!


This is a recipe from a follower (not food blogger) Andreas Stamatopoulos:) I made a special category ''Recipes by Followers/not bloggers'' just to let people share their own way, their favorite recipes!! And they did! I have many more to share with you! And it's a nice way to get to know each other, right???  The ingredients are not precise, for example we don't know what part of beef, how much bacon... but you can take the general idea and make a delicious dish. Andreas says it's amazing!

SPAGHETTI AL FORNO WITH BEEF, BACON AND MASHROOMS! 
You will need

Spaghetti
Beef fillet enough for 4-5 persons, finely cut
bacon, enough for 4-5 persons
4-5 fresh mushrooms or canned
1 green and one red pepper, cut in slices (optional)
half garlic, peeled and cut in slices
some grated yellow cheese
4 cheese slices (the one you use for toasts)  
180 gr grated tomatoes
some coriander
salt and pepper to taste
2 red onions, cut in cubes

Method
Cook spaghetti as usual. Saute garlic with onions. Add the beef, saute some more. Pour in all the other ingredients and a cup of water. Let it cook until thick enough. Put the spaghetti in a roaster. Pour the sauce over the spaghetti, stir well, add the grated cheese. Cover with the cheese slices and bake at 200 Celsius degrees until the cheese melt. 

Αυτή είναι μια συνταγή του Follower Ανδρέα Σταματόπουλου και εντάσσεται στην κατηγορία που δημιούργησα στη σελίδα του Donkey στο Facebook ''ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ FOLLOWERS/NOT BLOGGERS'' για αγαπημένες συνταγές ανθρώπων που δεν έχουν το δικό τους μπλόγκ, αλλά θέλουν να τις μοιραστούν γιατί... είναι οι αγαπημένες τους! O Aνδρέας ήταν απο τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και μάλιστα μου έκανε καλό ποδαρικό!!! Απλώς εγώ είμαι ακαμάτρα κόρη... Πολύ άργησα να την βάλω και έχω και άλλη μια που περιμένει... Σκέφτηκα να την ανεβάσω όπως ακριβώς την έγραψε, γιατί ο τρόπος που γράφει κάποιος (ακόμα και μια συνταγή), δείχνει πολλά! Ανδρέα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εσένα και την γλυκειά αδελφούλα σου! 
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ AL FORNO
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ:
3 ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ
5-6 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ή΄ 1 ΚΟΥΤΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
MΙΣΟ ΣΚΟΡΔΟ ΞΕΡΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
1 PUMARO
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ                                                                                                                              ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ                                                                                                                                                                                                  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ.    ΤΟ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΑΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 6 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ(ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ Νο).
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ (ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ. 
ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΟΒΟYΜΕ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (JOULIEN) ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ. 
ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΨΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ) ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ (ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΠΡΩΤΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΑ). ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜE TO PUMARO, ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. (ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ). 
ΜΕΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΠΑΛΙΝΟ ΤΑΨΑΚΙ Η΄ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΚΡΑ (ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. 
ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΥΡΙΑ).

3 comments:

  1. Έπαιξα μπάλα απόψε και έλιωσα στο τρέξιμο όποτε μια τέτοια μακαρονάδα είναι ότι πρέπει για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Μπράβο στους μαγειρες.

    ReplyDelete
  2. Φοίβη μου, πολύ καλή η ιδέα σου για να μπορέσουν να βάλουν κάποιοι τις συνταγές τους αλλά η συμβουλή μου είναι να βάλεις κάποια κριτήρια. Κατ' αρχήν να είναι δική τους συνταγή (δηλαδή δεν πάει κάποιος στο site του Μαμαλάκη π.χ., αντιγράφει μια συνταγή και σου τη στέλνει. Αν το κάνει τουλάχιστον να έχει αναφορά από πού πήρε τη συνταγή και εάν έκανε κάποιες αλλάγες και να έχει μια φωτογραφία της συνταγής, να ξέρουμε ότι όντως την έχουν μαγειρέψει έστω μια φορά. Ξέρω εκ πείρας ότι πέρνουν τις συνταγές μου και τις περνάνε σε διάφορα Ελληνικά site, χωρίς καμιά αναφορά.

    ReplyDelete
  3. @Ivy
    Ivy mou dikio exeis... mexri stigmis exo dimosiefsei mono dio, kai exo allon enan follower me mia dikia tou pou perimenei. Auta ta tria atoma ta gnorizo opote ksero oti aplos einai to agapimeno tous fai, sinithos opos to kanei i mama tous! Alla kala ekanes kai mou bales idees, tha to grapso sti selida tou Donkey!Prosexoume gia na exoume ;)

    @ KANTHAROS
    Dikaiousai na anapliroseis dinameis!!!! Elpizo OLA na pigan kala... na ebales polla gkol ;)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails