Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Tuesday, December 20, 2011

Πίτα με μήλα και πατάτες. Ω, ναι! Apple and potato pie by Jamie!










































Αυτή η πίτα δεν πρόλαβε να φωτογραφηθεί ολόκληρη. Τι σχέση έχουν τα μήλα με τις πατάτες; Πολύ ιδιαίτερη! Ουσιαστικά δεν καταλαβαίνεις το μήλο στη γεύση, αλλά δίνει τέτοια υγρασία, που η πίτα είναι ξεροψημμένη απ' έξω και ζουμερή μέσα! Την συνταγή την παράλλαξα, βάζοντας λιγότερα μήλα απ΄όσα έλεγε η συνταγή και νομίζω πέτυχα την σωστή ισορροπία! Είναι πανεύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη!!!

Apple and cheese pie recipe

500g ready-made butter puff pastry
• 1 vegetable stock cube
500g waxy potatoes, cut into 5mm discs
2 apples, cut into thin discs
• 2 shallots, finely sliced
• 200–250g grauviere cheese, grated
A handful of grated Parmesan cheese
• 2 thyme sprigs, leaves picked
• 1 egg, beaten

1. Preheat the oven to 190C/gas 5. Cut the pastry into 2 pieces, then roll each into a rectangle slightly larger than A4.
2. Fill a saucepan with boiling water and add the stock cube. Add the potatoes, boil for 3–4 minutes, then drain and allow to steam dry.
3. Line a baking tray with greaseproof paper and lay one pastry rectangle on top. Arrange half the potatoes in an even layer over the pastry, leaving a 2cm gap around the edges, and season. Layer over half the apples then scatter over half the shallot, cheese and thyme. Repeat with another layer of potatoes, seasoning, apples, shallot, cheese and thyme.
4. Brush the edges with a little egg, then lay the second pastry rectangle on top, carefully stretching and moulding it over the filling. Press the edges together with your fingers or a fork.
5. Score the top of the pie. Brush the pastry with egg and bake for about 30–40 minutes until golden and puffed. Cut into wedges and serve with chutney and salad leaves.











































Πίτα με μήλα, πατάτες και τυρί

500g σφολιάτα
1 κύβος λαχανικών
μισό κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
200–250g γρ γραβιέρα Νάξου
Μια χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
λίγο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλίτσες νερό (για το άλειμμα των φύλλων)

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190. Ανοίξτε τα δυο φύλλα σφολιάτας και με έναν πλάστη, ανοίξτε τα σε παραλληλόγραμμο λίγο μεγαλύτερο από μια σελίδα Α4. Γεμίστε μια κατσαρολίτσα με βραστό νερό και προσθέστε τον κύβο. Μόλις βράσει, ρίξτε τις ροδέλες πατάτας και βράστε τις για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε να στεγνώσουν και να φύγουν οι υδρατμοί.
Στρώστε το ταψί σας με μια λαδόκολλα και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώστε τις μισές πατάτες, ρίξτε πιπέρι και θυμάρι , φροντίστε όμως η σφολιάτα να εξέχει ένα δάχτυλο από την γέμιση, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες της σφολιάτας για να κλείσετε την πίτα. Από πάνω στρώστε τα μήλα και από πάνω στρώστε τα κρεμμύδια. Ρίξτε τριμμένα τυριά Επαναλάβατε. Με ένα πινελάκι, περάστε τις άκρες της σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό. Σκεπάστε την πίτα με το 2ο φύλλο σφολιάτας και πιέστε ΚΑΛΑ στις άκρες να κλείσει η πίτα. Χαράξτε με ένα μαχαιράκι τα κομμάτια από πάνω και περάστε με πινελάκι την επιφάνεια να ροδίσει. Ψήστε περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ξεροψηθεί. Αφήστε την λίγα λεπτά αφού την βγάλετε από το φούρνο και σερβίρετε. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.

(by Jamie Oliver's magazine)

2 comments:

  1. αυτό κι αν θέλω να το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  2. Ναι, όντως μου φαίνεται λίγο παράξενος ο συνδυασμός μήλου και πατάτα! Για να το λές όμως ότι είναι επιτυχημένος, δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω! Μπράβο σου! Ωραίες φωτογραφίες επίσης!! Φιλιά!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails