-Hey sugar... got a mold?
-Yeap.
-And a cup of sugar?
-Yeap!
-How about 1 or 2 tbls of water?
-Oh yeap!
-Mix them with the sugar. All you need is a paste-like-sugar result. So pour some water into the bowl with the sugar, until the sugar is wet but not melted. Then fill in the mold!
-And then what?
-Brush any excess sugar and immediately release from the mold onto a parchment paper. Let the sugar cubes/hearts etc. dry a few hours or overnight!
-Wow! That's all?
-Yeap! You can paint them if you want to! Just mix in some food colouring!
-Oh... that's a great idea honey!
-Thanks sugar!
That was a sweet talk between a sugar and a honey! For more details, on how to do it yourself, and more inspiration, just click the links!
Λένε οτι είσαι ό,τι τρως. Και επειδή ένα άλλο ρητό λέει δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, το συμπέρασμα είναι οτι είμαστε όλο γλύκες και την περνάμε ζάχαρη αγαπητοί μου followers!
Μη σας τα πολυλογώ... σήμερα έχω το πιο γλυκό και εύκολο DIY, που το φτιάχνετε πανεύκολα, είναι πανέμορφο και γίνεται ένα γλυκούλικο και οικονομικό δωράκι! Φτιάξτε τους δικούς σας κύβους ζάχαρης (ή καρδούλες ζάχαρης, ή αστεράκια ζάχαρης (εμένα στεγνώνουν σπίτι!) ή ό,τι φανταστείτε!) διαλέξτε εσείς τα χρώματά τους, κλείστε τα σε βάζα, κάντε τα δωράκι, βάλτε τα στα must do επειδή απλώς είναι όμορφα!
Χρειάζεστε ''καλούπια''. Δηλαδή, φόρμες για σοκολατάκια ή και παγοθήκες με ωραία σχηματάκια! Επίσης χρειάζεστε ζάχαρη και ελάχιστο νερό. Φυσικά με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να έχετε και μια παλέτα χρωμάτων σούπερ ντούπερ γουάου!!!
Αναμίξτε μια κούπα ζάχαρης με μια με δύο κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Ίσα ίσα να βραχεί η ζάχαρη (αναμίξτε καλά με τα χέρια σας να γίνει σαν πάστα (υγρή δηλαδή), άλλα να μη λιώσει. Δοκιμάστε σιγά σιγά με το νερό σε περίπτωση που θέλει περισσότερο. Η μαύρη ζάχαρη δεν είναι τόσο αξιόπιστη λόγω αυξημένης υγρασίας). Βάλτε τη βρεγμένη ζάχαρη μέσα στις φορμίτσες, πιέστε ελαφρώς με τα δάχτυλά σας, σκουπίστε με ένα πινελάκι μαγειρικής την ζάχαρη που περίσσεψε και αναποδογυρίστε αμέσως τα ζαχαροκυβάκια πάνω σε λακόκολα. Αφήστε να στεγνώσουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Βουαλά!
Εντυπωσιακότατη ιδέα!!!Ευχαριστούμε!!!!
ReplyDeleteΦανταστική ιδέα!!
ReplyDeleteΜου άρεσε πολύ για δωράκια!!
Ευχαριστούμε για την ακόμη μία υπέροχη ανάρτηση σου!
Έχω ένα παρόμοιο ποστ για κύβους που περιμένει να αναρτηθεί εδώ και 1,5 χρόνο! Δεν είναι τέλειοι;
ReplyDeleteΝαι και εγώ τρελαίνομαι για ζαχαροκυβάκια! Πόσο μάλλον Homemade!
ReplyDeleteΠολύ όμορφη ιδέα, τόσο απλή και τόσο εντυπωσιακή!
ReplyDeleteτι πες τώρα????? Θα μας "τρέχεις" για ψώνια πάλι???? Πρέπει να βρω όμορφες, μικρές, χαριτωμένες θηκούλες..:) Φιλιά πολλά καροτάκι**
ReplyDeleteΕντυπωσιακό!!!
ReplyDeleteΔεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ζαχαροκυβάκια!
Τέλεια ιδέα και θα μπορέσω να αξιοποιήσω και την μίνι τσιμπίδα για κύβυς ζάχαρης που έχω πάρει! Φιλάκια γλυκούλα!
ReplyDeleteaχ αυτα τα ροζ κυβακια,με ξετρελλαινουν-μονο για το χρωμα τους,γιατι καφε και τσαι τα θελω σκετα!
ReplyDeleteloooove it!
ReplyDeleteΔείχνουν πολύ τσαχπίνικα και είναι όντως αυτό που προσδοκάς απο έναν γλυκό κύβο ζάχαρης! ΓΛΥΚΑ.
ReplyDeleteΕάν θελήσεις και έχεις χρόνο, μιας και είναι και εκείνα τα πολλά καρπούζια στην μασχάλη, έλα κι από μένα για ένα μικρό παιχνιδάκι.
Καλή και απολαυστική μέρα εύχομαι.
Χα, χα! Απίθανα!
ReplyDeleteπωπω τι ωραια ιδεα!!!!!!!!!!αυτα τ ανθρωπακια ειναι καταπληκτικα!!!!
ReplyDeleteThese sugar cubes are extremely beautiful! Thanks for this idea!
ReplyDeleteΥπέροχη ιδέα!!! Θα την υλοποιήσω οπωσδήποτε, αν και πίνω γτα ροφήματά μου σκέτα :)
ReplyDelete