Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Sunday, November 14, 2010

A TART TO LOVE! ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΦΕΤΑ















Μια πεντανόστιμη τάρτα με λαχανικά μπέικον φέτα και τοματίνια!

Την συνταγή για την ζύμη την οφείλω στην γλυκειά Ιωάννα και τo blog της wabi  που λάτρεψα με την πρώτη ματιά!

Νοστιμούλα Τάρτα με λαχανικά, μπέικον και φέτα

Για τη Ζυμη 

200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
100 γρ ανάλατο βούτυρο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2-3 κ γ νερό

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους 1 εκ. Προσθέτουμε το βούτυρο στο αλεύρι. Το μίγμα απο το βούτυρο και το αλεύρι όσο το ζυμώνουμε και το θρυμματίζουμε θα βγεί σαν τριμματάκια. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και το δουλεύουμε λίγο ακόμη με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι. Τυλίγουμε το ζυμάρι σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με έναν πλάστη, το βάζουμε σε μια συνηθισμένη ταρτιέρα (περίπου 26 εκ) τρυπάμε την βάση του ζυμαριού με ένα πιρούνι, βάζουμε απο πάνω μια λαδόκολα και ρίχουμε μερικά φασόλια, ή ρύζι ή φακές κάτι που να κρατάει την ζύμη κάτω για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε έτσι για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολα με τα όσπρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10-15 λεπτά  μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες (υπόψην θα ξαναψηθεί οπότε δεν την θέλουμε έτοιμη απο τώρα). Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση

2 κολοκυθάκια
μερικές φουντίτσες μπρόκολο
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
1 κρεμμύδι σε κυβάκια
λίγο σέλερι, σε ροδελές
3 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
τοματίνια μικρά Βελγίου κομμένα στη μέση 
1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)
Μισή κρέμα γάλακτος μικρή
Μισή κούπα τριμμένη φέτα
2 φέτες μπέικον, τσιγαρισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και κομμένο σε μικρά κομματάκια
λίγη τριμμένη φρυγανιά 
λίγο ελαιόλαδο
λίγο πιπεράκι





















Βράζουμε τα κολοκυθάκια τα μπρόκολα το σέλερι και τα καρότα. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε απο το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Στη συνέχεια τα περνάμε απο σίτα (για να μην έχουν υγρά) ή τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο να πιουν τα υγρά τους, ή τα περνάμε απο αντικολλητικό τηγάνι ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ να πιουν τα υγρά τους πάλι. 
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι και τα βάζουμε στο φούρνο για λίγη ώρα να μαραθούν και να βγουν τα πολλά υγρά τους. 
Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, περνάμε το μπέικον να ξεροψηθεί λίγο.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τις πιπεριές και αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον πολτό απο τα κολοκυθάκια τα μπρόκολα το σέλερι και τα καρότα (που στραγγίξαμε πριν). Τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και τα αφαιρούμε απο το λάδι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν ΚΑΛΑ τα λάδια τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά με το αυγό και την φέτα. Ρίχνουμε λίγο πιπεράκι.

Αφού η τάρτα έχει κρυώσει, ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά στη βάση της για να μην τραβήξει πολλά υγρά η ζύμη. Απο πάνω ρίχνουμε το μίγμα με τα λαχανικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια  Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για περίπου ένα τέταρτο.















This is a delicious tart!

I was inspired by wabi's tarts, and i adopted one of her recipes... The dough recipe is exactly the same, but the filling is different.

Tart with vegetables, bacon and Feta cheese

For the dough

200gr all purpose flour
1 teaspoon salt
100gr unsalted butter
1 egg slightly bitten
2-3 teaspoon water

Mix flour with salt. Cut butter in 1cm cubes. Add butter cubes into flour. Work the dough with your hands. Add the egg, water and try to make an elastic dough. Cover it with cellophane and put it in the fridge for about half an hour. Make a nice dough fyllo, lay it on your tart pan. Use a fork to make holes on your dough base. Use a baking paper to cover it and add some rice over it as a weight to avoid puff up. Bake it like this for 10 min, throw away the baking sheet with the ''weights'', bake 10 more min without. Let it cool completely.   

For the filling

2 zucchinis
some broccoli (just the flowers, the edges... don't know the word!!!) 
2 carrots, peeled and cut in half
1 medium red onion cut in cubes
half a celery, cut in slices
3 peppers, one red, one yellow, one orange
Some baby tomatoes
1 egg (slightly bitten)
100 ml  rich cream 
2 bacon slices, sauteed and cut in small pieces
half cup grated Feta cheese 
some olive oil
some bread crumbs 
some pepper to taste

 
 Boil zucchinis, broccoli celery and carrots. When they become soft, take them off heat, strain them, let them cool. Then mash them and strain them again. You can use a non stick pan to reduce their juices.  
Cut baby tomatoes in half, put them on an oven pan, sprinkle with some salt and pepper,  bake them for 10 min. 
Saute bacon for some min in a non stick pan, without any oil or butter, to become crispy.
Saute the onions with the peppers in some olive oil, add the mashed and strained veggies in, saute some more minutes, put them on an absorbent paper.  
Put the sauteed mixture into a large bowl, add the bitten egg, the cream and the Feta cheese. Mix well to combine. Add some pepper.


Sprinkle the baked dough with some bread crumbs.
Lay over the baked dough the vegetable mixture. Lay on the top the baked baby tomatoes. Bake the tart for about 15 min at 180 Celsius degrees. 

4 comments:

  1. Εμπνευστικό! Μέχρι να το δοκιμάσω, απλά θαυμάζω τις πολύ όμορφες φωτογραφίες. Μπράβο σου :)

    ReplyDelete
  2. axxxxxxxxxxxx!μεσ το μυαλό μου εισαι! και οτι θελω σημερα να φτιαξω μια παρομοια με φετα κσι ντοματινια! τελεια φαινεται!

    ReplyDelete
  3. Mr Detsis thank you soooooooooo much!!!! ma ti komplimento!!!



    wabini mou se esena ofeilo tin tarta!!!!
    Kai fisika tha ksanaftiakso ta brioche sou!!!

    ReplyDelete
  4. Μπορώ να φανταστώ τη γεύση και τη μυρωδιά της!
    μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails