Never underestimate a simple dish. This is a divine dish in all its simplicity. I named it POTATOES FOR HOBBITS cause the size of the potatoes, is for Hobbits! It's a very easy recipe. The point is the way it's cooked. Or should i say boiled, baked, cooked???
Είναι πατάτες φούρνου. Αλλά δεν είναι απλές πατάτες φούρνου. Είναι οι πιο απλές πατάτες φούρνου, στην πιο νόστιμη εκδοχή της πατάτας στο φούρνο. Το όλο θέμα είναι στο μέγεθος της πατάτας και στο ψήσιμό της. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ξεροψημμένες πατατούλες φούρνου εξωτερικά... μόνο. Δε θα ήταν τέλεια κάθε μπουκιά να ήταν όπως το εξωτερικό μιας καλοψημένης και τραγανής πατατούλας που μέσα... λιώνει; O τρόπος που τις ψήνω, βράζω, μαγειρεύω... είναι λίγο ανορθόδοξος! Αλλά το αποτέλεσμα είναι... απίθανο!!!
CRISPY BAKED POTATOES FOR HOBBITS
You will need
8 large potatoes
some oregano
some rosemary
1 cup olive oil
salt and pepper
4-5 garlic cloves, unpeeled
1 teaspoon dry and grated garlic
1 teaspoon hot paprika
1 lemon in slices
Feta cheese
Method
Peel the potatoes. Cut them in small cubes (walnut size). Put them in a roaster. Add all the ingredients except Feta cheese. Add water to cover the potatoes. Cover your roaster. Bake in preheated oven at 200 C degrees until the potatoes are mashed inside. If needed add more water. Let the potatoes with some sauce. Open the roaster. Bake to get a crispy look of your potatoes. Stir often and carefully to get a crispy look in every potato all over each potato. Serve hot with some Feta cheese :)
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ HOBBITS!
Θα χρειαστείτε
8 μεγάλες πατάτες
λίγη ρίγανη
λίγο αποξηραμμένο δεντρολίβανο (αν θέλετε φρέσκο μη βάλετε πάρα πολύ)
1 κούπα λάδι
αλάτι και πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα τους (τρίψτε τα στη χούφτα σας να φύγουν τα πολλά φύλλα)
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο αποξηραμμένο σκόρδο (στα μπαχαρικά)
1 κουταλίτσα καυτερή πάπρικα
1 λεμόνι σε φέτες
Φέτα, αν σας αρέσει
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες. Κρατήστε τις σε νερό μη σας μαυρίσουν. Κόψτε τις σε μικρά κυβάκια μεγέθους καρυδιού. Σουρώστε απο τα νερά, βάλτε τις στη γάστρα (αν δεν έχετε σε ταψί, απλώς θα πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια και πιθανόν να προσθέτετε νερό). Ρίξτε όλα τα υλικά πλην της φέτας. Ανακατέψε καλά. Ρίξτε και 2-3 ποτήρια νερό να καλύψει τις πατάτες. Ουσιαστικά θα βράσουν και μόλις μείνουν με λίγο ζουμάκι θα ανοίξουμε το καπάκι να ξεροψηθούν. Θα τις γυρνάμε κάθε λίγο σε αυτή τη φάση να ξεροψηθούν παντού. Τις θέλουμε λιώμα μέσα, ξεροψημμένες απέξω και με ζουμάκι. Σερβίρουμε ζεστές με λίγη φέτα :)
Tuesday, November 2, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
καλύτερο δεν έχω!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Ola oraia kai kala alla...h mprizola pou einai???
ReplyDeleteΈτσι περιπου κανω κι εγω τις πατατουλες... ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!
ReplyDeleteΦιλακια
@Taste Advisor
ReplyDeletekai ego to idio Popi mou!Latrevo patatoules!!!
@Royal Coconut
LOL!!!!!!!!!!!! San ton filo mou... xrisimopoiei tin mrizola opos ta maxairopirouna... me kathe fagito diladi!!!!
@Elpiniki
Elpiniki mou exo tin aisthisi oti mas aresoun ta idia pragmata... mono pou ego plirono kai to timima!! STI ZIGARIA!