Xρόνια πολλά!!!! Άλλα σας έταξα και άλλα έκανα τελικά! Ξέρετε, λένε ότι όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελά, αλλά... καμιά φορά, γελάς και εσύ παρέα!!! Πως περάσατε τα Χριστούγεννα; Εγώ πήγα στους δικούς μου και έλιωσα στο φαγητό και τον ύπνο! Αυτή την εβδομάδα είμαι σε άδεια, και λέω επιτέλους για πρώτη φορά μετά από πολλάαα χρόνια, να πάρω τους δρόμους και να κόβω βόλτες τώρα που κάνει ωραίες μέρες και μπορώ... Από Δευτέρα, η επιστροφή στη ρουτίνα θα είναι αναπόφευκτη...
Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή με την οποία κόλλησα άσχημα σε σημείο να την τρώω για 3 μέρες πρωί μεσημέρι βράδυ. Μα είναι απίθανη!!!
HO HO HO!!!! How are you my dear friends???? How was your Christmas holidays??? I went to my parents' house and i've just returned to Athens. I have so many things to do, to write, to cook, to share... Please tell me your news!!! I love to read your news!!! As for this post... i have to warn you. It is delicious....
This is my favourite breakfast. You have to try this one. It is AMAZING. Just give it a try!!!
EGG BREAD WITH GRAPE MOLASSES
You can use honey or maple syrup instead of grape molasses, although i believe the highlight of this recipe is the grape juice (grape molasses)!
For each person you'll need
2 slices of egg bread
one egg slightly beaten
2-3 teaspoons water (or milk)
50gr butter
condensed grape juice (grape molasses)
Dip each slice of egg bread into the beaten egg/water mixture(or egg/milk), both sides. Let each slice soak for 5 sec each side but not too much.
Add 50 gr butter into a frying pan at medium temperature. When it melts, throw in the soaked egg bread slices and turn them upside down many times until they turn golden brown. Remove them from the pan, put them into a plate and drizzle them generous with grape molasses and icing sugar! You can have some almonds as a side, or some homemade biscuits. But trust me; When you have this French toast in front of you, nothing else can beat it! Enjoy.........!
Αυγόφετες με τσουρέκι και πετιμέζι
Θα χρειαστείτε για κάθε άτομο
2 φέτες τσουρέκι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2-3 κ.γ. νερό ή γάλα
50 γρ βούτυρο
πετιμέζι (ή μέλι αν δεν έχετε)
Χτυπήστε ελαφρώς το αυγό και ανακατέψτε καλά με το νερό ή το γάλα. Βουτήξτε την κάθε φέτα στο μίγμα αυγού, γυρνώντας την κάθε φέτα 2 φορές μέσα στο μίγμα, 3 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Κοινώς να ρουφήξει υγρά αλλά να μη μας διαλυθεί. Βάλτε ένα τηγάνι στο μάτι και ρίξτε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει ρίξτε 2 αυγόφετες μέσα. Φροντίστε να τις γυρνάτε συχνά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Βάλτε τις σε πιάτο και ρίξτε μπόλικο πετιμέζι και άχνη αν θέλετε. Εγώ τρώω και μερικά αμύγδαλα βουτηγμένα στο πετιμέζι! Και τον καφέ μου... πετιμέζι τον πίνω!
Είναι θεϊκό. Εγώ παλιά το έτρωγα με μέλι. Φυσικά από τότε που ανακάλυψα το πετιμέζι, έπαθα έρωτα. Ένα κακό έχει... αρχίζεις να μην το τρως μόνο για πρωϊνό, αλλά και για μεσημεριανό και βραδινό και κάθε μέρα και πάει λέγοντας....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Δεύτερη φορά συναντώ παρόμοια πρόταση και αρχίζει να μου γίνεται έμμονη ιδέα πια....χιχιχι! Το μπαγιάτικο ψωμί έκανα εγώ αβγόφετες...εσύ τους δίνεις άλλη διάσταση! Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα περνάω ούτε από τα κουφώματα...αχααχχααχα!!! Καλή χρονιά!
ReplyDeleteΕυτυχώς που δεν έχω τσουρέκι!!!Θα μας καταστρέψεις!!Μόλις φάγαμε μια ολόκληρη φοκάτσια οι τρεις μας συν ότι άλλο είχε περισσέψει από προχτές!!!
ReplyDeleteΠολλά φιλιά.
Ωχ, με κατέστρεψες, σου λέω.
ReplyDeleteΟι αυγόφετες είναι, έτσι κι αλλιώς, πολύ αγαπημένο μου φαγητό (που μου φέρνει και παιδικές αναμνήσεις, γιατί μου τις έκανε η γιαγιά μου-και γλυκές και αλμυρές). Αυτή είναι μια πολύ ωραία εκδοχή, είμαι σίγουρη. Πάω να πάρω τσουρεκάκι (γιατί φέτος μόνο μελομακάρονα μου έφεραν, περιέργως). Βουρ.
Yeah looks good! Dont want to make it, i just wish u could make it for me,lol :P
ReplyDeleteΧρόνια πολλά!! Εξαιρετική πρόταση για πρωινό!! Το πετιμέζι.... δεν παίζεται!
ReplyDeleteΠώπω πώς να μην κολλήσεις;;;;;Φανταστική!!!!Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!!!Με υγεία!!!Καλό βράδυ!!!
ReplyDeleteΤρεχουν τα σαλια μου!
ReplyDeleteTo ''παει λέγοντας'' με φοβίζει εμένα..χιχι.
ReplyDeleteΔίνεις άλλη διάσταση στο τσουρέκι, και άμα το φάω έτσι θα αποκτήσω άλλη διάσταση εγώ..:))
Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω..για να δω αν εχεις δίκιο..:)
Καλή χρονιά μικρή μου, νασαι καλά κι ευτυχισμένη.
Φιλιά
γαλλικά τοστ τα λέει η μαμά μου! είναι όντως τέλεια!!!!
ReplyDeleteσλουρπ ! σλουρπ!! τι όμορφα που το παρουσιαζεις !!
ReplyDeleteΕύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!!!
φιλια πολλά πολλά πολλά
Νοστιμότατη πρόταση για πρωινό (και για μεσημεριανό και για βραδυνό;-)
ReplyDeleteΕύχομαι με το καλό να έρθει η νέα χρονιά στο σπιτικό σου!
Φιλιά!
I think that for the international friends the "egg bread" is known as challah! Happy New Year Fibbs :)
ReplyDeleteΑπόλυτα εθιστικό! Σου εύχομαι να έχεις μια Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη Κατερίνα μου!
ReplyDeleteΚαλή χρονιαααά! Σμουτς!
ReplyDeleteΕ τώρα τι να σου πω! Δεν φτάνουν όλα αυτά που φάγαμε τόσες μέρες, θα φάω και πρωινό αυγόφετες με τσουρέκι και μελάσα!!! Την άλλη εβδομάδα χαχα!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά Φοίβη μου, ότι καλύτερο σου εύχομαι απο καρδιάς! Φιλιά πολλά!
In Portugal we have "Rabanadas" that is very similar.
ReplyDeleteHappy New Year!!
hugs from Portugal,
marlene
Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!
ReplyDeleteκαλη χρονια σου κουκλα μου ! ο,τι επιθυμεις στην αγκαλια σου να το βρεις.
ReplyDeleteυγ. αυτο μου το εμαθαν τωρα τελευταια φιλοι ελληνες! :)
μικρή με βάζεις σε σκέψεις!!!! Τι υπέροχες εικόνες και τι ιδιαίτερη ιδέα!!!! Θα το δοκιμάσω...ευχές για ακόμη περισσότερες και πολύ δημιουργικές μαγειρικές εκπλήξεις!! Καλή χρονιά!!!!
ReplyDeleteΚαλη Χρονια! Μακαρι το 2012 να ειναι γεματο υγεια, αγαπη και ευτυχισμενες στιγμες!
ReplyDeleteΟι εικόνες πανέμορφες, οι κούπες, οι αυγόφετες όλα! Το πρωινό από τ' αγαπημένα μου!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά κοριτσάκι, με υγεία, απολαυστικές δημιουργίες και πολλά χαμόγελα. Σε φιλώ
θα το κάνω αύριο κιόλας! Λατρεύουμε τσουρέκι ΚΑΙ αυγόφετες!!!
ReplyDeleteKathy by anthomeli