Tuesday, April 10, 2012
Happy Easter time with lots of great food! Καλό Πάσχα με δοκιμασμένες συνταγές!
Ψάχνοντας την τυροκαυτερή μου για να την ετοιμάσω φέτος το Πάσχα ξανά, βρήκα και ένα σωρό άλλες υπέροχες συνταγές που σκέφτηκα να σας τις υπενθυμίσω μιας και είναι κλασσικές και αγαπημένες! Τουλάχιστον... δικές μου! Αν κάποιες απο αυτές βρουν μια θέση στο τραπέζι σας, το Donkey θα είναι πολύ χαρούμενο, αφού με κάποιο τρόπο, θα έχουμε μια κοινή γεύση από το φετινό Πασχαλιάτικο τραπέζι!
Βρήκα λοιπόν αυτήν την σαλατούλα, που φαίνεται απλή αλλά στο στόμα εκτοξεύει πυροτεχνήματα εντυπώσεων! Είναι η φράουλα που το κάνει αυτό σε συνδυασμό με το πετιμέζι και το σπανάκι! Δοκιμάστε την, όχι μόνο για το Πάσχα, αφού οι φραουλίτσες έχουν πλέον την τιμητική τους και σαν σαλάτα ξεχωρίζει πέρα απο την κλασσική και αγαπημένη χωριάτικη!
Easter, for us Greeks, means food. A LOT OF FOOD (remember the movie My big fat Greek wedding???)
So i start with the salad, just to share with you some tastes that are my favorite and some that are all time classic in every Greek menu for Easter. So, Choriatiki salad, is the most common and loved salad ever. But if you want something different, just try the salad above. It is delicious!
Για αυτήν την απόλυτη τυροκαυτερή έψαχνα (και εύκολη πάνω από όλα!) και ανακάλυψα και όλους του άλλους πειρασμούς βεβαίως βεβαίως...
Cheese, is another thing with Greeks. Yogurt and Feta cheese, olive oil and olives, dakos, choriatiki salad and warm homemade bread... that's the main things you will find on EVERY Greek table no matter what. So have you tried any of our goods? Try to make this amazing Feta spread.... oh-my....!
Πέρσι το Πάσχα, έφτιαξα τόνους από τα υπέροχα, αγαπημένα μπισκοτοκουλουράκια μου και μπόλικα μυρωδάτα και αφράτα τσουρεκάκια.
Our Easter customs here in Greece, desperately need egg bread and Easter cookies. Just... ain't Easter without them!
Φτιάξτε τα και εσείς αν δεν έχετε δοκιμάσει τις συγκεκριμένες συνταγές!
Αν σας περισσέψουν τσουρεκάκια φτιάξτε λαχταριστά πρωινά με τις θεϊκές αυγόφετες με τσουρέκι και πετιμέζι!
In case you have some Egg bread left, use it as a French toast with grape molasses, or honey or maple syrup for the PERFECT BREAKFAST!
Αν φέτος δεν ψήσετε αρνί, δοκιμάστε χοιρινό ρολό, έκανε θραύση τα Χριστούγεννα!
The whole thing about Easter menu, is the lamb. Especially lamb on the spit. But if you can't try that (hehe!) you can try my slow roasted pork roll, that everyone LOVED at the Christmas dinner!
...or the amazing wild boar with cognac, honey and orange juice!
.... ή αγριογούρουνο στην γάστρα! To προτείνω πάντα ως κάτι σπέσιαλ και ''θα σου μείνει αξέχαστο''!
And if you are looking for something sweet and a bit tangy for the perfect dessert, this lemon pie is beyond perfection!
Και για γλυκό, πάντα μα πάντα όταν ακολουθεί μετά από ένα βαρύ κυρίως, προτείνω δροσιστική και ανεπανάληπτη λεμονόπιτα. Δεν υπάρχει! Όποια εκδοχή της κι αν διαλέξετε!
Unless you are a chocolate lover. In this case you only need 5 minutes and 5 ingredients to make this decadence no bake chocolate truffle cake!
Εκτός κι αν είστε της σοκολάτας! Σε πέντε λεπτά μπορείτε να φτιάξετε αυτό!
Δείτε πως, βήμα βήμα!
Check out how here!
Και για το τέλος σας κράτησα ένα ωραίο μενού που φτιάχνεται εύκολα σαν καρτούλα και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Ένα λαγουδάκι γεμάτο νοστιμιές! Εδώ θα δείτε πως να το φτιάξετε μόνοι σας!
And oh...! I almost forgot! The decoration! How about these cute Easter card menus??? Aren't they adorable? Check on how to do it yourself, here!
Μια μικρή επανάληψη λοιπόν ήταν αυτό το ποστ, γιατί τα αγαπημένα, έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι μας τις γιορτές!
Check out also here if you need any inspiration for your Easter Menu... this link goes back to my first blog party, with lots of delicious recipes to share!
Labels:
all recipes,
Do It Yourself,
donkey's recipes,
DONKEY'S VIDEOS,
EASTER
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα εύχομαι!
ReplyDeleteΥπέροχες και ξεχωριστές οι γευστικές σου προτάσεις!Φιλιαααααααααα
I LOVE Greek food and I would love to taste everything you showed us :)
ReplyDeleteΟι προτάσεις σου είναι όλες μία μία!!
ReplyDeleteΕξαιρετικές!
Πέρασα να σου ευχηθώ Καλό Πάσχα, μιας και αύριο αναχωρώ για το χωριουδάκι μου!
Να περάσεις πολύ όμορφα!
Φιλιά!
Ωραίες οι προτάσεις σου! Ο άντρας μου είχε πει πάει πριν μερικά χρόνια στην Αυστραλία και ακόμη και σήμερα με έχει ζαλίσει με τις αυγοφέτες που έφτιαχναν. Φέτος που θα φτιάξω τσουρέκι θα κάνω απόπειρα να φτιάξω και τις αυγοφέτες!
ReplyDeleteΜπράβο Donkie!
ReplyDeleteΤο χοιρινό ρολό σου το τιμήσαμε τα χριστούγεννα και ακόμη μιλάμε για αυτό!
Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τα τσουρεκάκια!
Πρώτη φορά φτιάχνω...ελπίζω να πετύχουν!
Καλά έκανες και μας θύμισες όλα αυτά τα καλούδια κοριτσάκι!!
ReplyDeleteΗ τυροκαυτερή σου είναι πραγματικά άπαιχτη! Τη φτιάχνω αρκετά συχνά από τότε που τη δημοσίευσες και τη συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμάκι! Το τέλειο βραδινό! Να ήξερες πόσες ταινίες έχουμε δει μασουλώντας την!! Όσο για τη σαλάτα σου, δεν την είχα προσέξει προηγουμένως, οπότε μπαίνει στα προσεχώς μου!
Φιλάκια πολλά!
Καλό Πάσχα,
ReplyDeleteΕξαιρετικές οι συνταγές σου αλλά και οι φωτογραφίες σου όπως πάντα.
Η τυροκαυτερή σημειώνεται!!
Καλό Πάσχα κουνελάκι... εεεε...γαιδουράκι ήθελα να πω...
ReplyDeleteΤην τυροκαυτερή σου θα την κάνω για την Κυριακή.... κακούργα!!!
Σαλατούλα και τυροκαυτερή πάνε για φτιάξιμο!Τα άλλα τα αφήνω στους άλλους, το παίζω καλεσμένη φέτος...χαχχααχ!!!
ReplyDeleteΜία και μία οι προτάσεις σου, θα κάνω ότι δεν είδα το αγριογούρουνο γιατί αν πάω να το ζητήσω τέτοιον καιρό θα φάω ξύλο μου φαίνεται....
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα Κατερινάκι! Να περάσεις πολύ, πολύ όμορφα!!