Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Saturday, November 20, 2010

A HOT IDEA! ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ!

 



















What a great idea! Perfect for Christmas holidays! Instead of apple cider you can also make a cool Sangria! For the apple cider recipe check here

Ένας πικάντικος, ζεστός χυμός μήλου σερβιρισμένος μέσα στο... μήλο του! Ένας πολύ πρωτότυπος και γευστικός τρόπος να προσφέρετε  χυμούς, ή μια... διαφορετική Sangria (!) ιδίως τις μέρες των γιορτών!


Με ένα μαχαίρι πολύ προσεκτικά αφαιρέστε το εσωτερικό του μήλου, κόβωντας μια λεπτή φέτα πάνω πάνω (όπως κάνουμε στα γεμιστά). Αν έχετε το εργαλειάκι που κάνει φρουτομπαλάκια μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αυτό. Προσοχή μη σας κοπεί η βάση, γιατί μετά... τρύπησε το ποτηράκι! Ρίξτε μπόλικο χυμό λεμονιού για να μη σας μαυρίσει το εσωτερικό.


Για τη συνταγή του χυμού μήλου

Θέλετε 12 μέτρια μήλα διαφόρων ποικιλιών, 1 πορτοκάλι, 1 κούπα μαύρη ζάχαρη, 4 ξυλαράκια κανέλας, 1 μοσχοκάρυδο (1 μπαλίτσα), 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα, 1 κουταλίτσα μπαχάρια (προαιρετικά) και νερό να καλυφθούν. Κόβετε τα φρούτα σε τέταρτα και όπως είναι τα βάζετε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Θα σουρωθούν οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να τα καθαρίσετε. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 ώρες βράσιμο. Την πρώτη μια ώρα με ανοιχτό καπάκι και τις άλλες δυο με κλειστό καπάκι και πολύ σιγανή φωτιά. Κατα τη διάρκεια ανακατεύετε και τις δυο τελευταίες ώρες με έναν πολτοποιητή λιώνετε τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα. Τα σουρώνετε και τα περνάτε και απο πολύ λεπτή σίτα. Σερβίρετε τον χυμό σας ζεστό. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λεμονάκι.

*Φυσικά μπορείτε να προσφέρετε και τσάι μέσα στα μηλαράκια σας, ή ό,τι άλλο θελήσετε.

3 comments:

  1. Κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλο say no more. Και μόνο γι'αυτά θα το λατρέψω.

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφο ειναι... είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά μαλλον αξιζει τον κοπο!
    Καλημερα

    ReplyDelete
  3. Τι ωραία ιδέα αυτές οι μηλοκούπες! Μπράβο σου!
    Ότι πρέπει για Χριστούγεννα, και όχι μόνο για χυμό αλλά και για ζεστό κρασί με μπαχαρικά (το συνηθίζουν στις βόρειες χώρες), χμμ, γιατί όχι και για ζεστό ρακόμελο?

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails