Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Tuesday, September 14, 2010

DEVINE BEEF AND BEAN CHILLY MILD BURRITOS! ΥΠΕΡΟΧΑ BURRITOS ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ!
























Divine beef and bean chilly mild burritos!!! My Donkey is always hungry... This is an easy recipe, not too spicy, but that can be easily changed!!!

 Μπουρίτος με μοσχαρίσιο κιμά και κόκκινα φασόλια! Είναι πεντανόστιμα! Αποκλείεται να μη σου πετύχουν, τα κάνεις όσο πικάντικα θες και αρέσουν σε όλους!!! Αν σου αρέσει το γιαούρτι, τα συνοδεύεις με το αγαπημένο σου... Εγώ προτιμώ φέτα, λίγη πιπεριά και λίγο μαρουλάκι. Αλλά και χωρίς πίτες τορτίγιας μια χαρά το τρώω απευθείας απο την κατσαρόλα!!!
























BEEF AND BEAN CHILLY MILD BURRITOS 

 You will need

500gr minced beef
2 garlic cloves, finely chopped or minced
4 tbls finely chopped parsley
300 gr fresh grated tomatoes (with juice)
2  medium red onions, minced
1 teaspoon crushed chilly peppers with the seeds
2 green sweet peppers, cut in rings or whatever
half tomato cut in thin lines
one cup olive oil 
4 tbls cumin powder
4 tbls curry powder
a good splash of red wine
a pinch of sugar
salt and pepper(not too much!don't forget the chilly!)
1 can of red or black beans, strained and puree
Soft flour tortillas (ready to use)

Method

Saute minced beef into olive oil, in a large sauce pan or wok, at high temperature until it changes color. Add minced onions, stir and let them for 1-2 min until they turn lightly brown. Add garlic, grated tomatoes, a pinch of sugar and stir. Let it cook for about 2 min. Add a splash of wine, let it reduce for 3 min (stir). Add parsley, cut-in-lines tomato, pepper, crushed chilly, cumin and curry powder, some salt and pepper. Add water to cover the beef mixture. Put temperature at medium, let it cook at least for 30 min (check and stir). If needed add some more water (must end up a thick sauce). Taste for salt and pepper. When minced beef is ready, add bean puree and stir well. Let it for 5 min more. Take it away from heat. In large frying non stick pan, at high temperature, put one tortilla at a time. Warm each tortilla for 2 min each side. Fill with beef mixture. Serve immediately with some (not sweet) cheese, lettuce, onion or whatever you like! Enjoy!























ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
4 κ.σ. λεπτοκομμένο μαϊντανό
300 γρ φρεσκοτριμμένη ντομάτα (υπάρχει και έτοιμη)
2 μέτρια κρεμμύδια, στο μούλτι
1 κ.γ. μπούκουβο (τσίλι πιπεριές τριμμένες μαζί με τους σπόρους)
2 πράσινες γλυκιές πιπεριές μπαστούνι, λεπτοκομμένες (χωρίς τους σπόρους)
μισή ντοματούλα κομμένη σε λωρίδες
μια κούπα ελαιόλαδο (κατά βούληση...)
4 κ.σ. (φουλ) κύμινο σκόνη
4 κ.σ. (φουλ) κάρυ σκόνη
1 ποτηρακι κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο πιπέρι... καλύτερα να δοκιμάζετε και να προσθέτετε...)
1  κονσέρβα κόκκινα φασόλια, σουρωμένα, ξεβγαλμένα, μετά στο μούλτι πουρέ
μαλακές πίτες τορτίγιας

Μέθοδος

Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο, μέσα σε ένα γουόκ ή σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο, την τριμμένη ντομάτα, λίγη ζάχαρη, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το κρασί και ανακινούμε να πάει παντού. Το αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το μπούκοβο, την κομμένη ντομάτα, τις πιπεριές, το κύμινο, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό να καλύψει τον κιμά, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε για 30 λεπτά τουλάχιστον να μαγειρευτεί. Συχνά ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος (δοκιμάζουμε για αλάτι, πιπέρι) προσθέτουμε τον πουρέ φασολιών. Ανακατεύουμε να πάει παντού και να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε για μερικά λεπτά. Το μίγμα μας πρέπει να καταλήξει κρεμώδες και όχι νερουλό. Το κατεβάζουμε απο την φωτιά. Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι), ζεσταίνουμε τις πίτες τορτίγιας 2-3 λεπτά απο κάθε μεριά, να πάρουν χρώμα. Γεμίζουμε την κάθε μιά και τυλίγουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με φρέσκια ντομάτα, φέτα, γιαούρτι, φρέσκο κρεμμύδι, μαρούλι ή οτιδήποτε δροσερό μας αρέσει ( η παρμεζάνα και γενικώς τα γλυκά τυριά δεν του πάνε). Αν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μπούκουβο. Εγώ όπως ανέφερα, το τρώω και σκέτο... χωρίς συνοδευτικά πίτες κλπ! Είναι τέλειο!























Τα φασόλια κάποιοι τα χρησιμοποιούν ολόκληρα. Εμένα μου αρέσουν πολτοποιημένα.























Αν σας φαίνεται πολύ το κάρυ και το κύμινο μπορείτε να το μειώσετε... αλλά εμένα ποτέ δεν μου φτάνει όσο και να βάλω!























Γιαμ!!!!

11 comments:

  1. Δεν θα μιλήσω για το φαγητό σήμερα (είναι ούτως ή άλλως υπέροχο), αλλά για τις φωτογραφίες σου.Καλά είναι φανταστικές, βγαλμένες για περιοδικό.Είσαι φοβερή!Μπράβο σου!

    Καλές εμπνεύσεις!

    ReplyDelete
  2. ti comment!!! exo liosei tora!!! se euxaristo toso polyyyyyyy!!!!

    ReplyDelete
  3. Δεν υπερβάλλω καθόλου.Στην αρχή νόμιζα πραγματικά ότι τις παίρνεις από κάπου τις φωτός!Δεν έχω λόγια!

    Δείχνει πόσο πολύ σου αρέσει αυτό που κάνεις, κι όταν κάνεις κάτι με τόσο μεράκι, δνε γίνεται να μην το κάνεις πολυ καλά!

    Μπράβο σου και πάλι...Πολύ χαίρομαι που σε γνωρίζω!

    ReplyDelete
  4. I always like to try new dishes, so I might put it on my list to make one of these days:)

    ReplyDelete
  5. This is really makes me hungry! Oh btw, i dont drink liquor like wine, what should i change it with? and do u have any tortilla recipe?

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίο και η παρουσίαση τέλεια! Μου αρέσουν τα μπουρίτος, το στομάχι μου λίγο διαφωνεί αλλά ποιός του δίνει σημασία;-)

    ReplyDelete
  7. Hey Endy Daniel!!!! You may not use wine if you don't like it (although you can't taste it in the recipe) and use all the rest!
    About tortillas recipe this is ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ's chef recipe!

    http://apisteuto.blogspot.com/2010/05/blog-post_5369.html

    TORTILLAS RECIPE BY YANNIS PSOMADERIS (LEONARDO)

    4 cups of flour, rich in glouten
    1 teaspoon baking powder
    ½ butter soft
    1 cup of warm water
    1 ½ teaspoon salt
    Kneed the dough, cut it in small balls, let it rest for a while (room temperature). Open fyllo (dough sheet) with rolling pin, bake in non stick frying pan (no oil).

    Enjoy!!!

    ReplyDelete
  8. big mama den exo balei poly mpoukobo!!! mporeis na to kaneis oso light thes, an kai nomizo ta mpaxarika einai auta pou kanei ti gemisi na ksexorizei apo ton koino kima... :) mats mouts!!!!

    ReplyDelete
  9. I've been looking for that! Thx alot, it seems simple... i'll post it when i cook it ;)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails