photo by Grana Padano.com
Ένα θαυμάσιο ορεκτικό, με Grana/Γκράνα (για όσους δεν ξέρουν, πολύ γενικά είναι... αδερφάκι της Παρμεζάνας στα πιο γλυκά της / προσωπικά τρελαίνομαι για Γκράνα) πολύ εύκολο να φτιαχτεί και πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση.
Λατρεύω την Grana Padano. Μπορώ να φάω τόνους... Ναι, στα μακαρόνια μου χρησιμοποιώ Παρμεζάνα... αλλά η Grana είναι... άλλο πράγμα. (Όχι οτι σνομπάρω την Παρμεζάνα... απλώς έχω και ένα κομμάτι Grana στο ψυγείο, που το τρώω μόνο του... δεν το τρίβω, δεν το συνοδεύω... δεν το μοιράζομαι!)
Grana padano is the twin brother of parmesan. And Grana can only be Padano!This is a recipe from the official site. A delicious, chruchy starter; Crisps with balsamic vinegar!
Grana Padano ''crisps''
recipe by Grana Padano.com
Ingredients (makes 12-14 ‘crisps’)
200 g Grana Padano - Balsamic vinegar
Preparation
Grate 200g Grana Padano (15 months-old). Place the cheese on a reusable non-stick baking tray. Using a biscuit cutter, cut circles out of the cheese (the grated cheese should keep the cutter’s shape).
Cook it for 6-9 minutes in a 180ºC oven, until the ‘crisps’ are golden.
While still hot, place the ‘crisps’ on top of a rolling pin, so they will get a rounded shape. Leave them to cool there.
To serve: Dip them lightly in aged balsamic vinegar
photo by igourmet.com
Για 12-14 τσιπς γκράνας
200 γρ Grana Padano
Ξύδι μπαλσάμικο
Τρίψτε 200γρ Γκράνα. Σε αντικολλητικό ταψάκι βάλτε το τυρί. Χρησιμοποιήστε κουπατ για μπισκότα και δώστε σχήμα (το τριμμένο τυρί θα παραμείνει μέσα με σχήμα / στρογγυλό πχ). Ψήστε για 6-9 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όσο είναι ακόμα ζεστά, βάλτε τα τσιπς πάνω σε έναν πλάστη, για να πάρουν το σχήμα της 1ης φωτογραφίας. Αφήστε τα έτσι μέχρι να κρυώσουν.
Χρησιμοποιήστε ξύδι βαλσάμικο ως ντιπ για τα τσιπς Γκράνας.
That sounds interesting. How fine do you grate the cheese?
ReplyDeleteI would grate it really fine... I don't think it matters... it will melt either way. I will try it both ways next time just to be sure! :)
ReplyDeletei recently made a blog post about these too!! I made mine with Jalapeno added too! :)
ReplyDelete