Eίναι πανεύκολα! Είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ, είναι αφρός...! Τι να σας λέω... δοκιμάστε τα!
CUPCAKES με γλάσο ζάχαρης
Βασική συνταγή cupcake: Φτιάχνει 12
100g βούτυρο
100g ζάχαρη
100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
sprinkles (ή αλλιώς ζαχαρωτά, τρουφίτσες ή χρωματιστές μπιλίτσες)
Xτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα εναλλάξ με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε θήκες cupcake μέχρι τα μισά γιατί θα φουσκώσουν, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18'. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας παρόλα αυτά ΜΗΝ τα παραψήσετε. Αυτή είναι η συμβουλή της Liz και εγώ την τήρησα και βγήκαν αφρός!!!
Για το cupcake σοκολάτας: Αντικαταστήστε 25g αλευριού με σκόνη κακάο
Για το γλάσσο ζάχαρης:
Απλώς ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη, 2 κούπες ζάχαρη άχνη, με 3 κουταλιές της σούπας νερό (ή λικέρ, ή γάλα, ή χυμό κλπ) και μια βανίλια.
CUPCAKES με γλάσο ζάχαρης
Βασική συνταγή cupcake: Φτιάχνει 12
100g βούτυρο
100g ζάχαρη
100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
sprinkles (ή αλλιώς ζαχαρωτά, τρουφίτσες ή χρωματιστές μπιλίτσες)
Xτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα εναλλάξ με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε θήκες cupcake μέχρι τα μισά γιατί θα φουσκώσουν, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18'. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας παρόλα αυτά ΜΗΝ τα παραψήσετε. Αυτή είναι η συμβουλή της Liz και εγώ την τήρησα και βγήκαν αφρός!!!
Για το cupcake σοκολάτας: Αντικαταστήστε 25g αλευριού με σκόνη κακάο
Για το γλάσσο ζάχαρης:
Απλώς ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη, 2 κούπες ζάχαρη άχνη, με 3 κουταλιές της σούπας νερό (ή λικέρ, ή γάλα, ή χυμό κλπ) και μια βανίλια.
The perfect and simplest recipe for cupcakes! Try them you won't regret it!!!
Cupcakes with sugar glaze!
Cupcakes with sugar glaze!
Makes 12
100g butter
100g sugar
100g butter
100g sugar
100g self raising flour for cakes
2 eggs
2 eggs
sprinkles
Bake in preheated oven, at 180 C degrees, for 14-18 minutes. No more. Otherwise it will not be soft inside.
For chocolate cupcakes,
just replace 25 gr flour with cocoa powder.
for the sugar glaze
Just mix
2 c. powdered sugar
3 tbsp. liquid (milk - water - fruit juice, etc.)
1/2 tsp. vanilla, optional
I used water for liguid.
3 tbsp. liquid (milk - water - fruit juice, etc.)
1/2 tsp. vanilla, optional
I used water for liguid.
Για απίθανα sprinkles, θήκες για μάφιν, υλικά ζαχαροπλαστικής, διακοσμητικά ζαχαροπλαστικής και ό,τι άλλο γλυκό βάζει ο νούς σας, απευθυνθείτε στην φίλη μου Βάλια και το ολοκαίνουργιό της PASTRY IDEAS! Απλώς θα πάθετε πλάκα με τα πράγματα που θα δείτε και σε φοβερές τιμές!!!! Ευχαριστώ Βάλια για τα υπέροχα Χριστουγεννιάτικα Sprinkles δεντράκια και την φοβερή σχάρα!!!
Λαχταριστά και πολύ όμορφα στολισμένα!!!
ReplyDeleteΚαλές γιορτές με υγεία.
Καταπληκτίκαααααα cupcakes!!!!!Καλό απόγευμα!!!!!
ReplyDeleteΜα είναι τόσο παιχνιδιάρικα!!!
ReplyDeleteΠολύ όμορφα!
Πολύ όμορφα!!! Γιορτινά!!! Μπηκα και στη φιλενάδα σου! Αντε να αρχίσει να μας δείχνει τα καλούδια της!
ReplyDeleteAAAA TO PASTRY IDEAS EINAI UNDER COSTRUCTION
ReplyDeleteKAI ΗΘΕΛΑ ΜΑ ΧΑΖΕΨΩ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ
ΩΡΑΙΑ ΤΑ CUPCAKES ΣΟΥ
σε περιμενω να γραφτεις και στα δυο σποτακια μου οκ;
ReplyDeletehttp://stekiapantouu.blogspot.com/
Πέρασα να πάρω ένα απο τα πανέμορφα cup cakeς σου, και να σου ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα.
ReplyDeleteΠολλά φιλιά