Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Sunday, November 21, 2010

CHEESY POLENTA BALLS WITH CHICKEN AND JACK DANIEL'S SAUCE. ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΝΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ JACK DANIEL'S.


Cheesy Polenta with soft-like-butter chicken and Jack Daniel's sauce

In Greece Polenta is not so well known. I first ate Polenta (wet Polenta) a few weeks ago when i went to Jamie Oliver's restaurant ''Fifteen''. It tasted like mushed potatoes... I liked it! So i decided to buy some, and i did while i was at the airport. I took Antonio Carluccio's quick polenta. First time i tried to make the polenta it was a disaster. My thumb was hurt from karate and i couldn't pour slowly the polenta into the boiling water and stir at the same time. So i ended up with a crumbly polenta mixture... But this time i did it well i think! I made polenta balls with Parmezan cheese and chicken with Jack Daniel's sauce. It was perfect.  

Τυρομπαλάκια από πολέντα με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου και σάλτσα Jack Daniel's

Πολέντα δεν είχα ξαναφάει πριν πάω Αγγλία. Την πρώτη φορά που την έφτιαξα, δεν μου βγήκε καλή, γιατί μου σβόλιασε... Δυστυχώς ήμουν μόνη μου σπίτι, ο αντίχειράς μου ήταν χτυπημένος απο την προπόνηση και δεν μπορούσα να κρατήσω σταθερό ρυθμό (να ρίχνω σιγά σιγά την πολέντα και να ανακατεύω ταυτόχρονα) στην παρασκευή της. Ευτυχώς το είχα προβλέψει και είχα πάρει δύο σακουλάκια Antonio Carluccio's quick Polenta και το ξαναπροσπάθησα. Ήταν ένα νόστιμο και διαφορετικό συνοδευτικό για το ζουμερό μας κοτοπουλάκι που το βουτήξαμε σε σάλτσα Jack Daniel's. H σάλτσα Jack Daniel's συνηθίζεται πολύ στα T.G.I Fridays. Ουσιαστικά είναι μπάρμπεκιου σος, πολύ πιο δυνατή και έντονη τόσο στη μυρωδιά όσο και στη γεύση.


Ingredients

Quick Polenta (200 gr)
800 ml water
salt and pepper to taste
half cup Parmesan cheese (grated)
2 tbls butter

500gr chicken fillets
some dried oregano
salt and pepper to taste
olive oil, for frying
Jack Daniel's sauce (smooth taste)

Bring water to boil in a non stick casserole pot, add very slowly and non stop (like rain) the Polenta. Stir all the time with wooden spoon. Follow the instructions of your polenta box to know when it's ready (usually when it doesn't stick on the pot sides).  Add butter and cheese. Stir well. Take it off the heat, pour the Polenta into an oven pan. Let it cool.

Add salt and pepper on your chicken fillets. Put them in a non stick frying pan with no olive. Let it saute in its juice for some min, both sides ( until it changes color). Add olive oil. Fry your chicken fillets AT LOW TEMPERATURE, sprinkle with some dried oregano, and turn them often. When chicken fillets are almost ready, go back to your Polenta.

Make balls with your hand and fry the Polenta balls into a non stick frying pan until the Polenta balls turn gold. If you don't want to fry them, you can bake the Polenta balls until they turn gold.

Serve your Polenta balls with the juicy chicken and Jack Daniel's sauce ( i used the smooth one).
 

Yλικά

200 gr Πολέντα (quick Polenta/Polenta svelta)
80 ml νερό
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
Μισή κούπα τριμμένη Παρμεζάνα

Μισό κιλό φιλετάκια κοτόπουλου
λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Jack Daniel's σάλτσα

Ακολουθείτε τις οδηγίες παρασκευής της Πολέντα (υπάρχει η κανονική που θέλει πολύ ώρα και η γρήγορη (αυτή που πήρα εγώ) που θέλει 8 λεπτά).
Σε βραστό αλατισμένο νερό, προσθέτετε σιγά σιγά και σταθερά την Πολέντα (σαν να ψιλοβρέχει ένα πράγμα...) ενώ ταυτοχρόνως ανακατεύετε ασταμάτητα για να μη σας σβολιάσει. Όταν είναι έτοιμη, προσθέστε το βούτυρο, το πιπέρι και την παρμεζάνα, ανακατέψτε καλά και μετα απο ένα λεπτό, ρίξτε την πολέντα σε ένα ταψάκι και αφήστε την να κρυώσει ( ή βάλτε τη μετά απο λίγο στην κατάψυξη).

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο σας και βάλτε το όπως είναι χωρίς λάδι στο τηγάνι να πάρει λίγο χρώμα και απο τις δύο μεριές. Αφού πάρει χρωματάκι, ρίξτε το ελαιόλαδο, χαμηλώστε πολύ την φωτιά και αφήστε το να τηγανιστεί σιγά σιγά, γυρίζοντάς το κάθε τρεις και λίγο. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετέ το απο την φωτιά και βάλτε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Κάντε μπαλάκια την Πολέντα και τηγανίστε τη σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσει. Μετά βγάλτε τα μπαλάκια σε χαρτί να απορροφήσουν το λαδι. Εναλλακτικά, αν δε θέλετε τηγάνι πάλι, μπορείτε όση ώρα τηγανίζετε το κοτόπουλο να τα ψήσετε τα μπαλάκια πολέντας στον φούρνο, μέχρι να χρυσίσουν γύρω γύρω. Σερβίρετε το κοτόπουλο με λίγη σάλτσα Jack Daniel's και τα μπαλάκια πολέντας.


Η γεύση απο τα τυρομπαλάκια πολέντας ήταν κάτι σαν... αυγό ομελέτα, σαν πουρές πατάτας με τυρί...
Ήταν νόστιμο και διαφορετικό.

















































Στόλισα το πιάτο με λίγες φλούδες καρότου.














































Λένε οτι η γεύση της κανονικής Πολέντα είναι μακράν καλύτερη απο της ''γρήγορης'', αλλά εγώ δεν βρήκα. Και δεν βρήκα γιατί έψαχνα τελευταία στιγμή... στο αεροδρόμιο!
















































Η ποσότητες πολέντα που έβαλα έβγαλαν μπόλικα μπαλάκια για 4 άτομα.

10 comments:

  1. Φανταστική πρόταση! Drooling!=P
    Polenta svelta 4me2!=D

    ReplyDelete
  2. Ουτε κι εγω την εχω δοκιμασει την πολέντα... νοστημα φαινονται...
    Περιμενα να δω και συνταγη για την Jack Daniels που αρεσει πολύ στον αγαπημενο μου..

    ReplyDelete
  3. @Elpiniki mou,
    exei diafores ''tipou'' Jack Daniel's sauce recipes stis sintages tis pareas.
    Dokimase omos kai auti edo

    http://www.cdkitchen.com/recipes/recs/529/TGI_Fridays_Jack_Daniels_Sauce42691.shtml

    ReplyDelete
  4. Πολύ όμορφα! Είχα προσπαθήσει και εγώ να κάνω πολέντα μια φορά αλλά δε μου πέτυχε. Διαλυόταν στο τηγάνι και έτσι δεν ξαναπροσπάθησα!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Σ ευχαριστω... σου χω και μια προσκληση για παιχνίδι...

    ReplyDelete
  6. Τέλεια! Δεν έχω να δηλώσω τίποτα άλλο.

    ReplyDelete
  7. Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ πολέντα...
    Οι φωτογραφίες σου όμως και η περιγραφή μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με έκαναν να... ζηλέψω.
    Αν βρω στο S.M. εδώ που μένω, θα το τολμήσω!

    Καλή σου εβδομάδα

    ReplyDelete
  8. Στα πόσα σταματάς άραγε;;;

    ReplyDelete
  9. Σας ευχαριστω πολύ!!! Παιδεύτηκα για αυτή την πολέντα! Big mama, νομίζω πως βοήθησε το γεγονός οτι την έβαλα για λίγο στην κατάψυξη.
    Θα την δοκιμάσω πάντως και με άλλους τρόπους...¨)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails