Saturday, November 20, 2010
A HOT IDEA! ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ!
What a great idea! Perfect for Christmas holidays! Instead of apple cider you can also make a cool Sangria! For the apple cider recipe check here
Ένας πικάντικος, ζεστός χυμός μήλου σερβιρισμένος μέσα στο... μήλο του! Ένας πολύ πρωτότυπος και γευστικός τρόπος να προσφέρετε χυμούς, ή μια... διαφορετική Sangria (!) ιδίως τις μέρες των γιορτών!
Με ένα μαχαίρι πολύ προσεκτικά αφαιρέστε το εσωτερικό του μήλου, κόβωντας μια λεπτή φέτα πάνω πάνω (όπως κάνουμε στα γεμιστά). Αν έχετε το εργαλειάκι που κάνει φρουτομπαλάκια μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αυτό. Προσοχή μη σας κοπεί η βάση, γιατί μετά... τρύπησε το ποτηράκι! Ρίξτε μπόλικο χυμό λεμονιού για να μη σας μαυρίσει το εσωτερικό.
Για τη συνταγή του χυμού μήλου
Θέλετε 12 μέτρια μήλα διαφόρων ποικιλιών, 1 πορτοκάλι, 1 κούπα μαύρη ζάχαρη, 4 ξυλαράκια κανέλας, 1 μοσχοκάρυδο (1 μπαλίτσα), 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα, 1 κουταλίτσα μπαχάρια (προαιρετικά) και νερό να καλυφθούν. Κόβετε τα φρούτα σε τέταρτα και όπως είναι τα βάζετε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Θα σουρωθούν οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να τα καθαρίσετε. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 ώρες βράσιμο. Την πρώτη μια ώρα με ανοιχτό καπάκι και τις άλλες δυο με κλειστό καπάκι και πολύ σιγανή φωτιά. Κατα τη διάρκεια ανακατεύετε και τις δυο τελευταίες ώρες με έναν πολτοποιητή λιώνετε τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα. Τα σουρώνετε και τα περνάτε και απο πολύ λεπτή σίτα. Σερβίρετε τον χυμό σας ζεστό. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λεμονάκι.
*Φυσικά μπορείτε να προσφέρετε και τσάι μέσα στα μηλαράκια σας, ή ό,τι άλλο θελήσετε.
Labels:
all recipes,
CHRISTMAS RECIPES AND MORE,
Do It Yourself,
fruits,
ideas,
juice,
Pretty Things
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο say no more. Και μόνο γι'αυτά θα το λατρέψω.
ReplyDeleteΠολύ όμορφο ειναι... είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά μαλλον αξιζει τον κοπο!
ReplyDeleteΚαλημερα
Τι ωραία ιδέα αυτές οι μηλοκούπες! Μπράβο σου!
ReplyDeleteΌτι πρέπει για Χριστούγεννα, και όχι μόνο για χυμό αλλά και για ζεστό κρασί με μπαχαρικά (το συνηθίζουν στις βόρειες χώρες), χμμ, γιατί όχι και για ζεστό ρακόμελο?